ادبیات دینی غرب تکثر معنادار دارد

حجت الاسلام سبحانی نسب گفت: ادبیات دینی غرب اگرچه از نظر محتوا محدود است اما از لحاظ قالب، تنوع و تکثر زیادی دارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «حجت الاسلام علیرضا سبحانی نسب» صبح امروز در نشست «تجربه های دینی ادبیات کودک در غرب، بهره ها و مخاطره ها» که در فروشگاه به نشر برگزار شد، گفت: تمام آدم ها به دو طیف تقسیم می شوند. برخی جهان را صاحب مدبر می دانند و برخی نه. هر کتابی که بنویسید یا با توجه به این است که خدا هست و یا اینکه با توجه به این است که خدا وجود ندارد. معتقدم بی دینی خودش دین است لذا همه کتاب ها دینی است.

 

مدیر انتشارات جمال اظهار داشت: در سفری یک هفته در کتابخانه مونیخ بودم و کتاب های دینی به زبان انگلیسی را بررسی کردم. حدود هشتاد کتاب را تصویربرداری کردم. در آن سفر دو چیز را دریافتم؛ اول اینکه تقریبا هیچ ناشر بزرگی در آنجا وجود ندارد که بخش کودک نداشته باشد و دوم اینکه کمتر ناشری است که تکلیف اش با بخش دینی روشن نشده باشد. آنها در موضوعات مختلف دین کار کرده اند. در مورد خدا، نیایش، مرگ، چگونگی اقناع کردن ذهن کودکان نسبت به مرگ، حضرت عیسی و پیامبران قبل ایشان، انجیل،‌ تورات، فرشتگان، مسایل اخلاقی گنجانده در دین و ارتباط با عالم غیب کتاب های خوبی دارند.

 

وی با اشاره به اینکه در ادبیات غرب تکثر قالب مهم تر از موضوع در ادبیات است، بیان کرد: در غرب مثل ایران شبیه سازی و کپی برداری از هم ندارند. ممکن است سوژه یکی باشد اما ایده متفاوت است، برای همین کارها نو و غیر تکراری است. یک محدوده کوچک از معارف یهودیت و مسیحیت قابل انتقال به کودکان است، برای همین غربی ها به تکثر قالب شعر روی آوردند.

 

این نویسنده با بیان اینکه غرب در کار کتاب 150 سال از ما جلوتر است، اظهار داشت: اگر در غرب کتاب دعایی بخواهید با نشر قدیانی طرف نیستید. آنجا 50 نشر است با 50 گونه که هر یک زیبایی خاصی دارد. این تجربه خوب باعث شده که در هر رده سنی از نظر تعداد کلمات کتاب به یک استاندارد برسند، درست برعکس ایران، در ایران نویسنده از اینکه کم بنویسد، حس بدی دارد و ناشر حس بدی نسبت به چاپ کتاب کم حجم دارد.

 

حجت الاسلام سبحانی نسب با اشاره به اینکه کتاب دینی فقط اطلاعات دهنده نیست، گفت: کتاب دینی باید سه کار انجام دهد؛ آگاهی بخشی و انگیزه برانگیزی داشته باشد و ایمان را افزایش دهد. غرب یک ادبیات دینی دارد که از نظر محتوا اگرچه محدود است ولی از نظر قالب تنوع و تکثر زیادی دارد، برای همین قابل استفاده و ایده گرفتن است. ادبیات دینی غرب از حیث متنی و تصویری زیبایی دارد و به نوعی تکثر معنادار دارد. 

کد خبر 825022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha