به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «غلامرضا حیدری ابهری» صبح امروز دوشنبه (چهارم شهریور) در نشست تجربه های دینی ادبیات کودک در غرب، بهره ها و مخاطره ها که در فروشگاه به نشر برگزار شد، گفت: روایتی در جلد سوم بحارالانوار در صفحه 10 وجود دارد که بسیار آموزنده است. فردی از امام رضا (ع) سوال کرد که چرا خدا از ما خواسته که موحد باشیم، حضرت آثار تربیتی را مفصل ذکر کردند و فرمودند اگر کسی خدا را قبول نداشته باشد از گناه و معصیت دوری نمی کند و در لذت ها از فساد جلوگیری نمی کند. یکی از فواید اینکه خدا را حکیم بدانیم، این است که قوانین را محترم می شماریم.
این نویسنده با اشاره به پنج انگیزه انجام کار دینی در غرب بیان کرد: اولین انگیزه، انگیزه دین گرایانه است یعنی افراد با علقه های دینی کار دینی انجام می دهند. انگیزه دوم دین ستیزانه است بدین معنی که موضوع کار دینی است اما محتوا و مضمون نفی مفاهیم دینی است. کار دینی در غرب با انگیزه دین شناسانه نیز تولید می شود. در این مورد کتابی دیدم که سه دین ابراهیمی را معرفی کرده و آداب و اهداف این ادیان را تبیین کرده است. انگیزه چهارم کاسب کارانه است و انگیزه بعدی ابزار انگارانه یعنی افرادی برای سلامت روان بچه ها کار دینی تولید می کنند. هر دسته به نوعی کار دینی تولید می کنند.
وی تصریح کرد: در غرب با انگیزه دین ستیزانه کتاب می نویسند اما در ایران این طور نیست. بعضی ها در ایران با موضوعات دینی قهر دارند یعنی حتی حاضر نیستند به دین به عنوان یک پدیده بپردازند. کتابی در ایران چاپ شده که در آن قصه حضرت یوسف را برای کودکان شرح دادند. این نویسنده حتی به ترجمه آیات رجوع نکرده و این قصه را در حد هاج زنبور عسل تنزل داده است.
حجت الاسلام حیدری ابهری خاطرنشان کرد: در غرب در مورد معرفی توحید، بیان صفات و نعمت های خدا قصه ها و پرسش ها را دارند. در حوزه مسایل دینی، معرفی عیسی، انجیل، آداب دینی و احکام دینی را دارند. آنها دایره المعارف هایی با جان مایه دینی دارند و آثاری مربوط به شخصیت های مذهبی به جز انبیا را دارند.
نظر شما