به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری شبستان، یکی از دانشگاه های برتر کشور دانشگاه «صنعتی شریف» است. دانشگاهی که انتخاب اول رتبه های برتر گروه آزمایشی علوم ریاضی در کنکور سراسر نیز است.
دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۴۴ با هدف تربیت و تامین بخشی از نیروهای متخصص موردنیاز کشور، در سطوح بالای علمی تاسیس گردید. این دانشگاه در مقایسه با بسیاری از دانشگاههای ایران و جهان دانشگاهی جوان و در حال رشد است. خوشبختانه در طول دوران فعالیت خود توانسته است به صورت یک موسسه علمی پیشرو در صنعت، فناوریهای روز و علوم کاربردی در عرصه علم، منطقهای و جهانی مطرح و جایگاه ارزشمندی پیدا کند و به عنوان مرکزی برای تبدیل رویاهای نسلهای ایرانی به واقعیتهای امروزی همواره مورد تحسین و شگفتی جامعه باشد.
هدف این دانشگاه، فراهم نمودن محیطی علمی و پویا برای کسانی است که در راستای کسب علم و دانش تلاش مینمایند، و پایگاه و نقطه اتکاء و اعتماد آنانی است که واقعیات و حقایق علمی را درک کرده، برای نشان دادن آن به دیگران کوشش میکنند.
دانشگاه صنعتی شریف دیدگاه خویش را در خلق، انتشار و کاربرد دانش در یک محیط یادگیری کاملا پویا جستجو میکند. این دیدگاه سبب ارتقای کیفی آموزش، پژوهش، و ارائه خدمات به جامعه و حل مسائل آن در حد توان شده است. بطوری که با بیش از ۴۸ سال تجربه مفتخر است که با یاری خداوند بزرگ و تلاش استادان کارآمد و مجرب، محققین برجسته، و کارشناسان و کارمندان سختکوش و همچنین بهرهگیری از امکانات کمکآموزشی و آزمایشگاههای مجهز توانسته است دانشجویان مستعد خویش را در سطح کارآمدترین نیروهای علمی و فنی کشور به جامعه ارائه نماید.
دانشآموختگان این دانشگاه همواره در ردیف قویترین مهندسین و بالاترین مدیریتهای علمی، فنی و اجرایی کشور بوده و به علاوه در آزمونهای متمرکز ورودی کارشناس ارشد از نظر میانگین نمرات و درصد قبولی از کارشناسی به کارشناسیارشد در اکثر رشتههای فنی، مهندسی و علوم پایه بالاترین مقام را در بین دانشگاههای کشور داشتهاند. همچنین آنهایی که به قصد ادامه تحصیل راهی خارج از کشور شدهاند نیز به خوبی در سطح بینالمللی درخشیدهاند و پس از کسب موفقیتهای بالای علمی منشاء خدمات ارزندهای گردیدهاند.
تعداد اعضا هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف
دانشگاه صنعتی شریف دارای ۴۸۴ عضو هیأت علمی است. از این تعداد ۱۸۱ نفر (۳۷.۴%) در مرتبه استاد تمام، ۱۰۵ نفر (۲۱.۷%) در مرتبه دانشیار، ۱۷۶ نفر در مرتبه استادیار (۳۶.۴%) و ۲۲ نفر به عنوان مربی (۴.۵%)، اعضای هیأت علمی را تشکیل می دهند.
پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف
دانشگاه صنعتی شریف بعد از ۸ سال که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از ارائه هر گونه مجوز راه اندازی پارک دانشگاهی امتناع میورزید (فقط توسعه پارکهای استانی در دستور کار دولت قرار داشت)، بلافاصله با برداشته شدن این محدودیت، در سال ۹۲ اقدام به ارائه درخواست راه اندازی پارک علم و فناوری کرد و پس از پیگیری فراوان سرانجام در سال ۹۳ موفق به اخذ مجوز تاسیس پارک و ردیف بودجه جداگانه از وزارت عتف شد و جز ۵ دانشگاهی که مجوز تاسیس پارک را دارند قرار گرفت و نهایتاً با ابلاغ اساسنامه از سوی وزارت عتف در آبان ۹۵، فعالیت جدی پارک آغاز شد.
پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف همانگونه که از آن انتظار می رود و هنگام تأسیس نیز در برنامه کاری و چشم انداز بر آن تاکید داشته است، یک «پارک دانشگاهی» است که هدف اصلی آن، فراهم کردن شرایط لازم برای توانمندسازی و بروز استعداد و شایستگی دانشگاهیان است تا بتوانند در جهت ایجاد و پایدارسازی کسبوکارهای فناورانه و ارزشآفرینی در راستای حل مسائل جامعه گام بردارند. بنابراین این پارک با سایر پارکها (پارکهای استانی) بسیار متفاوت است. ارتباط تنگاتنگ و هدفمندی با دانشگاه دارد و سعی دارد آن را به یک الگوی ملی تبدیل کند.
پرديس بينالملل دانشگاه صنعتی شريف
پرديس بينالملل دانشگاه صنعتی شريف در سال 1383 فعاليت خود را با همكاري دانشگاه كيش (وابسته به سازمان منطقه آزاد كيش) در جزيره كيش آغاز كرد. در آغاز اين همكاري و با امضاي توافقنامهاي بين سازمان منطقه آزاد كيش و دانشگاه صنعتي شريف مديريت دانشگاه كيش طي يك دوره انتقال 4 ساله به دانشگاه صنعتي شريف واگذار شد و سپس در پايان اين دوره و در سال 1388 دانشگاه كيش رسماً به دانشگاه صنعتي شريف به عنوان پرديس بينالملل واگذار گرديد. اين واحد دانشگاهي در حال حاضر در سه مقطع كارشناسي و كارشناسي ارشد و دكتري رشتههای فنی و مهندسی و همچنين كارشناسی ارشد مديريت دانشجو ميپذيرد.
دانشگاه كيش از فروردين ماه سال 1375 فعاليت خود را با پذيرش 77 نفر دانشجو در رشتههای كارشناسی حسابداری، مديريت بازرگانی و كارشناسی رايانه كه در آن زمان جزء رشتههاي ضروري براي منطقه آزاد فرض ميشد زير نظر سازمان منطقه آزاد كيش آغاز کرد. در همان سالهای اوليه، اين دانشگاه اقدام به تأسيس «مركز تحقيقات كيش و خليجفارس » کرد. فعاليتهای پژوهشی مختلفی دراينباره را آغاز کرد. در حدود سال 1383، فعاليتهای دانشگاه كيش متحول شد و اين دانشگاه پا به عرصهای جديد يعنی همكاری مشترك در زمينه آموزش عالي با دانشگاههای داخلی و بينالملی گذارد. و اين دانشگاه از سال 1384 به دانشگاه صنعتی شريف-پرديس بينالملل كيش تغيير نام يافت.
در حال حاضر دانشگاه كيش دورههاي بينالمللي مشترك با دانشگاه مالتي مدياي مالزي در مقطع كارشناسي ارشد (MBA) در گرايش مديريت فناوري اطلاعات دارد.
فارغ التحصیلان شناخته شده دانشگاه صنعتی شریف
دانشآموختگان این دانشگاه سهم عظیمی از نخبگان اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران و جهان را تشکیل میدهند. شناخته ترین چهره که فارغ التحصیل این دانشگاه بود «مریم میرزاخانی» بود که او توانست «مدال فیلدز» بالاترین جایزه در ریاضیات را کسب کند.
«اکبر ترکان»، «منوچهر منطقی»، «احمد قلعه بانی»، «مهدی میرمعزی» از فارغ التحصیلان شناخته شده دانشگاه صنعتی شریف هستند که پست های مدیریتی در بخش های صنعتی کشور داشتند.
بسیاری از دانش آموختگان دانشگاه وارد سیاست شدهاند، از جمله «محمدعلی نجفی» وزیر اسبق وزارت آموزش و پرورش شهردار سابق تهران، «اسحاق جهانگیری»، معاون اول رئیسجمهور، «محمد عطریانفر»، رئیس سابق شورای شهر تهران «مرتضی الویری»، شهردار اسبق تهران، «علی لاریجانی»، رئیس مجلس شورای اسلامی و مدیرعامل سابق سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و «رضا اردکانیان» وزیر نیروی ایران نیز فارغالتحصیل و عضو هیئت علمی این دانشگاه است.
شماری از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف فعالیت خود را در ورزش حرفهای دنبال کرده اند می توان «علی دایی» آقای گل ملی جهان و سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران، «عادل فردوسیپور»، گزارشگر فوتبال، «محمد فارسی»، عضو سابق تیم ملی کشتی ایران و «الشن مرادی» استاد بزرگ شطرنج نیز از دانش آموختگان دانشگاه هستند.
دیگر چهرههای فارغالتحصیل شریف شامل «پیمان یزدانیان»، آهنگساز و «محمدجواد لاریجانی»، رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی هستند.
شماری از دانشمندان هستهای ترور شده کشور نیز همانند شهید «مسعود علیمحمدی»، شهید«مصطفی احمدی روشن» و شهید «مجید شهریاری» از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف بودند.
رتبه دانشگاه صنعتی شریف در جهان
این مرکز علمی-تحقیقی در رتبهبندی دانشگاههای جهان که به وسیله مؤسسه معتبر تایمز انجام می شود رتبه دانشگاه صنعتی شریف بین 601 تا800 است و در بین دانشگاه هایی که در ۵۰ سال اخیر تأسیس شدهاند حائز رتبه ۴۷ را دارا است.
پروژه ملی دانشگاه صنعتی شریف
یکی از پروژه های ملی که در دست دانشگاه صنعتی شریف است، ماهواره «شریف ست» است. ماهواره شريف ست قرار است در مدار ژئو و در ارتفاع 350 تا 500 كيلومتري از زمين قرار گيرد و تصاويری با دقت 10 متر را تهيه و به ايستگاه زميني ارسال كند. براي طراحي و ساخت اين ماهواره 1500 دانشجو، دانش آموخته و استاد از دانشگاه شريف شركت داشتهاند . ماهواره شريف ست توانايی عكسبرداری از فاصله 350 تا 500 كيلومتري با كيفيت RGB را دارد و عكسهاي آن برخلاف عكسهاي ماهوارههاي ديگر رنگی است.
تحریم دانشگاه صنعتی شریف
دانشگاه صنعتی شریف به دلیل فعالیتهای علمی در عرصه انرژی هستهای سال هاست از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم شده است اما با این وجود این دانشگاه به فعالیت های علمی و موفقیت آمیز خود ادامه می دهد.
برای نمونه تیم فراس (FARAS) از دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی شریف، پس از موفقیت در مرحله اول مسابقات بینالمللی هوانوردی و فضانوردی آمریکا AIAA سال 2019 (شاخه طراحی موتورهای توربین گاز هوایی) و قرارگیری در بین سه تیم برتر از 15 تیم شرکت کننده در تیرماه 1398، با حضور در مرحله دوم از این مسابقات در 30 مرداد سال جاری و با ارائه طرح خود در کنفرانس پیشرانش و انرژی آمریکا موفق به کسب مقام اول این مسابقات شد. گفتنی است که تیم فراس با توجه به عدم امکان حضور در آمریکا، طرح خود را به صورت ویدئوکنفرانس ارائه داد و از طرف هیئت داوران در کنفرانس بینالمللی پیشرانش و انرژی آمریکا به عنوان تیم برتر انتخاب شد.
نظر شما