به گزارش خبرنگار شبستان، مستند "جای خالی" ساخته امیرنعیم حسینی، در نشست نمایش هفتگی سینمای مستند در خانه هنرمندان ایران به نمایش درآمد.
مستند "جای خالی" به بررسی تطبیقی روحیات دانش آموزان دبستانی نسل گذشته و نسل کنونی می پردازد تا از این میان به تفاوت ها و شباهت های این دو نسل پی برد.
کارگردان مستند، با دستمایه قراردادن فیلم "مشق شب" ساخته عباس کیارستمی، که در دهه 60 و با ساختاری مستندگونه به واکاوی روحیات کودکان دبستانی می پرداخت، می کوشد تا با رفت و برگشت پی در پی میان مستند خود در زمان حاضر و "مشق شب" دهه 60کیارستمی، به نوعی به بازسازی دهه 80 "مشق شب" دست یابد.
مستندساز با انتخاب نماها، لوکیشن و حتی گاهی پرسش های مشابه با فیلم "مشق شب"، از ساختار آن به عنوان نوعی استراتژی برای مستند خود بهره می برد تا جایی که برای حفظ یکپارچگی فیلم خود، خط مستقیم و بی حاشیه همان "مشق شب" را در اثر خود نیز لحاظ می کند.
البته باید توجه داشت که از نیمه مستند "جای خالی" تا پایان، آرام آرام تأثیرپذیری این اثر از ساخته کیارستمی فاصله می گیرد و شخصیت خاص خود را حاصل می کند.
"جای خالی" با نمایش روحیات کودکان نسل امروز و مقایسه آن با نسل دیروز به دنبال اثبات این نکته است که با سرعت گرفتن تغییر و تحولات حاکم بر زمانه ما، شکاف میان نسل ها نیز روز به روز افزون می گردد به طوری که فاصله میان نگرش نسل امروز با یک نسل قبل، بیش از شکاف میان نسل گذشته و پیش از آن است.
پایان پیام/
نظر شما