به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «کیوان محمدی» در جلسه شورای برنامهریزی استان با اشاره به اینکه سند آمایش سرزمینی به عنوان سند بالادستی و برنامه ششم توسعه سند پاییندستی است، گفت: شورای برنامهریزی استان وظیفه بررسی و نظارت در حوزه اقتصادی و برنامهریزی در راستای توسعه و عمران شهرستانها را دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان با اشاره به اینکه برنامه آمایش سرزمینی گیلان در مرداد 97 به پایان رسید و ضرورت داشت بین این برنامه و برنامه ششم از لحاظ اجرا هماهنگسازی داشته باشیم، افزود: هماهنگسازی برنامه ششم توسعه با رهیافتهای برنامه آمایش سرزمینی از جمله برنامههای جلسه شورای برنامهریزی استان است.
وی تصریح کرد: برنامهریزی تدوین سند توسعه شهرستانها به تفکیک و با توجه به برنامه آمایش و برنامه ششم نیز از دیگر اهداف جلسه شورای برنامهریزی است.
محمدی با تاکید بر اینکه برنامه ششم دارای ساختار منسجم و متشکل از 34 کمیته تخصصی با مشارکت نخبگان و کارشناسان خبره است، تصریح کرد: اسناد تفصیلی تهیه شده شامل بخش های امور اجتماعی، امور تولیدی، امور زیربنایی و فرابخشی است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان با بیان اینکه بر اساس رهیافتهای سند آمایش سرزمینی، برای دستیابی به جایگاه ملی متناسب با نیازهای استان، ایجاد اشتغال و افزایش درآمد تنوعبخشی اقتصادی از ضرورتهاست، خاطرنشان کرد: اگر برنامههای بالادستی و پاییندستی با توجه به هزینههای زیادی که برای آن صرف شده به صورت جدی مورد توجه قرا نگیرد، اتلاف وقت و انرژی است.
وی نظارت، توسعه و تصویب طرحهای توسعه عمران شهرستانها، شناخت و اولویتبندی قابلیتها و مزیتهای استان را از دیگر وظایف شورای برنامهریزی و توسعه دانست و بیان کرد: برنامه ششم توسعه و همه برنامههای بعد از آن، بایستی زیر مجموعهای از برنامه آمایش سرزمین باشند.
محمدی با تاکید بر اینکه اگر اجرای برنامههایی که تهیه و تدوین میشود، مورد توجه قرار نگیرد جز اتلاف وقت و انرژی و بودجه نخواهد بود، با انتقاد از عدم مطالعه و دقت دقیق برخی مدیران نسبت به مباحث برنامهریزی گفت: متاسفانه بعضی از مدیران به برخی برنامهها از جمله مطالعات آمایش آنهم زمانی که یکسال از اتمام مطالعات گذشته ایراد گرفته و میگویند چیزی از برنامه آمایش ندیدیم!، در حالی که مطالعات مذکور در سایت سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان بارگذاری شده و چندین مرتبه فایلها ارسال شده است.
وی اضافه کرد: مدیری که حدود یکسال از مدیریتش میگذرد اما یکبار به سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان مراجعه نکرده از سیستم برنامهریزی استان انتقاد میکند، اینکه بدون مطالعه اظهار نظری صورت گیرد جز اینکه در مردم و مدیران یأس و ناامیدی ایجاد کند نتیجه دیگری نخواهد داشت.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان با تأکید براینکه همه مدیران برنامهریزی را جدیتر مورد توجه قرار دهند خاطرنشان کرد: سازمان مدیریت و برنامهریزی استان به تنهایی قادر به تدوین سند توسعه شهرستانها نیست و حتما این کار بایستی با مشورت و با استفاده از مشارکت نخبگان و صاحبنظران شهرستانها باشد تا پس از جمعبندی نهایی و أخذ نظرات دستگاههای اجرایی استانی، سند توسعه شهرستان به صورت مکتوب در اختیار فرمانداران قرار گیرد.
نظر شما