به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ مسجد صاحب الزمان(عج) شهر فاروج در قلب این شهر و مجاورت میدان اصلی و جاده آسیایی واقع شده است اما فرع، اصل را به حاشیه برده و با تردد در این نقطه، کمتر عظمت این فضا قابل درک است، صدای اذان از ماذنه بلند می شود و جلسه به حرمت این صدا به خاتمه می رسد، هرکسی به سمتی می رود، مسجد صاحب الزمان نزدیک ترین مسجد به محل برگزاری جلسه است، روشنایی ساطع شده از پنجره های مسجد، روشنی بخش دل های مشتاق می شود.
ورودی بانوان تاریک است اما بازبودن در ورودی، نویدی برای امکان اقامه نماز است، پله ها به سرعت طی می شود، نخستین نکته قابل توجه پس از ورود، کفش هایی است که در جای خود قرار ندارد و آشفتگی نامطبوعی ایجاد کرده است. نور بخش خواهران کم و نامناسب است، کمتر از سه ردیف تشکیل شده و بانوان آماده اقامه نماز هستند، برای برداشتن مهر که می روی، بی نظمی، بی سلیقگی و... بیشترین چیزی است که دیده می شود. قالی هایی که مثل لحاف چهل تکه به هم سنجاق شده اند بر نازیبایی های این مسجد افزوده، پرده ای که بر پنجره مشرف به میدان اصلی نصب شده ناموزون است و باد آن را به هر طرف می کشاند، به سمت آینه می روی تا خود را برای قرار گرفتن در محضر حق آماده کنی اما زنگار آینه روحت را مکدر می کند، آنقدر ناموزونی و ناهماهنگی در اجزای فضای داخلی می بینی که از صاحب خانه غافل می شوی و یا شاید به این فکر می کنی که نکند اشتباه آمده ای، این خانه خانه دل نیست.
چراغ های روز و شب روشن واحدهای تجاری که مسجد را در خود گم کرده، از همسایگانی خبر می دهد که حق همسایگی را به جا نیاورده اند. نزاع مسافر و مردمی که نمی دانیم سِمَتش در ورودی مسجد چیست بر همه این بی سلیقهگی ها می افزاید، مرد مدعی است که فقط وضو گرفته و از سرویس های بهداشتی استفاده نکرده و مسئول نمی دانیم چی مسجد، مصّر است حق حضور مسافر را در وضو خانه و سرویس بهداشتی بگیرد. دقایقی از اقامه نماز نگذشته که چراغ های مسجد خاموش و در آن بسته می شود تا اذانی دیگر و ....
همه این نازیبایی ها در شرایط مشهود است که در آیات و روایات به اهمیت و جایگاه مسجد توجه ویژه ای شده است. با بررسی آیات قرآن، درمی یابیم که نگاه قرآن به مکان مقدسی چون مسجد، نگاهی ژرف و شکوهمند است؛ چرا که خداوند، مساجد را مکان هایی برای اوج گرفتن و رسیدن به قله قرب الهی می داند و به ره پویان وصال، مکانی چون مسجد را معرفی می کند تا از آن به عنوان مکان پرواز به سوی دوست استفاده کنند. در آیه 36 سوره نور چنین آمده است: «در خانه هایی (مانند مساجد) خداوند رخصت داده که آن جا بلندی یابد و در آن ذکر نام خدا شود و صبح و شام تسبیح و تنزیه ذات پاک او کنند».
۷۰ طرح؛ سهم شهرستان فاروج از افتتاحیه های هفته دولت
سرپرست فرمانداری شهرستان فاروج گفت: در هفته دولت، ۷۰ طرح در فاروج به بهره برداری می رسد که از این تعداد ۶۳ طرح در حوزه دستگاه های اداری است.
مسعود صادق، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در فاروج گفت: در هفته دولت امسال 63 طرح با 56 میلیارد و 100 میلیون ریال هزینه در بخش دولتی و 7 طرح با 128میلیارد و 660 میلیون ریال در بخش خصوصی به بهره برداری می رسد.
سرپرست فرمانداری شهرستان فاروج با اشاره به اینکه امسال، دهیاری ها در افتتاح طرح از سایر بخش ها پیشی گرفته اند، بیان داشت: از مجموع 70 طرح قابل افتتاح، 46مورد مربوط به حوزه دهیاری های دو بخش مرکزی و خبوشان است.
وی با بیان اینکه بخش زیادی از طرح ها در سطح استان و به تبع آن شهرستان فاروج در سفر هیئت دولت افتتاح و به بهره برداری رسید، افزود: کم بودن تعداد طرح های قابل افتتاح در هفته دولت ناشی از این روند است.
صادق افزود: بهره برداری از طرح آبرسانی به شهر تیتکانلو بعد از حفر، تجهیز و برق رسانی یک حلقه چاه، ایستگاه آتشنشانی شهرک صنعتی، اجرای آسفالت روستاهای سه گنبد و دربند و.... از جمله این طرح هاست.
سرپرست فرمانداری شهرستان فاروج با اشاره به پر رنگ بودن طرح های اشتغال پایدار روستایی در افتتاحیه طرح های بخش خصوصی در این هفته گفت: بسیاری از طرح هایی که از این اعتبارات استفاده کرده اند به بهره برداری رسیده که در این هفته معرفی می شود.
دانش آموز تیتکانلویی در هشتمین جشنواره نوجوان سالم کشور درخشید
معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش فاروج گفت: «نرجس شاکری مقدم» از آموزشگاه حضرت فاطمه(س) شهر تیتکانلو در هشتمین جشنواره نوجوان سالم کشور درخشید.
حسن علی پور به خبرنگار خبرگزاری شبستان در فاروج گفت: این دانش آموز رتبه اول کشوری در رشته عکاسی را در این دوره به خود اختصاص داد.
معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش فاروج، بابیان اینکه هشتمین جشنواره نوجوان سالم در دو بخش همکاران و دانش آموزان برگزار شده، افزود: درسال تحصیلی 98-97 بیش از هزار اثر دانش آموزی در بخش هایی چون، ایده پردازی، مقاله، نقاشی، عکاسی و روزنامه دیواری و بیش از 50 اثر در بخش همکاران در بخش های فنون آموزش و تدریس، پیشگیری و اقدام پژوهی به دبیرخانه شهرستان ارسال شد.
وی گفت: بعد از انتخاب برترین ها و ارسال آثار به استان، شهرستان فاروج در هشتمین جشنواره نوجوان سالم موفق به کسب رتبه دوم استانی شد.
علیپور افزود: از بین دانش آموزان راه یافته به مرحله کشوری، در رشته عکاسی، نرجس شاکری مقدم از آموزشگاه حضرت فاطمه (س) تیتکانلو موفق به کسب رتبه اول شد.
میانگین ریزش گندم در مزارع شیروان ۴ درصد است
رییس اداره فناوریهای نوین سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: هم اینک میانگین ریزش گندم در مزارع شیروان، چهار درصد است که این میزان در استان ۵ درصد است.
سیدمجید بهشتی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان با بیان اینکه میانگین کشوری ریزش گندم ۶ درصد است، اظهار داشت: مهمترین علت ریزش گندم ها کمباین های فرسوده است چرا که اکثر کمباینهای استفاده شده در مزارع بیش از ۱۵ یا ۲۰ سال کار کرده اند.
رییس اداره فناوریهای نوین سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه کمباینها نباید بیشتر از ۱۰ سال کار کرده باشند، گفت: هم اینک با تسهیلات پرداخت شده در سال های گذشته تعداد کمی از کمباین ها به روز شده و علاوه بر کمباین های فرسوده، نوع کارکرد راننده کمباین و شرایط آب و هوایی منطقه از جمله علل ریزش گندم است.
بهشتی با اشاره به زحمات کشاورزان در هنگام کشت این محصول افزود: اگر کشاورزان پول بیشتری به رانندگان کمباین بدهند آنان بهتر کار می کنند و انگیزه بیشتری دارند که این خود تاثیر مهمی در برداشت محصول دارد و ناظر نهایی برداشت گندم خود کشاورزان هستند.
رییس اداره فناوری های نوین سازمان جهاد کشاورزی افزود: گندم های ریزش شده در مزارع، خوراک پرندگان و احشام می شود و مقدار کمی هم که روزی مزارع باقی می ماند، در هنگام شیار زمین توسط کشاورزان با بارندگی سبز می شود.
امسال در شیروان ۲۱ هزار و ۹۵۰ هکتار گندم کشت شده که این شهرستان ۱۲.۷ درصد دیم آبی و ۱۵.۲ درصد دیم خراسان شمالی را داراست.
در شهرستان شیروان هم اکنون ۱۰ دستگاه کمباین، دو هزار و ۳۲۱ دستگاه تراکتور و ۱۲ هزار انواع ادوات وجود دارد.
خراسان شمالی نیازمند رشته های فوق تخصصی پزشکی است
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از فعالیت ۷۵۳ پزشک عمومی، متخصص، فوق تخصص و دندانپزشک در این استان خبر داد و گفت: خراسان شمالی نیازمند رشته های فوق تخصصی پزشکی است.
به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر علی نظری، باگرامیداشت روز پزشک، تعدادکل پزشکان متخصص در این استان را ۲۴۸ پزشک معرفی کرد و گفت: تعداد پزشکان عمومی استان هم ۳۵۰ نفر و تعداد دندانپزشکان ۱۳۴ نفر است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۱ پزشک فوق تخصص در خراسان شمالی به بیماران خدمات درمانی ارائه می دهند، افزود: خراسان شمالی به رشتههای فوق تخصصی نظیر روماتولوژی، ریه، خون، هماتولوژی بالینی، هماتولوژی اطفال، جراحی عروق، سوختگی و جراحی قلب نیاز بیشتری دارد.
وی بیان کرد: پزشکان عمومی فعال بیمارستان ها در بیمارستان امام علی(ع) یک طرحی و سه پزشک رسمی و در بیمارستان امام حسن(ع) یک نفر طرحی و دو نفر رسمی است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، تعداد پزشکان بیمارستان بنت الهدی را یک پزشک طرحی و دو رسمی، بیمارستان امام رضا(ع) را یک نفر طرحی و یک پزشک رسمی و بیمارستان امام خمینی شیروان را پنج طرحی و یک پزشک رسمی ذکر کرد.
دکتر نظری افزود: در بیمارستان هاشمی رفسنجانی سه پزشک طرحی، تعداد پزشکان بیمارستان شهدای فاروج را چهار پزشک طرحی، جاجرم چهار پزشک طرحی و در بیمارستان پورسینای آشخانه دو پزشک طرحی خدمت می کنند.
۶۰ پروژه عمرانی و خدماتی در شیروان افتتاح شد
همزمان با هفته گرامیداشت دولت، ۶۰ پروژه عمرانی و خدماتی با اعتباری بالغ بر ۳۶۷میلیارد ریال در شهرستان شیروان افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ رضا رجب زاده، در آیین افتتاح این پروژه ها با اشاره به مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان، اظهار داشت: ایجاد تاسیسات فاضلاب، تکمیل سالن های ورزشی و آغاز عملیات انتقال آب های مرزی در دستور کار قرار گرفته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی افزود: بیشترین و با کیفیت ترین محصول سیب و انگور استان در شهرستان شیروان تولید می شود که این ظرفیت باید با برگزاری جشنواره های ملی و استانی به خوبی معرفی شود.
وی بیان کرد: طرح هر روستا یک محصول در دست پیگیری است و همچنین احداث گلخانه، طرح گردشگری بیگان و موزه فرش در شیروان به زودی اجرایی می شود.
بر اساس این گزارش، برای اجرا و تکمیل این طرح ها افزون بر ۳۶۷میلیارد ریال اعتبار هزینه شده که از این تعداد، ۵۵ طرح با ۲۶۱ میلیارد ریال در بخش دولتی و پنج طرح با اعتبار ۱۱۵ میلیارد ریال مربوط به بخش خصوصی است.
۱۳۹ پروژه عمرانی در بجنورد افتتاح شد
به مناسبت هفته دولت، ۱۳۹ پروژه عمرانی با اعتباری افزون بر ۴۷ میلیارد تومان و ۸۰۰ هزار یورو به صورت متمرکز در شهرستان بجنورد افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ محمدعلی شجاعی، در آیین افتتاح متمرکز این طرح ها، گفت: برخی از مدیران کار را طوری تعریف کرده اند که تنها به اداره و جلسات بروند و کاری با پیگیری مصوبات نداشته باشند اما باید متوجه باشیم بر اساس ابلاغی که گرفتیم چه خدمتی به مردم کرده ایم و بدانیم قرار است با آمدن فرد جدید یک تفکر و کار جدید که برای مردم قابل حس کردن باشد، جاری باشد.
استاندار خراسان شمالی، با تاکید بر اینکه مدیر باید از بودن خود آثار مثبتی بر جای بگذارد، افزود: کشور نیاز به هم افرایی و عمل و تلاش منسجم دارد.
وی گفت: جمعیت روستانشین و مولد ما به دلیل نبود امکانات و تجهیزات از روستاها به شهرها مهاجرت کرده اند و امروز ما باید با ده ها برابر هزینه، مشکل را حل کنیم و بنده باور دارم اگر دوباره بی توجه باشیم باز هم شاهد مهاجرت روستاییان خواهیم بود.
استاندار خراسان شمالی بیان کرد: امروز بیش از ۵۰ میلیارد تومان پروژه افتتاح می کنیم اما سهم بخش خصوصی ناچیز است و باید بدانیم با این رویکرد اشتغال ایجاد نمی شود.
شجاعی تاکید کرد: بر ایجاد و توسعه صنایع بزرگ استان شکی نیست اما مشکل اشتغال استان با این کارها حل نمی شود و باید برای حل مشکل بیکاری و بهبود معیشت مردم بخش خصوصی پای کار بیاید.
نظر شما