به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ مهندس منوچهر فلاح امروز ( سوم شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه با تبریک هفته دولت گفت: هفته دولت، هفته میثاق با شهدا و هفته ای که نماد دولت مردمی است که دو شهید با فعالیت هایی که انجام دادند هرسال برای ما در هفته دولت این جریان را زنده می کنند و ما هر سال یاد و خاطره این دو شهید را گرامی می داریم.
مدیرعامل شرکت گاز استان با اشاره به اینکه استان کرمان یکی از پهناورترین استان های کشور است و 11 درصد وسعت کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: استان کرمان با این وسعت بزرگ، دارای مقام اول ذخایر غنی معادن کشور است.
وی در ادامه افزود: رفسنجان و سیرجان اولین شهرستان هایی بودند که از نعمت گاز برخوردار شدند و در طول 26 سال، گازرسانی توسعه یافته است و تقریباً 51 شهر از نعمت گاز برخوردار هستند و در سال 98، در 17 شهر شروع شده تنها شهر جبالبارز بود که امسال پیمانکار انتخاب خواهد شد و پرونده گازرسانی به شهرهای استان مشخص خواهد شد.
فلاح در خصوص جمعیت تحت پوشش گاز استان ابراز داشت: در سال 97، حدود 87 درصد بود و امسال به عدد 93 درصد رسیده است و در بحث روستایی از 4هزار و 800 روستا، حدود 3هزار و 300 روستا واجد شرایط گازرسانی هستند که از 3 هزار و 300 تا الان هزار و 174 روستا از نعمت گاز برخودار شدند و 422 روستا پیمانکار دارند و 109 روستا در مرحله انتخاب پیمانکار هستند و برای مابقی هم پیمانکارانی گرفتند و امیدواریم برای سال 99، بتوانیم پرونده گازرسانی به روستاها را ببندیم.
مدیرعامل شرکت گاز استان گفت: در این استان تاکنون بیش از 2 هزار کیلومتر خط لوله داشته و 16 هزار و 700 کیلومتر شبکه توزیع و تغذیه در روستاها گسترش یافته و حدود 670 هزار خانوار هم از نعمت گاز بهره مند شدند.
وی در بحث صنعت گفت: تا کنون 780 واحد کوچک و بزرگ را از نعمت گاز بهره مند کردیم و 77 جایگاه گاز داریم و در مصرف گاز از حدود 8 میلیارد مترمکعب گازی که مصرف شد، حدود 18 درصد در بخش خانگی ، 35 درصد صنعت و 47 درصد نیروگاه مصرف شده است.
فلاح در ادامه به رویکرد شرکت گاز اشاره کرد و با اشاره به اینکه منطقه جنوب قطب کشاورزی است، گفت: از ابتدا تمام همت ما این است که گازرسانی را به مناطق جنوب و شرق استان که محروم هستند، سرعت دهیم و تسریع کنیم؛ با توجه به اینکه سال 72، گازرسانی از سیرجان و رفسنجان وارد استان شد و منطقه جنوب خط 7 سراسری از پالایشگاه عسلویه وارد شد و انشعابی در سال 94، برای نیروگاه کهنوج بود که در سال 95 شهرستان کهنوج و رودبار از نعمت گاز برخوردار شدند و مهمترین کار شرکت، خط انتقال کهنوج به جیرفت بود که شاهرگ اصلی گازرسانی به منطقه جنوب در شهرستان های فهرج، جیرفت و نرماشیر بود که در سال گذشته با معاون اول ریاست جمهوری به بهره برداری رسید.
وی اولویت دوم شرکت را در بحث گازرسانی به صنایع دانست و افزود: 13 محور صنعتی در 98 تعریف کردیم که 8 محور پیمانکار دارد و 5 محور در مرحله پیدا کردن پیمانکار است و در تمام روستاهای واجد شرایط دارند کار می کنند.
مدیرعامل شرکت گاز استان با اشاره به اینکه گاز محور و پیشگام توسعه است، اظهار داشت: امروز در گاز برای چرخاندن چرخه عظیم صنعت، تأمین سوخت خودرو ها، برای تولید برق در نیروگاه های بزرگ و مولد ها، برای تأمین گرمایش کشت های گلخانه ای و بخش کشاورزی و تأمین خوراک واحد های پتروشیمی که در صنعت فولاد به عنوان خوراک از گاز استفاده می کنند که امروز در کشور قریب به 75 درصد از سبد انرژی را گاز تشکیل می دهد.
وی گفت: بعد از اینکه خط انتقال گاز از جیرفت کهنوج به بهره برداری رسید، در سال 97، اقدام جهادی و رویکرد در گازرسانی رقم خورد و فعالیت ها به صورت چشمگیر در حال انجام است؛ در سال 97، در بخش اقتصاد دچار تلاطم شدیم و برخی اجناس در بحث لوله و پلی اتیلن، قیمت 4 برابر شد و شرکت گاز توانست بیش از هزار و 400 شبکه گذاری در استان انجام دهد.
فلاح در خصوص اینکه استان کرمان در بحث گازرسانی، جزو استان های کم نظیری بود که بیش از تعهد عمل کرد؛ گفت: شرکت گاز استان حدود 40 درصد بیش از تعهد عمل کرده است و بحث گازدار شدن، برای هجدک، جیرفت، نرماشیر را داریم، که به عبارتی که هر فصلی یک شهر از نعمت گاز برخوردار شد؛ حدود 280 روستا در سال 97، گازدار شدند و مفتخریم که به ازای هر روز کاری یک روستا از نعمت گاز در سال 97 بهره مند کردیم در حالی که در سال 96، حدود 44 روستا گازدار شده بودند.
وی گفت: تعهد فروش گاز، به میزان 7 میلیارد مترمکعب بوده است که الان به 7 میلیارد و 900 میلیون مترمکعب رسیده و مصرف شده است و در جذب مشترک در سال 97، حدود 38 هزار و 470 مشترک گاز داشتیم و ۲۵ هزار و ۳۰۰ انشعاب جدید نصب کردیم که در یک کلام، تقریباً تمام شاخص هایی که شرکت ملی گاز داده بود، انجام دادیم.
فلاح در حوزه سلامت اداری گفت: در سال 97، رتبه 18 را در کشور داشتیم ولی به رغم تمام این مشکلات رتبه دوم را بدست آوردیم و امیدواریم برای 98 ما به مراتب پربارتر و بهتر عمل کنیم و با توجه به اینکه سال 98 مزین به سال رونق تولید شده است بیشتر بحث صنعت را مدنظر داریم،با اجرایی شدن 13 محور صنعتی را که ۸ محور پیمانکار دارد و ۵ محور در مرحله انتخاب است 576 واحد از نعمت گاز بهره مند می شوند و چندین میلیون لیتر صرفه جویی شود.
وی بهترین راه با مبارزه با قاچاق سوخت را گازرسانی در بخش جنوب استان دانست و ادامه داد: 11 شهرک صنعتی از گاز بهره مند خواهند شد و کوره های آجر و آهک و مخصوصاً مجتمع های بزرگ گلخانه ای در جیرفت و عنبرآباد و کهنوج گازرسانی انجام خواهد شد و پیش بینی شده در سال 98 حدود200روستا گازدار شوند.
فلاح افزود: در سه حوزه شهری، روستایی و صنعتی قریب هزار و 200 میلیارد تومان پروژه تعریف کردیم و بخشی پیمانکار گرفتیم که حدود 4 هزار کیلومتر پیمانکار داریم که تا پایان سال شهداد، اندهجرد، هنزا، زهکلوت گازرسانی شوند و همچنین امسال از طرف شرکت ملی گاز، برنامه این است که هزار و 100 کیلومتر کار کنیم که تا الان 800 کیلومتر کار کردیم.
وی بیان داشت: با عنایت الهی و همدلی مسئولین و مردم برنامه این است که رکورد بی نظیر در کشور بزنیم و به مرز 2 هزار کیلومتر برسیم و از افتخارات بزرگ شرکت این بود که در تمام 23 شهرستان پروژه داریم و شهرستانی نیست که پروژه گاز نداشته باشد و پروژه هایی که برای هفته دولت آماده کردیم در بخش افتتاح پروژه ها برای 66 روستا پروژه به سرانجام رسیده است که برای 6500 خانوار در شهرستان های رفسنجان، رودبار جنوبی، بافت افتتاح می شود و هزینه ای بالغ بر 55 میلیارد تومان داشته است و در بحث کلنگ زنی که ۵۵ روستا در سیرجان و منوجان و کرمان کلنگ زنی می شود و در مجموع با بهره مند شدن این پروژه ها 8هزار و 800خانوار حدودا 175 میلیارد تومان هزینه باید بکنیم و در مجموع برای هفته دولت چه در بحث افتتاح و چه بحث کلنگ زنی حدود 230 میلیارد تومان پروژه داریم.
مدیرعامل شرکت گاز استان در ادامه افزود: اقدام جهادی را به تنهایی نمی توانیم انجام دهیم و مسئولین استان باید دید دیگری به بحث گازرسانی داشته باشند و در این شرایط سخت همه پای کار آیند و با توجه به اینکه گاز را در جنوب و شرق می آوریم و این مناطق در بحث اشتغال مشکل دارند و امروز یکی از مشکلات مردم بحث اشتغال است؛ آمدن گاز به این مناطق یعنی اینکه کشت های گلخانه ای به سرعت رونق می یابد و امیدارم در این مناطق شاهد این باشیم که صنایع کوچک و بزرگ احداث شود و این همت مسئولین را می طلبد که سرمایه مردم را به بخش کشاورزی و صنعتی سوق دهند.
فلاح در ادامه افزود: در مناطق گرمسیر گازرسانی کردیم اما متأسفانه به دلیل اینکه بنیه اقتصادی این خانوارها ضعیف است حدود ۶۰هزار خانوار الان می توانند استفاده کنند اما حدود 20 هزار خانوار لوله کشی کردند و استفاده می کنند و امیدواریم با تمهیداتی که می اندیشند، در این بخش ها کمک شود و مردم از این نعمت بهره مند شوند و مطالبات را مردم همت کنند تا پروژه ها را سر پا نگه داریم.
وی در خصوص صدور آنی قبض گاز گفت: شهر راین به عنوان پایلوت انجام می شود که قبض به صورت آنی صادر شود و در خصوص حاشیه شهرها به دلیل وجود بحث زمین خواری و سوء استفاده، گازرسانی صورت نگرفته است.
نظر شما