به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سید «حمید لاجوردی» در گفت وگو با خبرنگاران درباره برگزاری سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم کودکان و نوجوانان تصریح کرد: اگر هدف از برگزاری این جشنواره گرفتن جایزه باشد، هم هنرمند و هم برگزارکنندگان جشنواره باخته اند.
این بازیگر قمی افزود: اگر هدف جشنواره از سوی برگزارکنندگان فقط ایجاد یک رزومه کاری باشد و این ادعا مطرح شود که ما هم در ایران جشنواره کودک داریم، این حرکت فقط در سطح می ماند، یک هیاهو ایجاد میشود و پولی خرج میشود اما اتفاق مثبتی نمیافتد و به نقطه و سرخط میرسیم.
وی هدف از این جشنواره ها را هم افزایی هنرمندان عنوان کرد و گفت: جشنواره ای موفق است که بتواند هنرمندان و هنرجویان تازه کار و صاحب فکر را شناسایی کند. جشنواره فیلم باید دارای اهدافی باشد و در آن مسیر حرکت کند.
لاجوردی بر لزوم رسیدن به شناخت کودک و رشد تکنیک ها در جشنواره فیلم کودک و نوجوان تأکید کرد و اظهار داشت: متاسفانه امروز فرایند حرفه ای سینما در مملکت فقط به تهران ختم شده است و به استعدادهای شهرستانها بهایی داده نمیشود.
وی تأکید کرد که شناسایی استعدادهای شهرستانها باید به عنوان بخش جانبی جشنواره در این حوزه وجود داشته باشد، به این صورت که در کنار فیلم هایی که در جشنواره کودک در همه استان ها اکران میشود باید این امکان فراهم شود که امکان نمایش فیلم های استانهای مختلف هم فراهم شود.
لاجوردی، معرفی و دریافت جایزه افراد شناخته شده را سبب ایجاد بی انگیزگی در شهرستان ها دانست و خاطرنشان ساخت: باید به هر استانی سهمیه داده شود و افرادی برای شناسایی فیلم های بهتر وجود داشته و همه امور در انحصار تهران قرار نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه سینمای کودک در ایران وجود ندارد، افزود: سینمایی که کودک را جذب کند و مثلاً از سینما به کودک حس وطن پرستی و انسانیت منتقل کند در ایران وجود ندارد. سینمای جهان قهرمان هایی که باب طبع خودشان هست خلق میکنند و به خورد جهان می دهند اما این اتفاق در سینمای ایران رخ نمی دهد.
نظر شما