ما به دنبال افزایش سن ازدواج نیستیم/ هدف ما مقابله با کودک همسری است

ابتکار ضمن تشریح برنامه معاونت امور زنان و خانواده گفت: هدف ما از طرح لایحه کودک همسری افزایش سن ازدواج نیست بلکه مقابله با کودک همسری می باشد.

 

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، معصومه ابتکار امروز یکشنبه سوم شهریور در نشست خبری با اشاره به اقدامات و دستاوردهای دولت دوازدهم در حوزه زنان و خانواده گفت: مهمترین محور برنامه های ما در دولت دوازدهم به زعم بسیاری از صاحب نظران عرصه زنان و خانواده نگاه برنامه ای به موضوع عدالت جنسیتی است که در محورهای آموزش و پژوهش، سلامت و تندرستی، حقوق و امنیت، جمعیت و خانواده تهیه و ابلاغ شد. موضوع شاخص های عدالت جنسیتی در ستاد ملی زنان و خانواده به تصویب رسید؛ این شاخص ها ملاک عمل کل دولت تدبیر و امید است و چون این ستاد یک ستاد فرا قوه ای است، علاوه بر وزرا و اعضای دولت، معاون قوه قضاییه، نمایندگان مجلس و برخی اعضای شورای انقلاب فرهنگی عضو آن می باشند لذا این شاخص ها در حال حاضر برای وزرا و استانداران ابلاغ شده و توقع داریم برای رسیدن به اهداف آن اقدامات لازم صورت بگیرد.

 

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه افزود: ما همکاری بسیار نزدیک و خوبی با مرکز آمار ایران جهت تدوین شناسنامه این شاخص ها داریم، آمار تفکیک به جنس در بسیاری از زمینه ها را به ما ارایه دادند، به عنوان مثال آمار تسهیلات پایدار روستایی در سال 96 برای زنان پنج درصد بود، در حالی که در سال 97، 41 درصد از زنان روستایی این تسهیلات را دریافت کرده بودند؛ بنابراین آمار تفکیک به جنس یک نگاه متفاوتی را در فعالیت های جنسیتی ارایه می دهد که ما بدانیم چه مشکلاتی در حوزه زنان وجود دارد تا آنها را استخراج و مورد بررسی قرار دهیم.

 

وی با بیان اینکه ما موافقت نامه هایی در حوزه زنان و خانواده در 31 استان امضا کردیم، تصریح کرد: سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده برای هفت استان ابلاغ شد. این سند به منظور شناسایی وضع موجود زنان و خانواده در استان ها، شناسایی مشکلات و فرصت های مهم و تجزیه و تحلیل علل اصلی مسایل و خلأهای ظرفیتی و تدوین برنامه های عملیاتی متناسب با شرایط استان ها با همکاری دفاتر امور زنان و خانواده استانداری های سطح کشور تدوین شده است.

 

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به طرح تاب آوری خاطرنشان کرد: این طرح دو سال است که در استان ها اجرایی می شود و هدف از اجرای این طرح این است که ما چگونه می توانیم از روش های علمی برای طرح ارتقای تاب آوری اجتماعی استفاده کنیم.

 

وی با اشاره به اطلس وضعیت زنان و خانواده خاطرنشان کرد: برای تدوین این سند، تیم عظیمی از دانشگاهیان، متخصصان و تشکل های مردم نهاد شرکت کرده اند و در حال حاضر 31 سند وضعیت ارتقای زنان از بیان مشکلات تا ارایه برنامه های فرابخشی را بررسی می کنند. ما تاکنون برنامه ای در حوزه زنان و خانواده به طور خاص نداشتیم که بتوانیم شاخص های عدالت جنسیتی را مد نظر قرار دهیم ولی اطلس وضعیت زنان و خانواده مشکلات حوزه زنان را بررسی می کند.

 

ابتکار با بیان اینکه یکی از مهمترین ابعاد اقدامات ما بازنگری و پیگیری لوایح حوزه زنان بود، اظهار کرد: ما پنج لایحه جدید را به دولت ارایه دادیم و اصلاحیه قوانین مربوط به طلاق، سن کیفری، حمایت از زنان سرپرست خانوار و کودک همسری را در این لوایح مد نظر قرار دادیم.

 

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به لایحه تامین امنیت زنان علیه خشونت تصریح کرد: نشست های تخصصی زیادی با قوه قضاییه در خصوص این لایحه برگزار کردیم لذا درخواست ما از کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس مسئولان مربوطه در تصویب نهایی لایحه تامین امنیت زنان علیه خشونت با ما همکاری های لازم را داشته باشند و همچنین از کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس نیز خواهشمندیم لایحه حمایت از زنان و کودکان را که یکی از مهمترین لوایح دینی و حقوق اساسی کودک نیز می باشند را ابلاغ کنند. معاونت امور زنان در این زمینه تلاش های زیادی کرده و تعامل خوبی هم با مجلس و فراکسیون زنان و خانواده دارد.

 

وی با اشاره به اجرای طرح گفت و گوی ملی خانواده بیان کرد: برای گفت و گوی موثر در درون و بیرون خانواده از طریق شنیدن صدای کارشناسان مرتبط با خانواده در دستگاه های اجرایی و سازمان های مردم نهاد که مرحله اول آن در 31 مرکز استان و چند شهر و مردم دوم با اضافه شدن 24 شهر در حال اجرا است.

 

ابتکار با اشاره به تدوین تفاهم نامه با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تصریح کرد: این تفاهم نامه با هدف حمایت از زندان باز و مجازات های جایگزین برای زنان محکوم شده به مجازات حبس، اجرای برنامه مداخله در طلاق، تاسیس بنگاه های مشارکتی حمایت اجتماعی و اقتصادی از کودکان خانواده طلاق و تدوین سیاست های دوستدار خانواده با هدف تقویت بنیان و تحکیم روابط خانواده با محوریت آموزش های مهارتی، مشاوره های تخصصی و تعادل بخشی نسل های تایید شده برای زوجین تدوین شده است.

 

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به توسعه سوادآموزی زنان و دختران روستایی و عشایری به عنوان یکی دیگر از برنامه های دولت تدبیر و امید، افزود: این هدف از طریق برگزاری نشست های آموزشی و توجیهی برای دو هزار و 330 نفر از آموزش دهندگان زن و سوادآموزی 14 هزار و 400 نفر از زنان و دختران روستایی و عشایری بی سواد و کم سواد در 12 استان کشور با همکاری سازمان سوادآموزی صورت گرفته است.

 

وی با بیان اینکه الگوسازی و جریان سازی گفت و گوی بین نسلی با همکاری وزارت آموزش و پرورش از دیگر برنامه های مهم ما می باشد، خاطرنشان کرد: همچنین با همکاری وزارت آموزش و پرورش برای دو هزار و 64 نفر از مربیان مدارس در سطح کشور کارگاه آموزشی ارتقای مهارت های پرورشی برگزار شد.

 

وی با اشاره به طرح مقابله با کودک همسری اظهار کرد: ما به هیچ عنوان به دنبال افزایش سن ازدواج نیستیم بلکه این لایحه مقابله با کودک همسری (13 تا 14 سال) است.

 

وی با اشاره به طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار خاطرنشان کرد: تلاش های ما در راستای نگاه حمایتی از زنان سرپرست خانوار است و همچنین از طریق ایجاد اشتغال پایدار برای شش هزار و 200 زن سرپرست خانوار در 24 استان کشور با همکاری وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و جهاد کشاورزی مشاغل خانگی را توسعه دادیم.

 

 

کد خبر 824582

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha