به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمدصادق معتمدیان» امروز یکشنبه (3 شهریور) در اولین همایش ملی عناب در خراسان جنوبی اظهار داشت: خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است که یک درصد از جمعیت کشور را شامل می شود و 331 کیلومتر مرز مشترک با کشورهای افغانستان دارد.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه 30 درصد از صادرات کشور از طریق مرز ماهیرود این استان انجام می گیرد، افزود: در گذشته بازارچههایی در بخش های درمیان و زیرکوه دایر بوده که تعطیل شده است و یکی از اولویت های جدی استان بازگشایی مجدد این بازارچهها است.
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی ظرفیت های فراوانی برای توسعه و پیشرفت دارد، ادامه داد: وجود محصولات استراتژیک، معادن، جاذبه های گردشگری و انرژی های نو و تجدیدپذیر از جمله ظرفیت های پیشرفت و توسعه خراسان جنوبی هستند که باید مورد توجه بیش از پیش قرار بگیرند.
معتمدیان با توجه به اینکه سال گذشته میزان صادرات کشور به افغانستان بیش از سه میلیارد دلار بوده است، گفت: 49 ماده معدنی فلزی و غیرفلزی در خراسان جنوبی شناسایی شده است و در بحث گردشگری یکی از استان های مستعد هستیم و بیش از 60 اثر طبیعی ملی استان به ثبت رسیده است و 1500 اثر ملی در استان شناسایی شده که 850 اثر به ثبت رسیدند.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بحث برخورداری از محصولات استراتژیک یکی دیگر از ظرفیت های استان است، افزود: در بحث تولید زرشک با بیش از 97 درصد رتبه اول جهانی را داریم و در خصوص عناب نیز 97 درصد از تولید کشور را به خود اختصاص داده ایم و در بحث زعفران نیز با کیفیت ترین ها را در اختیار داریم.
وی با تاکید بر اینکه انحصار محصول عناب در در اختیار خراسان جنوبی است، ادامه داد: اما متاسفانه هنوز نتوانسته ایم در کشور بهره برداری اقتصادی قابل توجهی از این محصول استراتژیک داشته باشیم و این محصول مغفول مانده است.
معتمدیان گلایه کرد: یکی از مهم ترین مشکلات استان این است که محصول عناب به صورت فله ای و بدون برند در کشور خام فروشی می شود و اکثر عواید و فواید فروش این محصول به دست دلالان و واسطه گران می رسد و میزان ارزش اقتصادی تولید عناب در خراسان جنوبی یکصد و 60 میلیارد تومان است که متاسفانه به جیب دلالان واریز می شود.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از اولویت های ما در خراسان جنوبی تمرکز بر روی محصولات استراتژیک است، ادامه داد: در این راستا کمیته محصولات استراتژیک را در استان تشکیل دادیم که یکی از مهم ترین اهداف آن تدوین طرح هایی در زمینه محصولات استراتژیک استان است که منجر به تدوین سند محصولات استراتژیک استان در آینده خواهد شد.
وی به اولین جشنواره عناب خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: این جشنواره سال گذشته در روستای سیوجان بخش خوسف برگزار شد که این روستا یکی از قطب های تولید عناب محسوب می شود و برگزاری جشنواره عناب استان دستاوردهای عملی و اجرایی خوبی را به همراه داشته است.
نظر شما