به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله «محمدتقی مصباح یزدی» در همایش ائمه جماعات مساجد استان قم که امروز(شنبه 2 شهریور) با موضوع تبیین بیانیه گام دوم انقلاب در موسسه امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: مسجد به محلی مبدل شده بود که مردم روزی یکی دو بار و برخی مساجد سه بار در آن نماز می خواندند و گاهی نیز مجلس ختمی در این مکان برگزار می شدند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: ماهیت اصلی مسجد را در نهضت امام خمینی(ره) شناختیم و پیش از آن با ماهیت آن آگاه نبودیم. مهمترین تکانی که به ذهن ما درباره موقعیت مسجد داده شد، از فرمایش های ایشان بود.
وی تصریح کرد: واقعیت اینست که جامعه ما مسجد را نشناخته است و حق مسجد را ادا نکرده و از آن بهره کافی را نگرفته ایم. ما باید مسجد را به عنوان یک نهاد مهم در جامعه اسلامی معرفی کنیم.
آیت الله مصباح یزدی مسجد را سنبل دین توصیف کرد و اظهار داشت: یکی از راه های معرفی مسجد به مردم استفاده از شیوه قرآن و اهل بیت(ع) در تعریف مسجد است. مناره های بلند با هدف توجه مردم به مسجد ساخته می شود.
وی با اشاره به تخریب مسجد ضرار از سوی پیامبر اکرم(ص) ادامه داد: مسجد باید برای تقوا باشند نه ایجاد اختلاف و هم چشمی. مسجد جایگاه طهارت و پاک شدن روح از زذالت های اخلاقی است.
استاد سطح عالی حوزه از مسجد به عنوان جلوه گاه حقایق دین یاد کرد و خاطرنشان ساخت: کار مسجد اینست که مردم را از آلودگی های کفر و اخلاقی دور نگهدارد. مسجد اولین نهادی است که در جامعه اسلامی ساخته شد.
وی تأکید کرد که متاسفانه جامعه اسلامی ما دین را به صورت کامل نشناخته است و تعداد کسانی که دین را شناخته اند بسیار کم است. شناخت ما از دین، سطحی و گذرا و کم رمقی است در حالی که دین همه نیازهای سعادت بشر را تضمین می کند.
آیت الله مصباح یزدی با اشاره به اینکه دین در حاشیه زندگی مردم قرار گرفته است، گفت: ما برای پیشرفت تجارت و صنعت و کشاورزی به سمت دین نمی رویم همانگونه که برای مدیریت جامعه نیز به سمت دین نمی رفتیم تا اینکه امام خمینی(ره) آمد و مدیریت اسلامی را وارد جامعه کرد.
وی افزود: دین نهاد مظلومی در جامعه اسلامی است و متاسفانه شاهد هستیم که افراد نادانی حتی امور دینی خالص را وسیله ای برای دنیا قرار می دهند. ظلم فراوانی به دین و اسلام و نماز می شود و حتی دینی که در حاشیه زندگی قرار داده ایم نیز در راه دنیا استفاده می کنیم.
رئیس موسسه امام خمینی(ره) بیان داشت: سوء استفاده از دین و مسجد برای امرار معاش چنان سنگین است که باید از شرم بمیریم. برای فهم مسجد باید ابتدا دین را بشناسیم و بدانیم که در هیچ کاری در زندگی نباید از دین مستقل باشیم.
وی بر لزوم استفاده از واژه های کلیدی قرآن برای معرفی دین به مردم تأکید کرد و ادامه داد: ما همیشه باید به یاد آوریم که زندگی بی نهایتی وجود دارد و ما باید زاد و توشه را برای آن زندگی فراهم کنیم همانگونه که در دوران جوانی برای کهنسالی تلاش می کنیم تا در دوران پیری سختی نکشیم.
آیت الله مصباح یزدی با طرح این سوال که آیا در رسیدن به اهداف ساخت مسجد رسیده ایم، تصریح کرد: اگر دین و قرآن را بشناسیم، لحظه لحظه زندگی ما تأمین سعادت آخرت و رضایت خدا خواهد بود و در این صورت همه کارهای ما عبادت خواهد بود.
وی خاطرنشان ساخت: امام خمینی(ره) به مدح و ذم دیگران هیچ توجهی نداشت و تنها رضای خدا را مدنظر قرار داد.
نظر شما