به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر علی زارعی نجفدری مشاور رییس جمهور و دبیرکل اجلاس بین المللی ناشران جهان اسلام امروز در مراسم افتتاحیه این اجلاس با اشاره به اینکه در اجلاس اول رییس جمهور به عنوان مهمان ویژه دعوت شده بود گفت: قرار بود مثل اجلاس نخست در خدمت دکتر احمدی نژاد باشیم ایشان نه تنها دعوت ما را لبیک گفتند بلکه انگیزه زیادی برای حضور در این اجلاس داشتند اما دیشب فرمودند که نمی توانند تشریف بیاورند و وزیر ارشاد به نیابت از ایشان امروز سخنرانی خواهد کرد.
به گفته دکتر زارعی نجفدری در پردازش فرهنگ جامعه لازم است ساختارهای فرهنگی جامعه مدنظر قرار گیرد زیرا بدون توجه به ساختارها پرداختن به مساله فرهنگ غیرواقع بینانه خواهد بود.
وی با بیان اینکه در نگاه به فرهنگ جامعه سه ساختار برای فرهنگ متصور است بیان کرد: ساختار تئوریک به افکار و ایده ها می پردازد شاکله فکری جامعه در این ساختار شکل می گیرد در ساختار علمی و راهبردی یا استراتژیک به علوم، قوانین و متولوژی پرداخته می شود.
در این ساختار با نگاه به ساختار اول مباحث علمی شکل می گیرد ساختار سوم عینی و کاربردی است این ساختار به کنشگران نهادها و واقعیت های فرهنگی جامعه می پردازد.
مشاور رییس جمهور خاطرنشان کرد: در نگاه به این ساختارها لزوماً باید با ساختارهای تئوریک موضوع فرهنگ را پی گرفت زیرا بدون توجه به ساختار تئوریک نمی توان سایر ساختارها را تحلیل و بررسی کرد براساس ساختار تئوزیک باید به علوم و راهبردها پرداخت و سپس باید به عینیات و واقعیات کاربردی جامعه به لحاظ فرهنگ پردازش شود.
دکتر زارعی نجفدری ادامه داد: اگر به این سه ساختار بپردازیم می بینیم حوزه نشر جهان اسلام در این سه ساختار شدت و ضعف دارد اگر به این شدت و ضعف ها نپردازیم حرکت ما واقع بینانه نخواهد بود.
دبیر دومین اجلاس بین المللی ناشران جهان اسلام با بیان اینکه حوزه نشر جهان اسلام در ساختار تئوریک و مبانی دست پری دارد و بسیار غنی است عنوان کرد حوزه نشر جهان اسلام به مدد مکتب حیاتبخش اسلام و اندیشمندان بزرگ اسلامی در طول 14 قرن به لحاظ تئوریک از پشتوانه قوی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه منابع غنی نشر جهان اسلام در ساختار علمی خوب مطرح و ریخته نشده است تصریح کرد: حوزه نشر جهان اسلام در ساختار عینی و کاربردی جامعه از قافله دنیا مقداری عقب است این مقدار به معنای فاصله از زمین تا به آسمان نیست.
دکتر زارعی نجف دری اظهار داشت: حوزه نشر دو محور اساسی دارد مبانی، منابع و محتوا و محور دوم قالب و شکل است در محور اول حوزه نشر اسلام از غنای خوبی برخوردار است اما در محور دوم که سخت افزاری است مقداری عقب است.
مشاور رییس جمهور با اشاره به دغدغه های ناشران جهان اسلام گفت: با بسیاری از ناشران جهان اسلام صحبت کردیم و نتیجه این شد که حوزه نشر جهان اسلام از یک مساله بیش از هر مساله دیگری رنج می برد و آن هم اینکه ناشران اسلام در دنیا همدیگر را نمی شناسند در این مسیر به این راه حل رسیدیم که بستری برای آشنایی ناشران مسلمان فراهم کنیم و در نهایت نخستین اجلاس بین المللی ناشران اسلام را در خرداد 89 در تهران برگزار کردیم.
دبیر کل دومین اجلاس بین المللی ناشران جهان اسلام یادآور شد: در نخستین اجلاس 5 نشست با محورهای مشخص برگزار کردیم اما از روی عمد ریز موضوعات را مشخص نکردیم تا ریزش افکار و طرح موضوع ایجاد شود در هر یک از این نشستها موضوعات بسیار خوبی مطرح شد که قابل تصور نبود و در نهایت نیز شورای سند راهبردی تشکیل شد.
وی با اشاره به تهیه سند راهبردی که به عنوان بیانیه پایانی اجلاس نخست گردآوری شد گفت: در این سند مصوبات گوناگون داشتیم از جمله اینکه ناشران به صورت اجماع و متفقاً جمهوری اسلامی ایران را به عنوان محل دائمی دبیرخانه ناشران جهان اسلام تعیین کردند و در مصوبه دیگر دبیرکل اجلاس را نیز از ایران انتخاب کردند در مصوبه دیگر دبیرکل و دبیرخانه اجلاس مکلف و موظف شدند تا اجلاس آینده مقدمات تشکیل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان را فراهم کنند.
دکتر زارعی نجفدری تصریح کرد: تهیه اساسنامه که شاکله اتحادیه جهانی ناشران را تشکیل می دهد در دستور کار ما قرار گرفت و پس از مذاکرات با ناشران داخلی و خارجی پیشنویس اساسنامه تهیه شد و در خلال این امر دبیرخانه مستمراً با ناشران مسلمان دنیا ارتباط برقرار کرد.
وی خاطرنشان کرد: بعد از مراسم افتتاحیه دومین اجلاس ناشران جهان اسلام مجمع عمومی شکل می گیرد که در آن در ارتباط با تکلیفی که در اجلاس نخست بر عهده دبیرکل و دبیرخانه گذاشته شده بحث می شود در عصر امروز نیز کمیته بررسی و تصویب اساسنامه اتحادیه جهانی ناشران مسلمان تشکیل جلسه می دهد و بعد از تصویب اساسنامه شورای اجرایی اتحادیه با رای ناشران مسلمان 41 کشور انتخاب می شود.
دکتر زارعی نجف دری با اعتقاد بر اینکه چشم انداز حوزه نشر جهان اسلام چشم انداز بسیار روشنی است اظهار داشت: این ادعا نتیجه 5 تا 6 سال مطالعه و بررسی های کتابخانه ای و میدانی است امیدواریم ناشران بتوانند همدیگر را پیدا کنند، بشناسند و در سایه این شناخت تعاطی فکری و تعامل عملی داشته باشند.
گفتنی است دومین اجلاس بین المللی ناشران جهان اسلام امروز با حضور 100 ناشر مسلمان از 40 کشور جهان و بیش از 700 ناشر داخلی در مرکز همایشهای صداوسیما آغاز به کار کرد.
پایان پیام/
نظر شما