بی علاقگی دولت و مجلس به تخصیص بودجه نیم درصدی شایعه است

حجت الاسلام محمدی قانون را ضامن عملیاتی شدن بودجه نیم درصدی علی رغم تاخیر هشت ماهه دانست و گفت: شایعات مطرح درباره بی علاقگی دولت و مجلس در این باره صحت ندارد، چراکه این بودجه پیشنهاد دولت و مصوب مجلس است.

حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی در پیش بینی درصد تحقق بودجه نیم درصدی و تطابق آن با برآوردهای انجام شده به خبرنگار شبستان گفت: ضمانت تحقق این بودجه قانونی بودن آن است، با توجه به اینکه مجلس شورای اسلامی آن را به صورت قانون تصویب و رئیس جمهور ابلاغش کرده است، چنانچه خللی در روند اختصاص این بودجه صورت بگیرد، تخلف محسوب می شود.
وی اعلام کرد: شایعاتی هم که در مورد بی علاقگی دولت و مجلس در این باره مطرح است صحت ندارد، زیرا این مسئله قانونی است که توسط خود دولت مطرح شده و مجلس نیز با رأی بالا آن را تصویب کرده است.
حجت الاسلام محمدی درباره زمان عملیاتی شدن طرح هایی که پس از تصویب بودجه نیم درصدی تصویب شده اند، اظهار کرد: چند نکته در رابطه با بودجه‌های قرآنی قابل توجه است، نخست آنکه فعالیت‌های قرآنی هیچگاه بستگی کامل به بودجه نداشته و به دلیل کمبود آن متوقف نشده اند از این رو حال که عملیاتی شدن بودجه نیم درصد با تاخیر همراه شده است نیز این فعالیت‌ها همچون گذشته ادامه دارد.
قائم مقام رییس و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: علاوه بر این تأخیر ارائه لایحه بودجه سال 90 به مجلس شورای اسلامی و ابلاغ آن، تنها بودجه‌های قرآنی را در عملیاتی کردن با تاخیر همراه نکرده است بلکه در سایر عرصه ها نیز این مشکل رخ داده است.


انجام بسیاری از طرح ها خارج از قواره بودجه های موجود
وی با بیان این مطلب که تاکنون فعالیت‌های بسیاری خارج از قواره بودجه های موجود انجام شده است، عنوان کرد: این فعالیت‌ها با تکیه بر همین بودجه نیم درصدی و با اختصاص منابع دیگری توسط مراکز و نهادها انجام شده که به محض جذب بودجه نیم‌درصدی جایگزین می شود که نمونه آن بودجه میلیاردی هزینه شده توسط وزارت آموزش و پرورش در مدارس قرآنی است.
حجت الاسلام محمدی با ابراز خرسندی از عدم توقف وظایف محوله این شورا به دستگاه‌های مجری بیان کرد: البته عطش بهره مندی از بودجه های مکفی و بیشتر به صورت بالقوه در این نهادها وجود دارد که به محض اختصاص آنها، این بودجه در موارد موردنظر که توسط شورای توسعه فرهنگ قرآنی تعیین شده است تزریق می شود و تا پایان سال رقمی باقی نمی ماند، از این رو بودجه سال آینده نیز به طور کامل قابلیت جذب را دارد.
وی ادامه داد: خوشبختانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیون های مربوطه آن از ماه های ابتدایی تخصیص این بودجه با برنامه ریزی های لازم 49 درصد از این بودجه را برای توسعه آموزش عمومی، 39 درصد را برای توسعه تبلیغ و ترویج و 12 درصد را نیز برای توسعه پژوهش‌ با محور آیات نورانی وحی در نظر گرفته اند.
حجت الاسلام محمدی درباره توانایی شورای توسعه فرهنگ قرآنی برای اجرایی کردن 18 کلان طرح مصوب خود حتی بدون عملیاتی شدن بودجه نیم درصدی تاکید کرد: مسلم است که تزریق این بودجه تحول عظیمی در روند اجرای برنامه‌های منشور ایجاد می کند، اما باید توجه داشت که تأخیر در جذب این بودجه خللی در اجرای این برنامه‌ها ایجاد به وجود نمی آورد، زیرا این مسیری است تعیین شده که حکم قانون را دارد و باید پیگیری شود بنابراین تا جایی که بودجه های موجود اجازه دهد این برنامه‌ها عملی می شوند.

 

مانعی در مسیر تخصیص بودجه نیم درصدی وجود ندارد!

رییس مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور با اشاره به موانع موجود در مسیر تخصیص این اعتبارات مصوب گفت: مانعی در جذب این بودجه وجود ندارد و در حال طی مراحل قانونی است، تأخیر به وجود آمده نیز به دلیل تأخیر کلی در تقدیم لایحه و ابلاغ بودجه است که تنها مختص بودجه قرآنی نیست، از این رو کارها با قوت در حال پیگیری است، بودجه‌های موردنظر از منابع دیگر تأمین و به مجرد جذب بودجه قرآنی، جایگزین آن می شود.

وی درباره برنامه های این مرکز برای تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت حداقل 10 میلیون حافظ اعلام کرد: این تأکید رهبر معظم انقلاب برخاسته از عمق فکر ولایی و رهبری ایشان است که باید با تمام قوت به آن اهتمام کرد زیرا آنچه که ایشان در خشت خام می‌بیند بسیاری در آینه نیز نمی‌بینند و این از کارکردهای ولایت فقیه در جامعه اسلامی است.

حجت الاسلام محمدی خاطرنشان کرد: همسو با این مهم شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور پس از دستور ایشان درباره پرورش 10 میلیون حافظ قرآن، جلسات متعددی را برگزار کرده که تشکیل ستاد ملی پرورش حافظ قرآن و بررسی راهکارهای عملیاتی کردن این مطالبه از دستاوردهای کاری آن به شمار می رود.

شایان ذکر است، بنابر رای و نظر نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی و تصویب در قانون بودجه سال 90 مقرر شد حداکثر تا نیم درصد از بودجه دستگاه های دولتی با نظارت معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی برای توسعه و تعمیق فعالیت های مرتبط با مصحف شریف تخصیص داده شود امری که علی رغم گذت شهت ماه از سالجاری هنوز عملیاتی نشده است.

پایان پیام/

 

کد خبر 82421

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha