«مرتضی مرادی» در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت با اشاره به طرح همگام با کشاورز اظهار کرد: این طرح با هدف حمایت و ارتقاء تولیدات برنج توسط سپاه قدس گیلان در استان اجرایی شده است.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه قدس گیلان با بیان اینکه از آغاز این طرح از سال گذشته با افزایش هفت درصدی محصول برنج مواجه بودیم گفت: طرح همگام با کشاورز با هدف مطلوبسازی ساختار برنج به مدت سه سال در استان اجرا میشود.
مرادی به فاز نخست این طرح اشاره و اذعان کرد: در فاز نخست در قالب 300 شبکه، شش هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش طرح قرار گرفت که خوشبختانه با افزایش هفت درصدی محصول برنج روبه رو بود.
وی ادامه داد: امسال این طرح در بیش از 10 هزار هکتار اجرایی شد و پیشبینی میشود سال آینده 15 هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش طرح همگام با کشاورز قرار گیرد.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه قدس گیلان به حمایتهای ویژه طرح همگام با کشاورز اشاره کرد و افزود: این حمایتها شامل کنترل داشت، برداشت، آزمون خاک و کود رایگان است که در راستای افزایش تولید برنج در استان انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه در تولید بذر مرغوب گامهای موثری برداشته شده است، خاطرنشان کرد: در این طرح کشاورزان خبره شناسایی و کشاورزانی که بیش از ۲ هکتار اراضی شالیکاری داشته باشند با فراگیری آموزشهای لازم به کشت ارقام جدید برنج میپردازند.
مرادی با اشاره به اینکه ارقام تیسا و آنام امسال در استان رونمایی شده تصریح کرد: با آموزشهای داده شده توسط مهندسین توانمند بسیج مهندسین سپاه قدس گیلان به کشاورزان خبره، محصول برنج در هر هکتار تا دو تن افزایش یافته است.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه قدس گیلان به ارتباط صمیمی مربیان با کشاورزان و اعتماد کشاورزان به بسیج اشاره و اضافه کرد: با بازدید مسئولان و مهندسین سپاه قدس گیلان از زمینهای کشاورزی با استقبال و رغبت کشاورزان استان مواجه شدیم، بسیاری از کشاورزان با مشاهده مسئولان بسیار خرسند میشوند و امیدواریم فاصلهها بین مسئولان و کشاورزان کمتر شده و با بازدید از روند تولید، انگیزه تولید بیشتر در محصولات مختلف و متنوع گیلان فراهم شود.
مرادی از اجرای طرح همگام با کشاورز برای محصول چای خبر داد و اظهار کرد: این طرح در آینده نزدیک با هدف ارتقاء مرغوبیت و تولید چای در استان اجرایی میشود.
وی به آموزش مربیان اشاره و تصریح کرد: آموزش مربیان در موسسه تحقیقات برنج کشور سال گذشته به صورت پنج روز عملی و پنج روز تئوری در شالیکوبیهای استان صورت گرفته است.
مرادی به امضاء تفاهمنامه بین بسیج مهندسین کشاورزی و اتحادیه شالکوبیهای استان پرداخت و تصریح کرد: هر مربی آموزش دیده یک مشاور در کنارشالکوبیها خواهد بود، معرفی کیفیت محصول شالکوبی به بازارهای کشوری و ایجاد شبکه افزایش درآمد برای کشاورزان از وظایف این مربیان است.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه قدس گیلان با تاکید براینکه علم و عمل در کنار یکدیگر در طرح همگام با کشاورز هویداست، اضافه کرد: خشک کردن محصول برنج از مقولههای مهمی است که در طرح همگام با کشاورز بدان توجه ویژهای شده است.
نظر شما