به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «امیراحمد دهقانی» امروز (شنبه 2 شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان اظهار کرد: جشنواره «گفتمان توسعه مهارتی» برای اصحاب رسانه در نظر گرفته شده است تا از زحمات اصحاب رسانه که در این امر فعالیت میکنند تشکر کنیم.
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی استان گلستان ادامه داد: در طول سال اصحاب رسانه نقش خوبی را ایفاء میکنند و امیدواریم با همکاری یکدیگر نقش خود را در نظام به درستی اجرا کنیم.
دهقانی با بیان اینکه دانشگاه علمیکاربردی 12 مرکز فعال دارد، افزود: در دانشگاه علمیکاربردی رشتههای مختلف خبرنگاری مانند عکاسی خبری، روابط عمومی، خبرنگاری ورزشی و خبرنگار اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و خبرنگاری قرآنی و مذهبی وجود دارد.
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی استان گلستان به روند توسعه دانشگاه علمیکاربردی اشاره کرد و گفت: دانشگاهها چند نسل را سپری کردند و نخستین دانشگاه تنها آموزش محور و مبنای آن تنها تئوری بوده است.
دهقانی با بیان اینکه دانشگاهها در نسل بعدی به موضوع پژوهش نیز توجه داشتند و لذا دانشگاههای پژوهش محور نیز به وجود آمد، یادآور شد: نسل سوم دانشگاههای کارآفرین بودند و پس از دانشگاه کارآفرین دانشگاههای اجتماعی و مسئله محور نیز به وجود آمده است.
دهقانی گفت: دانشگاههای کارآفرین بدون مهارت امکان پذیر نیست و مهارتآموزی همراه با کارآفرینی باید چاشنی هم قرار گیرد تا بتوانیم کارآفرینی را به وجود بیاوریم.
نزدیک به 60 درصد از واحدهای دانشگاه علمیکاربردی عملی است
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی استان گلستان افزود: نزدیک به 60 درصد از واحدهای دانشگاه علمیکاربردی عملی است و در محیط کار باید اتفاق بیفتد و این مهم در کشور در دانشگاه علمیکاربردی منحصر به فرد است و دانشگاه علمیکاربردی به عنوان بزرگترین دانشگاه مهارتی کشور باید این نقش را ایفاء کند.
دهقانی تاکید کرد: دانشگاه علمیکاربردی به دانشگاه کارآفرینی نزدیک است و میتواند به دانشگاه کارآفرین تبدیل شود چرا که عمده واحدهای ما عملی به دانشجویان تدریس میشود.
وی افزود: دانش، مهارت، فناوری، خلاقیت، نوآوری و فناوری موضوعاتی است که باید به آن توجه شود و این شاخصهها با هم مرتبط هستند.
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی استان گلستان بیان کرد: در دانشگاه علمیکاربردی رشتهها خاصی تدریس میشود، ما در دانشگاه تکنسین میکانیک داریم و به دنبال این هستیم با چنین رشتههایی به موضوع اشتغال توجه شود.
دهقانی خاطرنشان کرد: سهم دانشجویان مهارتی تا پایان برنامه ششم باید به ۳۰ درصد کل دانشجویان برسد که هم اکنون فاصله ۵۰ درصدی با هدف مشخص شده با لحاظ تعداد دانشجویان در دانشگاه علمی کاربردی و فنی حرفه ای وجود دارد.
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی استان گلستان بیان کرد: نزدیک به 40 درصد از دانشآموزان هنرستانی و فنیو حرفهای هستند که میتوانند به دانشگاه علمی کاربردی استان وارد شوند و این مهم فرصت خوبی را برای به وجود آوردن مهارت و اشتغال فراهم میکند.
دهقانی افزود: مراکز ما کارگاههای خوبی دارند و مشورتهای خوبی را ارائه میکنند، در چند سال اخیر یک سری اقدامات کیفیت بخش ایجاد میکنیم.
وی گفت: رشتههایی جدیدی را در استان وارد کردیم و این رشتهها بر اساس نیاز استان در نظر گرفته شده است.
بزرگترین متولی آموزش مهارتی در کشور دانشگاه علمیکاربردی است
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی استان گلستان بیان کرد: بزرگترین متولی آموزش مهارتی در کشور دانشگاه علمیکاربردی است و بیشترین میزان دانشجویان مهارتی را در کشور به خود اختصاص داده است.
دهقانی افزود: مبلغ شهریه نسبت به سایر زیرنظامها کمترین است و در دو سال میتوانیم مهارت را به دانشجویان آموزش دهیم، دانشگاه علمیکاربردی یک دانشگاه چابک بهشمار میرود.
وی با بیان اینکه 800 رشته در کل کشور در دانشگاه علمیکاربردی تحصیل میشود، بیان کرد: آموزشهای ما نباید به سبک سنتی باشد و باید به سمت تکنولوژی حرکت کنیم.
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی استان گلستان تاکید کرد: 81 کارگاه آموزشی در سال گذشته به شکل رایگان در دانشگاه علمیکاربردی استان برگزار کردیم و اگر مراکز ما مبلغی را نیز برای این کارگاهها دریافت کردند بسیار محدود است و در کنار این کارگاهها مهارتها نیز آموزش داده شده است.
دهقانی افزود: امسال تا کنون 64 کارگاه آموزشی برگزار شده و اعتقاد داریم در کنار اینکه دانشجویان درس فرا میگیرند باید چند مهارت نیز بیاموزند.
وجود 34 مدرس خبره در دانشگاه علمیکاربردی گلستان
وی با بیان اینکه 34 مدرس خبره از سال به دانشگاه علمیکاربردی افزوده شده است، اظهار کرد: این اساتید نیاز به داشتن مدرک تحصیلی ندارند و افرادی هستند که 10 سال سابقه کاری و مهارت با مدارک لازم را دارد و در کلاسهای درس موضوعات عملی را آموزش میدهند.
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی استان گلستان خاطرنشان کرد: سطح بندی دانشگاه علمیکاربردی در کشور انجام شده و به چهار سطح تقسیمبندی شده و این تقسیمبندی بر اساس شاخصههای وزارت علوم انجام شد و هشت مرکز ما در سطح دو و چهار مرکز ما در سطح سه در کشور قرار گرفتند.
دانشگاه باید به سمت مهارتمحوری حرکت کند
دهقانی افزود: مراکز آموزشی ما در جوار کار باید باشند و این مهم اعتقاد ما است و باید از مدرکگرایی خارج شویم و باید به عرصه مهارتمحوری وارد شویم.
وی گفت: برخی از آزمونهای ما به سمت کیفیت حرکت کرده و در حوزه پژوهشی نیز مراکز نوآوری را تاسیس کردیم و کلینکهای شغلی و مهارتآفرینی را داریم که بهشکل رایگان به دانشجویان مشاوره ارائه میکنند.
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی استان گلستان بیان کرد: کمپ کارآفرینی، تورهای فناوری از دیگر موضوعاتی است که برای دانشحویان دانشگاه علمیکاربردی در نظر گرفته شده است، همچنین استارتاپهایی متعددی را در استان گلستان از طریق مراکز دانشگاه علمیکاربردی برگزار شد و یک نمایشگاه پژوهشی و فنبازار راهاندازی خواهیم کرد و تمام توانمندیهای خود را در این نمایشگاه که در هفته پژوهش برپا میشود ارائه میکنیم.
دهقانی با بیان اینکه مقامهای خوبی را دانشجویان ما در المپیاد علمی و مسابقات کشوری کسب کردند، افزود: تلاش شده ارتباط ما با دانشجویان پس از فارغالتحصیلی حفظ شود و در این راستا نخستین جشن فارغالتحصیلی را در سال گذشته برگزار کردیم.
وی گفت: مراکز علمیکاربردی باید ۵ درصد شهریه را فرهنگی و دانشجویی اختصاص دهند و ما به دنبال شور و نشاط دانشجویان هستیم.
رئیس دانشگاه علمیکاربردی استان گلستان خاطرنشان کرد: 60 تا 70 درصد دانشجویان ما از مهرماه امسال جوان میشوند و در مراکز ما بیشتر جوانان حضور مییابند، دانشگاه علمیکاربردی به سمت جوان شدن حرکت میکند و این مهم برای ما یک فرصت است.
دهقانی با بیان اینکه نزدیک به ۷۰ درصد دانشجویان علمی کاربردی شاغل هستند، افزود: تخفیفهای دانشجویی را برای قهرمانان مسابقات ملی و بینالمللی در نظر گرفتیم و همچنین از دانشجویان که پژوهش دارند حمایت میکنیم.
وی با بیان اینکه تا سقف 100 میلیون تومان با کارمزد دو درصد در مراکز نوآوری دانشگاه تسهیلات به دانشجویان ارائه شود، عنوان کرد: ثبتنام در مقطع کارشناسی در دانشگاه علمیکاربردی در سالجاری از امروز آغاز شده است و همچنین در روزهای گذشته ثبتنام از متقاضیان تحصیل در مقطع کاردانی نیز آغاز شده است.
نظر شما