به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (۳۱ مرداد ماه) به شرح زیر است:
پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۹۷ از هفته آینده آغاز می شود
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در توییتی از آغاز پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۹۷ بهویژه فرهنگیان از هفته آینده خبر داد.
محمدباقر نوبخت در این توئیت افزود: خرسندم که ان شاء الله از هفته آینده پرداخت پاداش بازنشستگان عزیز سال ۹۷ از جمله فرهنگیان بزرگوار آغاز می شود.
طلا گرمی ۴۱۶ هزار و ۴۵۳ تومان/ثبات دلار در کانال ۱۱ هزار تومان
هر گرم طلای 18 عیار امروز (پنجشنبه 31 مرداد) 416 هزار و 453 تومان قیمت گذاری شده است و سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 160 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 80 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 150 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 350 هزار تومان و سکه یک گرمی 950 هزار تومان ارزشگذاری شده است.
بنابراین گزارش امروز (پنجشنبه 31 مرداد) دلار 11 هزار و 640 تومان، یورو 13 هزار و 140 تومان، پوند 14 هزار و 250 تومان، درهم امارات 3194 تومان، لیر ترکیه 2052 تومان، یوان چین 1661 تومان، دلار کانادا 8838 تومان و دلار استرالیا 7967 تومان مبادله می شود.
این در حالی است که هر گرم طلای 18 عیار (چهارشنبه 30 مرداد) 417 هزار و 377 تومان ارزشگذاری شده بود و سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 170 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 100 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 150 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 330 هزار تومان و سکه یک گرمی 930 هزار تومان بود.
همچنین روز گذشته (چهارشنبه 30 مرداد) در بازار آزاد دلار 11 هزار و 690 تومان، یورو 13 هزار و 200 تومان، پوند 14 هزار و 200 تومان، درهم امارات 3186 تومان، لیر ترکیه 2070 تومان، یوان چین 1660 تومان، دلار کانادا 8811 تومان، دلار استرالیا 7928 تومان ارزشگذاری شده بود.
بانک مرکزی نرخ ۴۷ ارز را برای امروز (31 مرداد) اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۶ ارز مانند یورو و پوند کاهش و قیمت ۱۱ واحد پولی دیگر افزایش یافت. نرخ دلار و ۹ ارز دیگر نیز ثابت ماند.
خرید تضمینی گندم از مرز ۷.۴ میلیون تن گذشت
شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام کرد: از شروع عملیات خرید تضمینی گندم تاکنون بیش از ۷ میلیون و۴۰۰ هزار تن گندم درقالب یک میلیون و ۲۱۶ محموله از کشاورزان کشور خریداری شده است. بهای این مقدار گندم خریداری شده در کشور بالغ بر ۱۲۸هزار و ۲۲ میلیارد ریال بوده است که تاکنون بالغ بر ۱۱۱ هزار و ۳۶۳ میلیارد ریال معادل ۸۷ درصد از مطالبات گندمکاران کشور پرداخت شده است.
بیشترین مقدار خرید تضمینی گندم مربوط به استان های خوزستان، کردستان ، فارس ، گلستان و کرمانشاه بوده است.
آبرسانی به ۱۰ هزار روستا در دولت تدبیر و امید
بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، در دولت تدبیر و امید هر هفته به بیش از ۳۰ روستا آبرسانی شده است؛ در سال های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ نیز به طور متوسط هر سال یک هزار و ۵۰۰ روستای دیگر از آب سالم و بهداشتی پایدار برخودار خواهند شد.
همچنین با نگاهی به عملکرد دولت در بخش احداث سد، مشاهده میشود که در طول خدمت دولتهای یازدهم و دوازدهم، ۲۴ سد ملی به بهره برداری رسیده است؛ به این ترتیب، تعداد سدهای به بهرهبرداری رسیده کشور از ۱۴۴ سد در سال ۹۲ به ۱۷۸ سد در مردادماه ۹۸ رسیده است.
علاوه بر این، در فاصله سالهای ۹۲ تاکنون هر ۴۰ روز یک تصفیه خانه فاضلاب شهری و هر ۹۰ روز یک تصفیه خانه آب شهری افتتاح شده است و تا پایان سال جاری هر هفته یک تصفیه خانه فاضلاب و هر دو هفته یک تصفیه خانه آب شهرهی دیگر افتتاح خواهد شد.
تایید پرداخت ۵ هزار و ۴۹۰ میلیارد ریال خسارت به کشاورزان سیلزده
سید محمد موسوی در تشریح عملکرد پرداخت کمک بلاعوض و تسهیلات قرضالحسنه بانکی به بخش کشاورزی استانهای سیلزده افزود: طبق مصوبات دولت تا تاریخ ۲۸ مرداد ماه سال جاری، تعداد ۱۹۴ هزار و ۵۱ پرونده به مبلغ ۱۰ هزار و ۱۸۴ میلیارد ریال در کمیتههای تخصصی شهرستانهای خسارت دیده از سیل بررسی و تایید شد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی افزود: این استانها شامل استانهای خوزستان، لرستان، گلستان، مازندران، کرمانشاه، کردستان، فارس، اصفهان، البرز، چهارمحال و بختیاری، مرکزی، همدان، آذربایجان غربی، تهران، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، گیلان، ایلام، یزد، قم، قزوین، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان است.
وی اظهارداشت: در استانهای گلستان، مازندران، خوزستان، لرستان، همدان، اصفهان، کردستان و فارس تعداد ۳۵ هزار و ۵۸۶ پرونده به مبلغ ۳۱۸۰ میلیارد ریال به مرحله پرداخت رسیده است که بر اساس ماده ۴ دستورالعمل اجرایی ابلاغی مورخ نهم تیرماه سال ۹۸ وزیر جهاد کشاورزی، متناسب با میزان تخصیص، ۵۰ درصد مبلغ مذکور به حساب خسارت دیدگان واریز شد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی درباره پرداخت تسهیلات قرضالحسنه بانکی به خسارتدیدگان از سیل در بخش کشاورزی، خاطرنشان کرد: تا تاریخ ۲۸ مرداد ماه، تعداد ۷۲ هزار و ۴۰۳ پرونده به مبلغ ۵۶۱۳ میلیارد ریال از طریق سازمان جهاد کشاورزی استانهای خوزستان، گلستان، لرستان، مازندران، کرمانشاه، کردستان، سمنان، فارس، البرز، همدان، آذربایجان غربی، یزد، ایلام، قزوین، خراسان جنوبی، گیلان، اصفهان و چهارمحال و بختیاری به بانکهای عامل معرفی شد.
آغاز عملیات اجرایی احداث ۲۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید
شرکت عمران شهرهای جدید اعلام کرده که به منظور رونق و تعادل بخشی به بازار مسکن به عنوان یکی از بازارهای مهم در ایجاد فرصتهای شغلی و به تحرک واداشتن سایر بخشهای اقتصادی کشور، در برنامه تقدیمی وزارت راه و شهرسازی در دی ماه ۱۳۹۷ به رییس جمهور، مقرر شد ظرف مدت سه سال عملیات اجرایی ساخت تعداد ۴۰۰ هزار واحد مسکونی با هدایت و راهبری مجموعه وزارت راه و شهرسازی آغاز شود.
با توجه به ظرفیتهای موجود در شهرهای جدید و نیز در راستای اجرای اصول ۳۱ و ۴۳ قانون اساسی که وظیفه تأمین مسکن آحاد جامعه به خصوص گروههای نیازمند را برعهده دولت نهاده، شرکت عمران شهرهای جدید نیز مانند سایر بخشهای مربوطه احداث واحدهای مسکونی را در دستور کار خود قرار داده و مشمول این طرح شد.
در این راستا از مجموعه ۴۰۰ هزار واحد تکلیفی، سهم شرکت عمران شهرهای جدید ۲۰۰ هزار واحد، سهم شرکت بازآفرینی شهری ایران ۱۰۰ هزار واحد و سهم بنیاد مسکن ۱۰۰ هزار واحد اعلام و در دستور کار قرار گرفت.
با توجه به گزارشهای ارائه شده شرکت عمران شهرهای جدید تا کنون عملیات اجرایی حدود ۶۰ هزار واحد از این برنامه را در شهرهای گوناگون آغاز کرده که هرکدام در مراحل پیشرفت فیزیکی مختلفی قرار دارند.
رشد ۳.۳ درصدی تولیدات کشاورزی در ۶ سال گذشته
آمارها نشان میدهد که حجم مجموع تولیدات بخش کشاورزی در سال ۹۵ نزدیک به ۱۱۸ میلیون تن و در سال ۹۲ حدود ۹۷ میلیون تن بوده است. اصلی ترین اقدامات شاخص دولتهای یازدهم و دوازدهم در ۶ سال گذشته علاوه بر افزایش تولید، افزایش بهره وری، افزایش راندمان آب، توسعه گلخانهها، مثبت شدن تراز تجاری بخش کشاورزی، رشد صادرات، ایجاد زیرساختهای مناسب برای بخش کشاورزی، توسعه گیاهان دارویی، توسعه سامانههای نوین آبیاری و رشد اشتغالزایی در این بخش بود که در رشد اقتصادی کشور نیز نقش بسزایی داشته است.
در بخش بهرهوری آب از طریق سیستمهای نوین آبیاری، توسعه گلخانهها، کشت نشایی، توسعه مکانیزاسیون، تغییر الگوی کشت و استفاده از بذور سازگار با اقلیم، در سال ۹۲ به ازای هر مترمکعب آب حدود ۹۲۰ گرم محصول خشک تولید میشد که در سال ۹۵ این میزان به ازای هر مترمکعب به ۱۲۲۰ گرم و در سال ۹۷ به ۱۴۵۰ گرم افزایش یافت.
بر اساس آمارها، راندمان کل آبیاری کشور از ۳۷ درصد سال ۹۲ به ۴۲ درصد در سال ۹۵ و ۴۵ درصد در سال ۹۷ رسیده است.
همچنین به منظور کاهش وابستگی شدید کشور به واردات روغن و با حمایت از توسعه کشت دانه های روغنی در تناوب با گندم و با توجه به استقبال زارعین تولید دانه های روغنی به بیش از نیم میلیون تن رسیده و رکورد سه دهه گذشته کشور را شکسته است./
نظر شما