خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: پزشک «به معنای دور کننده درد و بیماری» یا دکتر «در اصطلاح رایج» در دانش پزشکی کسی است که به حرفهٔ پزشکی یا طبابت، که برگرداندن سلامت انسان به وسیلهٔ مصاحبه با بیمار، مطالعه، تشخیص و درمان بیماری یا آسیب دیدگی میباشد، میپردازد.
در ایران، اول شهریور ماه، همزمان با زادروز بوعلی سینا، به پاس تألیفات و خدمات وی، به علوم پزشکی و فعالیت وی در این رشته، و تجلیل از پزشکان، روز پزشک نامگذاری شدهاست.
در فرهنگ اسلامي، ارزش دانش گرانقدر پزشكي و فعاليت حرفه اي طبيب تا بدان اندازه والا و عظيم است كه طبيب مظهر اسم شريف محيي و احياء گري معرفي شده است و همچنين در متن فرهنگ و حيات اجتماعي مردمان اين مرز و بوم نيز طبيب و طبابت از جايگاه ويژه و اهميت والايي برخوردار بوده است تا بدان اندازه كه بيماران و دردمندان نه فقط براي جستجوي تسكين و درمان دردهاي جسماني خويش، كه بلكه در مقام مشاوره و هدايت جويي در همه ابعاد زندگي فردي و اجتماعي خود به حكيم و طبيب متوسل مي شوند.
پزشکی، حرفه ای پرمسئولیت و حساس است که در دید بسیاری از مردم جامعه به عنوان یک شغل پُردرآمد و باکلاس شناخته میشود و در این میان، سوای از گلایه ها و مشکلات همیشگی برخی از مردم به تعدادی کمی از پزشکان در حوزه های «دریافت زیرمیزی، عدم استفاده از دستگاه کارت خوان در مطبها، بی توجهی به منشور جامع حقوق بیمار و ...»؛ هنوز هم هستند سفیدپوشانی که خدمت در گمنامی را بر هر اصلی دیگر مقدم دانسته و آموخته های پزشکی را در گره گشایی از مشکلات مردم محروم مناطق دورافتاده و مرزی به کار می گیرند.
بسیج جامعه پزشکی درست همانجایی است که از این خدمت بی منت بسیاری از پزشکان عمومی و متخصص به خوبی آگاه است، پزشکانی که گاه چند روز و گاه هفتهها از زندگی در شهر دل بُریده و به دل مردم با صفای روستایی قدم می گذارند تا اندکی از آلام آنها بکاهند.
انجام ۷۵۶۰ ویزیت رایگان در مناطق محروم
«هاشم هیهات» مدیر سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند از وجود تعداد زیادی از پزشکان عمومی و متخصص که با گمنامی در مناطق محروم استان حضور یافته و به مردم خدمت ارائه می کنند، خبر می دهد و می گوید: از ابتدای فروردین تا پایان تیرماه امسال ۳۸ گروه درمانی به مناطق مختلف در قالب اردوهای جهادی اعزام شدهاند که شامل ۳۱۴ نفر پزشک متخصص و عمومی، پرستار، پیراپزشک، دندانپزشک، ماما و ... هستند.
وی با اشاره به اینکه این افراد در این مدت ۷ هزار و ۵۶۰ ویزیت رایگان در مناطق محروم و دورافتاده خراسان جنوبی انجام دادهاند، ادامه میدهد: این خدمات شامل ۷۵۰ خدمت دندانپزشکی، سه هزار و ۵۰۰ خدمت عمومی، ۴۳۰ خدمت تخصصی، ۲۸۲۰ خدمت مشاوره، مامایی، پاراکلینکی و آموزشی بوده است.
به گفته هیهات، این تیم های درمانی در ۲۵ نقطه خراسان جنوبی از جمله روستاهای «چلونک، شندان عرب، طبسین نهبندان، عشق آباد طبس، کلاته گاویج، نصرالدین و گزیک شهرستان درمیان، و بسیاری از مساجد سطح شهرهای مختلف» حضور یافته اند.
مدیر سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان جنوبی به حضور ۳۴ دندانپزشک از دانشگاه شاهد تهران هم در استان اشاره می کند و یادآور میشود: از سال ۸۲ تاکنون بسیاری از پزشکان در قالب اردوهای جهادی به نقاط محروم استان اعزام میشوند.
وی از خانم دکتر «زهره خزاعی» متخصص زنان و زایمان به عنوان یکی از دهها پزشک جهادی استان یاد میکند که برای حضور در مناطق محروم و کمتر برخوردار استان پیشقدم بوده و است. همین موضوع بهانهای میشود تا اعضای بسیج رسانه خراسان جنوبی به بهانه روز پزشک، با این بانوی فرهیخته و جهادگر استان دیدار و گفتگو کنند.
دکتر خزاعی در دیدار با اعضای بسیج رسانه استان به شغل خطیر خود اشاره می کند و ادامه میدهد: پزشکان زنان و زایمان به طور همزمان با سلامت دو نفر «مادر و نوزاد» ارتباط دارند به همین دلیل دقت و حساسیت بیشتری در کارشان باید لحاظ کنند.
«سجاد رضایی» مسئول بسیج رسانه خراسان جنوبی هم با گرامیداشت روز پزشک گفت: دکتر خزاعی به عنوان یکی از پزشکان جهادی در مناطق محروم استان حضور موثر و تاثیرگذاری داشته است.
در این مراسم با اهدای یک هدیه از خدمات خانم دکتر خزاعی پزشک جهادگر خراسان جنوبی تجلیل شد.
نظر شما