«سلیمان شکری» در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، در خصوص فعالیت های ستاد بازسازی عتبات استان البرز، گفت: ستاد بازسازی عتبات نزدیک به 2 دهه تشکیل و شورای سیاستگذاری آن از طرف مقام معظم رهبری معین شده است و در تمامی استان های کشور یک نمایندگی دارد که با محوریت نماینده ولی فقیه به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری اداره می شود.
به عنوان رئیس سازمان عتبات عالیات استان البرز، لطفا بفرمایید سابقه و پیشینه تشکیل ستاد بازسازی در البرز با توجه به مدت زمان معینی که استان شکل گرفته است، چگونه است؟
ستاد بازسازی عتبات البرز پیشینه خوبی را دارا است. این سازمان از سال 1382 که راه اندازی شده و در طول این مدت توانسته است به سهم خود در کرج برای پروژه هایی که در کشور عراق انجام می شود با اهتمام مردم اقدامات موثری را انجام دهد. در این خصوص ستاد بازسازی عتبات عالیات نذورات و هدایای مردم را جمع آوری می کند و در راستای بازسازی، مرمت و توسعه حرم های مطهر اهل بیت(ع) جهت دهی می کند.
در خصوص برنامه هایی که ستاد بازسازی عتبات عالیات استان البرز تا کنون در عراق انجام داده است توضیح بفرمایید؟
صحن حضرت زهرا(س) در کنار حرم حضرت امیرالمومنین به مساحت 220هزار مترمربع وسعت دارد و کارهای پایانی آن انجام شده و آماده بهره برداری است. همچنین در کربلا صحن حضرت زینب(س) به مساحت 160هزار مترمربع در طرح جامعی که پیش بینی شده، در دست اقدام است. البته 6 سال برای بهره برداری پیش بینی شده که 2 سال آن گذشته و کارهای اولیه در بحث زیرساخت ها از جمله ایجاد آب بند در کنار صحن سید الشهدا و حضرت عباس(ع) و حد فاصل باب الراس تا باب القبله را بازسازی می کنند و در واقع در محلی ساخته می شود که معرکه کربلا در آن اتفاق افتاده و نزدیک خیمه گاه و کنار تلّ زینبیه است.
اقدامات و برنامه های سازمان عتبات عالیات مختص به شهر کریلا بوده یا در شهرهای دیگر عراق نیز برنامه های صورت گرفته است؟
طرح توسعه صحن نرجس خاتون در حرمین عسکرین(ع) و صحن صاحب الزمان(عج) و امام رضا(ع) در حرمین امامین جوادین(ع) و حرم آقا امامزاده سید محمد که جزو امامزادگان مشهور در عراق نیز از طرف ستادبازسازی عتبات عالیات برنامه هایی را به انجام رسانده است.
جناب شکری بفرمایید اهمیت اهتمام ورزی مردم با ستاد عتبات عالیات را برای بازسازی اماکن مقدسه چطور ارزیابی می کنید؟
همانطور که ما در نجف و کربلا آثاری از گذشتگان مان از دوران صفویه و قاجاریه موجود است و به آن افتخار می کنیم که ایرانیان در آنجا حضور داشتند، آیندگان نیز به فعالیت های هم اکنون ما افتخار می کنند و به جهت فعالیت های انجام شده برای صحن حضرت زهرا (س) هر متری 3میلیون تومان، صحن حضرت زینب(س) هر متری 4میلیون تومان و گنبد حرم آقا سیدالشهدا هر خشت 3میلیون تومان سند افتخار داریم.
همچنین ساخت ضریح حبیب بن مظاهر و شش درب حرم آقاسید محمد ، آبرسانی نجف و مسجد کوفه و سهله را می توان اشاره کرد. انجام فعالیت های این چنینی نقش البرز را خاص کرده و جزو استان های برتر کشور قرار داده است و معوقه کار ما در عراق متفاوت است و ما برای پایتخت دلمان کار می کنیم.
لطفا در خصوص اربعین و اهمیت این فصل از ماه عزاداری و اقداماتی که سازمان انجام می دهد، بفرمایید؟
انجام طرح های توسعه در عراق به واقع ظرفیت سازی برای کشور ایران است. در ایام اربعین 20 میلیون زائر در کشور عراق حضور پیدا می کنند و پیش بینی شده که امسال با برداشتن ویزا نزدیک به 3میلیون و 500 نفر زائر در عراق حضور پیدا کنند و در این راستا قرارگاه اربعین که به صورت کشوری بوده و مسئولیت آن در دست وزارت کشور است، اعلام کرده که کشور ایران به 1 میلیون و 500 نفر از زائرین در عراق خدمت رسانی می کند و سهم البرز 35هزار نفر با حضور 52 موکب مجوزدار است.
همایشی پیش رو دارید در زمینه آموزش موکب داران اربعین در این رابطه توضیح بفرمایید؟
همایشی با حضور مسئولین استانی در سالن باشگاه میلاد در هفته آینده برگزار می شود که علاوه بر تجلیل از موکب داران اربعین سال گذشته، کارگاه آموزشی برای ایجاد انسجام در این ایام است و در حاشیه مراسم از مواکبی که در حادثه سیل در بحث طبخ، اسکان و کمک رسانی به مردم سیل زده فعالیت داشتند، تجلیل می شود.
نظر شما