آیینی به قدمت ۲۷ سال/«منبرگردانی غدیر» در میناب

اهالی ولایت مدار شهرستان میناب در شرق استان هرمزگان هرساله یک روز مانده به عید غدیر، آیین « منبرگرانی غدیر » که از قدمتی ۲۷ ساله برخوردار است را با شکوه خاصی برگزار می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از میناب، هر کشور و هر فرهنگ،‌ آداب‌ و رسوم‌ و سنت‌هایی‌ با قدمت‌ تاریخی‌ دارد که‌ از نسلی‌ به‌ نسل‌ دیگر انتقال‌ یافته‌ است و این‌ آداب‌ و سنن‌ معنای فراوانی دارند و به‌ بیانی،‌ وجه‌ مشترک‌ افراد یک‌ مرز و بوم‌ را تشکیل‌ می‌ دهند.

 

شهرستان میناب با توجه به پیشینه تاریخی و برخورداری از استعدادهای فروان در حوزه های مختلف، مهد آیین و سنن در استان هرمزگان و تا جنوب کشور است که در مناسبت های مختلف ملی و مذهبی آیین و سنن خاصی دارد.

 

« منبر گردانی و مولودی خوانی غدیر خم » یکی از این آیین هاست که از قدمتی 27 ساله برخوردار است و همه ساله یک روز قبل از عید غدیر با حضور پرشور هزاران محب اهل بیت(ع) از سراسر هرمزگان، استان های همجوار و کشورهای حاشیه خلیج فارس برگزار می شود.

 

این آیین که از ابتکارات « موسی ذاکری »، از فعالان فرهنگی شهرستان میناب است عصر امروز پس از 27 سال همچنان با استقبال گسترده و کم نظیر مردم ولایتمدار روبروست.

 

شرکت‌کنندگان در این آیین، بر روی دست گرفتن « منبر » و انجام مولودی خوانی مسیر میدان ولایت تا مسجد جامع شهر میناب را طی می کنند.

 

« موسی ذاکری »، مبتکر و پایه گذار این آیین گفت: ایده اجرای این آیین در اوایل دهه 70 و به منظور به تصویر کشیدن عظمت واقعه غدیر به ذهنم خطور کرد که با همکاری فعالان فرهنگی آن را اجرایی کردیم.

 

وی از منبری که بر دستان محبان اهل بیت(ع) در قالب آیین « منبرگردانی » حمل می شود به عنوان نمادی از منبر پیامبر اکرم(ص) که در روز 18 ذی‌الحجه در منطقه غدیر خم برای معرفی امیرمومنان از جهاز اشتران بنا کرد، نام برد و افزود: این منبر که از پارچه‌های نذری و رنگی تزئینی آذین‌بندی شده با انجام آدابی در خیابان‌ها و میدان‌ها شهر چرخانده می‌شود.

 

این فعال فرهنگی تصریح کرد: امروز پس از گذشت قریب به سه دهه، این آیین به یکی از آئین‌های سنتی مردم میناب تبدیل‌شده است.

 

برپایه این گزارش؛ همزمان با حمل منبر، مداح شروع به خواندن اشعاری که ریشه در احادیث و روایات دارد و در رابطه با وصف غدیر خم است به زبان عربی می کند و شرکت کنندگان نیز پاسخ می‌دهند.

 

گفتنی است؛ منبر در میان سیل خروشان جمعیت، هنگام اذان مغرب به مسجد جامع شهر می‌رسد و با حضور شرکت کنندگان در صفوف به هم پیوسته نماز جماعت مغرب و عشاء در مسجد جامع، این آیین به اتمام می‌رسد.

 

 

 

 

 

کد خبر 822915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha