خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ سمیرا نیستانی/ «روحیّه جهادی را بر روحیّه تافته جدابافته بودن ترجیح بدهید. یکی از خطراتی که گریبان کسانی را که یک امتیازی دارند می گیرد، این است که احساس کنند تافته جدابافتهاند، احساس کنند یک سر و گردن از همه بالاترند؛ این خطر بزرگی است، این یک خطر شخصیّتی است، یک بیماریِ شخصیّتی است؛ نگذارید این بیماری در شما رشد بکند و راهش هم این است که کار جهادی و روحیّه جهادی را در خودتان تقویت کنید. روحیّه جهادی یعنی کار را برای خدا انجام دادن، کار را وظیفه خود دانستن، همه نیروها را در راهِ کارِ درست به میدان آوردن؛ این روحیّه جهادی است. برای اینکه این روحیّه جهادی در شما تقویت بشود، حضورتان در اردوهای جهادی خیلی خوب است. نگویید وقتمان تلف می شود؛ نه، بیشترین و بهترین استفاده از وقت همین است. درستان را بخوانید، پژوهشتان را بکنید، کارتان را بکنید، در اردوهای جهادی هم که در دورهی سال، چند هفتهای انسان را مشغول می کند شرکت کنید. این شما را با متن مردم آشنا می کند، این شما را با مشکلات و معضلات جامعه که غالباً از چشم مسئولان دور می ماند، آشنا می کند. بعضی از مسئولان خبر از واقعیّت های جامعه ندارند، دُور خودشان و یک شعاع محدودی را فقط میبینند؛ [اینکه] در روستاها چه می گذرد، در شهرهای دور چه می گذرد، در خانوادههای فرودست چه می گذرد، اینها را اصلاً ملتفت نیستند. این را من در طول این تجربه طولانی بیست سی ساله، مکرّر تجربه کردهام؛ این را دیدهام در بعضیها که به شما عزیزانم دارم عرض می کنم؛ خبر ندارند که چه هست. شما الان جوان هستید، نیرو دارید، حوصله دارید، وقت دارید، گرفتاری زیادی ندارید، از این فرصت استفاده کنید. یکی از فرصت ها هم همین اردوهای جهادی است؛ این اردوهای جهادی به مراتب بهتر از اردوهایی است که متأسّفانه هنوز هم معمول است. با اینکه من هشدار دادهام، بعضیها اردو درست می کنند که بفرستند اروپا؛ اردوی دانشجویی به اروپا! یکی از غلطترین کارها این است؛ این اردوی جهادی، از آن بمراتب بهتر و شرافتمندانهتر و مفیدتر است. حضور در اردوهای جهادی، تماس مستقیم با مردم، احساس مسئولیّت پیدا می کنید. انسان وقتی خدمت کرد بهطور مستقیم، خدمت در چشم انسان عزیز می شود؛ نقاط ضعف را پیدا می کنید» این مطالب، بیانات مقام معظم رهبری در دیدار شرکتکنندگان در نهمین همایش ملی «نخبگان فردا» مورخ بیست و دوم مهرماه سال 94 است که به روشنی اهمیت و ضرورت اردوهای جهادی را تبیین می کنند.
به حمدالله جوانان و علاقه مندان خدمت رسانی به مردم در گوشه و کنار ایران اسلامی کم نیستند که به جای خوش گذرانی های وقت گذر، در تلاش هستند تا آموخته ها و مهارت های خود را برای کمک به همنوعان صرف کنند؛ حالا فرقی نمی کند این خدمت و کمک در حوزه فرهنگی باشد یا عمرانی، پزشکی باشد یا دندانپزشکی؛ هر یک از علاقه مندان با نیت درونی و برای رضای خدا، قدم در راه اردوهای جهادی می گذارد تا کوله بار خود را از خنده و شادی و مهر و عشق هموطنانی که در مناطق محروم گذران زندگی می کنند؛ لبریز کرده و روح خود را صیقل دهند.
اردو جهادی تخصصی پزشکی و دندانپزشکی گروه فائزین یکی از همین برنامه های جهادی است که با مشارکت تعدادی از خواهران و برادران جوان از استان های مختلف در منطقه دهستان حصارچه شهرستان راز و جرگلان که منطقه ای محروم و مرزی است و در فاصله حدود 180 کیلومتری از مرکز استان و بخش هاي شمال و شمال غربي خراسان شمالي قرار دارد، به سرانجام رسیده و این گروه از بیستم مردادماه به مدت پنج روز در این منطقه ارائه خدمت می کنند.
عزیزالله گودرزی، یکی از دندانپزشکان حاضر در این گروه جهادی است که می گوید: من اعتقاد دارم هر فردی با هر تخصصی که دارد باید یک ماه از 12 ماه سال را به صورت رایگان کار کند و خداروشکر اردوهای جهادی توانست به این خواسته من جامه عمل بپوشاند.
وی که از لرستان عزم سفر و خدمت رسانی به مردم محروم حصارچه را کرده، یکی از باسابقه ترین افراد فعال اردوهای جهادی است که به گفته خود، حضور در گروه جهادی فائزین دهمین تجربه فعالیت های جهادی را برایش رقم زده و در خصوص خدمات ارائه شده به مردم این منطقه بیان می کند: جراحی، کشیدن دندان، ترمیم و جرم گیری، خدماتی است که به بیماران ارائه می شود.
گودرزی، با بیان اینکه جراحی دندان و کشیدن دندان را بنده انجام می دهم، می گوید: متاسفانه اکثر مراجعه کنندگان به دلیل رعایت نکردن مسائل بهداشتی و عدم پیشگیری از خرابی دندان، چیزی از دندان هایشان به جز ریشه باقی نمانده و حتی کودکان و خردسالان هم بعضا با مشکل ریشه دندان مواجه هستند.
این دندانپزشک فعال، فرهنگ سازی و آموزش به مردم را ضروری و یکی از هنرهای مسئولان معرفی می کند و معتقد است مسئولان باید به هر شیوه ممکن، راه های پیشگیری را آموزش داده و در این حوزه بیشتر سرمایه گذاری کنند.
حدیث آزادی فر، یکی دیگر از فعالان اردوی جهادی است که از ایلام و با تخصص مامایی پا به عرصه کمک رسانی به مردم مناطق محروم گذاشته و می گوید: حضور در اردوی جهادی دهستان حصارچه دومین تجربه جهادی من بعد از حاجی آباد بندرعباس است.
وی، خدمات مراقبت های مامایی را شامل مراقبت های بارداری، معاینه زنان و بهداشت دختران معرفی و به مراجعه روزانه 15 تا 20 نفر از بانوان اشاره و اظهار می کند: بارداری های ناخواسته و اقدام به سقط جنین غیراصولی و خطرناک، از جمله مواردی است که نشان می دهد باید در حوزه آموزش این منطقه بیشتر کار شود.
آزادی فر، که روزانه 10 ساعت در خدمت اهالی این خطه است، مراجعه کنندگان را همچون مادر و خواهر خود، دوست داشتنی معرفی می کند که در ارائه خدمات و دانسته های تخصصی به آنها کم نمی گذارد و از احساس خوب و آرامشی که به دست آورده می گوید و با اطمینان از حضور در دوره های بعدی اردوهای جهادی حرف می زند.
وی با بیان اینکه در این گروه جهادی دو ماما فعالیت دارند، از دهگردشی ماما دیگر در سطح روستا و منطقه خبر می دهد و می گوید: ماما دیگر گروه، با سرکشی به خانه ها و چکاپ بانوان باردار در صورت نیاز قرص های آهن و مولتی ویتامین و ... را در اختیار آنان قرار می دهد.
محمدرضا کورنگ بهشتی، دانشجوی دندانپزشکی عمومی هم که از استان اصفهان راهی این منطقه از خراسان شمالی شده، با ابراز خرسندی از فعالیت در گروه های جهادی، به حضور در چندین دوره جهادی در محدوده استان اصفهان و خارج از استان اصفهان اشاره می کند و می گوید: حضور در گروه جهادی فائزین و خراسان شمالی اولین تجربه جهادی من است.
وی با بیان اینکه پزشکان و دندانپزشکان حاضر در این فعالیت جهادی در دوشیفت کاری، به مردم خدمات دهی می کنند، از مراجعه روزانه 50 تا 60 بیمار خبر می دهد و بیان می کند: متاسفانه درصد پوسیدگی دندان مراجعه کنندگان بسیار بالاست و همه اینها به دلیل محرومیت منطقه و دوری از مراکز درمانی تخصصی است.
لقمان ابراهیمی، مسئول گروه جهادی فائزین هم در خصوص فعالیت این گروه می گوید: گروه جهادی تخصصی پزشکی و دندانپزشکی فائزین از بیستم مردادماه به مدت پنج روز در دهستان حصارچه شهرستان راز و جرگلان مستقر شده که 52 پزشک و دندانپزشک شامل 30 جهادگر خانم و 22 جهادگر آقا ما را همراهی می کنند.
وی با بیان اینکه جهادگران گروه ما از استان های اصفهان، تهران، قزوین، ایلام، مشهد، لرستان، تبریز و ... حضور دارند، بیان می کند: گروه فائزین از سال 96 فعالیت خود را آغاز و اولین برنامه جهادی را در شهر کربلا و در ایام اربعین تجربه کرد.
ابراهیمی با بیان اینکه سالانه دو اردو جهادی را برنامه ریزی می کنیم که یکی در ایام نوروز و دیگری در ایام اربعین به منصه ظهور می رسد، بیان می کند: با توجه به توانایی که در گروه وجود داشت، تصمیم گرفتیم در ایام تابستان هم خدمات رسانی به مناطق محروم را انجام دهیم.
وی با اشاره به جمعیت حدود 10 هزار نفری این منطقه، به ارائه خدمات پزشکی به 7تا 8هزار نفر از اهالی اشاره می کند.
هدی ناصری، رییس مرکز خدمات جامع سلامت روستایی حصارچه هم در خصوص خدمات پزشکی و بهداشتی قابل ارائه به مردم این منطقه با اشاره به جمعیت 9 هزار و 100 نفری آن می گوید: در حال حاضر سه پزشک و دو ماما خدمات پزشکی و بهداشتی را به مردم ارائه می دهند و حضور این گروه جهادی کمک حال خوبی برای این مرکز است.
وی به اجرای طرح پایش و کنترل بیماران هر سه ماه یکبار و کنترل بیماری های دیابت، فشارخون، مادران باردار و بیماری های روان اشاره کرد و گفت: بیشترین مشکلات مردم این منطقه مشکلات گوارشی، مفصلی، قلب و عروق و مغز و اعصاب است.
ناصری با بیان اینکه اگر یکی از بیماران مشکل حادی داشته باشد باید به مرکز خراسان شمالی ارجاع شود؛ مشکل مسافت و دوری راه و همچنین نداشتن راه مناسب به ویژه خرابی جاده ها در سیل اخیر را از جمله مشکلات نام برد و گفت: این منطقه به شدت نیازمند احداث یک مرکز درمان و یا بیمارستان است.
رییس مرکز خدمات جامع سلامت روستایی حصارچه، همچنین کمبود نیروی انسانی را از جمله مشکلات این مرکز اعلام می کند و با بیان اینکه طبق شاخص ها باید به ازای هر 400 نفر یک بهورز داشته باشیم، ادامه می دهد: ولی در حال حاضر هر یک از بهورزان ما به دوهزارو 100 نفر ارائه خدمات می کنند.
نظر شما