فعالیت زنجیره ای استارت آپ های حوزه روستا می تواند اقتصاد روستا را متحول کند

کسایی گفت: فعالیت زنجیره ای استارت آپ های حوزه روستا می تواند اقتصاد روستا را متحول کند و باید شبکه سازی بین این نیروها هرچه زودتر انجام شود.

چهارمین نمایشگاه توانمندی های روستاییان و عشایر با حضور معاون اول رئیس جمهور، پنجشنبه ۲۴ مرداد در نمایشگاه بین المللی تهران افتتاح شد، در این نمایشگاه توانمندیهای روستاییان و عشایر کشور در حوزه های مختلف به نمایش در آمده است و سالن ۲۷ این نمایشگاه به استارت آپ های روستایی اختصاص یافته است در سالن استارت آپ ها با سید رضا کسایی مدیر مرکز توسعه اقتصاد روستا گفتگویی داشتیم که ماحصل آنرا در ادامه می خوانید.

 

شتاب دهنده ی حوزه روستا که تتکا هم با این عنوان فعالیت می کند در چه حوزه ای فعال هستند؟

تتکا یک شتاب دهنده تخصصی در حوزه روستاست و همان طور که می دانید شتاب دهنده کارش تسهیل گری در حوزه های حمایت  از استارت آپها و اقتصاد دانش بنیان است و ما به دنبال حمایت از اشتغال های روستایی می باشیم، و بنا را براین داریم تا از افراد موفق و توانمند در این حوزه حمایت کنیم.

شتاب دهنده تتکا از چه طریقی به افراد خلاق و دارای ایده کمک می کنند؟

این شتاب دهنده از سه طریق به دنبال کمک به ایجاد اشتغال در روستا می باشد. هنگامی که یک ایده به صورت خام مطرح می شود و ما بر روی این ایده کار می کنیم، هنگامی که ایده ای قابلیت تبدیل به کسب و کار را دارد اما خود شخص سرمایه ای ندارد و ما سرمایه گذاران را به او معرفی می کنیم و یا اینکه خودمان بر روی آن ایده سرمایه گذاری می کنیم.

وضعیت استارت آپ های روستایی در کشور را چطور ارزیابی می کنید؟

شش حوزه تجارت الکترونیکی توسط تیم های ما شناسایی شده و استارت آپ های این حوزه توسط همکاران تتکا مورد حمایت قرار می گیرند، در حال حاضر مشکل کشور ما این است که استارت آپ های زیادی در حوزه روستا داریم که اینها ساماندهی نشده اند و در زنجیره ارزش آفرینی قرار نگرفته اند، ما به دنبال حمایت زنجیره ای از شرکت های دانش بنیان می باشیم، و پس از شناسایی شرکت های دانش بنیان در حوزه روستا، ما آنها را وارد یک شبکه بزرگ و زنجیره ای می کنیم تا بتوانند از تجربیات یکدیگر استفاده کرده و با همدیگر هم افزایی داشته باشند.

 

آیا استارتاپها می توانند در حوزه اشتغال در روستاها تحول ایجاد کنند؟

شبکه سازی هم اکنون تنها راه حل توسعه پایدار اشتغال در روستا می باشد که تتکا نیز همین امر را در دستور کار خود قرار داده است و بسیاری از استارت آپ ها را کنار هم جمع کرده و به عنوان یک تسهیل گر به آنها ارایه خدمات می دهد.

 

فعالیت استارت اپ های روستایی بیشتر بر روی چه حوزه هایی تمرکز دارد؟

بیشترین نیروهای خلاقانه ای که هم اکنون در اختیار ما قرار گرفته است در حوزه کشاورزی می باشد چرا که هنوز حوزه تجارت الکترونیک در روستا اثربخشی مناسبی نداشته است.

 

برنامه مرکز توسعه اقتصاد روستا برای شرکت های دانش بنیان روستایی چیست؟

ما با یک برنامه سه ساله به دنبال این هستیم که در 31 استان کشور و در شش محور فعالیت کاملا پویا باشیم، و سعی می کنیم تا سال 1400 به این هدف برسیم.

 

استارت آپ هایی که هم اکنون با تتکا همکاری دارند در کدام حوزه ها فعالیت دارند و چند شرکت را شامل می شوند؟

هم اکنون 1500 استارت آپ و شرکت دانش بنیان در کشور با ما همکاری دارند که در شش حوزه صنایع دستی و گردشگری، کشاورزی و شیلات، محیط زیست، انرژی و بهماند، تجارت الکترونیک، سلامت، بهداشت و تغذیه و فناوری های فرهنگی و صنایع خلاق می باشد.

 

 

 

کد خبر 821785

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha