به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، حجتالاسلام «شهابالدین میهنپرست» در خطبههای این هفته نماز جمعه در مسجد جامع این شهر با اشاره به خطبه سیام کتاب شریف نهجالبلاغه، اظهار کرد: حضرت امام علی (ع) در این خطبه میفرماید اگر من به آن (کشتن عثمان) فرمان داده بودم قاتل محسوب میشدم و اگر از آن نهی میکردم یاور او به شمار میآمدم و من نمیخواستم نه قاتل اوباشم و نه یاور او.
وی افزود: امام علی (ع) در ادامه این خطبه میفرماید اما کسی که او را یاری کرده، نمیتواند بگوید از کسانی که دست از یاریاش برداشتهاند بهترم و کسی که دست از یاریاش برداشته، نمیتواند بگوید کسی که او را یاری کرد از من بهتر بوده است، چراکه بههرحال حامیان او، بهیقین افراد بدی بودند.
امامجمعه چوار یادآور شد: حضرت امام علی (ع) در ادامه این خطبه میگوید من جریان کار او را در عبارتی کوتاه و پرمعنا برای شما خلاصه میکنم، او استبداد ورزید و استبداد بسیار بدی و شما ناراحت شدید و واکنش بدی نشان دادید و از حد گذراندید و خداوند در این مورد حکمی دارد که درباره مستبدان و افراط گران جاری میشود و هرکدام به سزای اعمال خود میرسند.
حجتالاسلام میهنپرست یادآور شد: بیشک دوران خلافت عثمان، مخصوصاً سالهای پایانی آن از طوفانیترین سالهای قرن نخست اسلام است که مورخان بهطور گسترده درباره آن بحث کردهاند، به اعتقاد بعضی صحیحترین اخبار در مورد عثمان آن است که طبری در تاریخ خود آورده است، عثمان کارهایی کرد که در اسلام سابقه نداشت و باعث خشم مسلمانان گردید.
وی بیان کرد: نمونهای از این اعمال، سپردن کارهای مهم حکومت مسلمانان به افراد نااهل، افراد فاسق و بخشیدن غنائم به آنان و آزار و طاقتفرسا به شخصیتهای بزرگی مانند ابوذر، عمار یاسر و عبدالله ابن مسعود و مانند اینها بود، ولید بن عقبه را والی کوفه ساخت که شراب مینوشید و در حال مستی به میان مردم میآمد و رسواییهایی را به بار آورد که گروهی نزد عثمان شهادت دادند و بعد از عزل او، سعید بن عاص را که او نیز مردی تبهکار بود بهجای وی نشاند، سعید با اعمال ناروایش، خشم مردم را برانگیخت، مردم به مخالفت با او برخاستند، عثمان بهجای اینکه آتش فتنه را خاموش کند دستور داد رهبران مخالفان را به شام تبعید کنند.
امامجمعه چوار یادآور شد: سرانجام نهتنها در کوفه، در نقاط دیگر نیز انتقادها بالا گرفت و سرانجام گروهی از اصحاب پیامبر (ص) گرد هم آمدند، ایرادهای مهم را بهوسیله عامر بن قیس که مردی پاکطینت و خداشناس بود به عثمان رساندند، اما عثمان بهجای اینکه از این خیرخواهی سپاسگزاری کند پاسخ اهانتآمیزی به فرستادهی آنها داد.
حجتالاسلام میهنپرست گفت: وضع مدینه روزبهروز ناامن آرامتر میشد و فریاد انتقاد بلندتر میگشت، سرانجام تودههای مردم خشمگین و عصبانی که پیمانشکنیهای مکرر عثمان را دیده بودند بهطورکلی از او قطع امید کردند و به درون خانه هجوم بردند و میان طرفداران و عثمان و شورشیان نزاع شدیدی درگرفت و تعدادی از دو طرف کشته شدند، آنها در پایان به اتاقی که در آن بود هجوم بردند و او را کشتند.
وی با اشاره به دیدار هیئت انصار الله با رهبر معظم انقلاب اسلامی، تصریح کرد: هیئت انصار الله، حامل پیام وحدت و ولایت بود، این دیدار حاوی چند پیام و نکته مهم است که ازجمله این اقدام درواقع نشان از یکپارچگی و وحدت میان کشورهای اسلامی و محور مقاومت دارد.
امامجمعه شهر چوار یادآور شد: پیام رهبر انصار الله به رهبر معظم انقلاب نشان از ولایت مداری این جنبش و رهبران آن به اصل ولایتفقیه است، رهبر معظم انقلاب بر اساس دیدگاه الهی خود در دیدار با هیئت انصار الله بر پیروزی این جنبش آینده روشن جنگ یمن که همراه با پیروزی مسلمین است تأکید کردند.
حجتالاسلام میهنپرست بیان کرد: ایشان بهخوبی واقعیتهای موجود در قضیه یمن را بیان فرمودند، اکنون و با توجه به شکست ائتلاف سعودی در جنگ یمن، ائتلاف مزبور به دنبال تجزیه یمن بر اساس منطقه نفوذ خود هستند، این امر بنابر تقسیم یمن به دو منطقه شمالی و جنوبی است و هدف ائتلاف سعودی اماراتی نیز رسیدن به منافع اقتصادی و جغرافیایی در یمن است.
وی بیان کرد: جنگ یمن، واقعیتهای موجود در رابطه با وضعیت حقوق بشری در دنیای کنونی را به رخ کشیده است، محاصره غیرقانونی مردم، حملات گسترده و کشتار زنان و بچههای بیگناه، تنها نمونههایی از اقدام وحشیانه ائتلاف عبری، عربی و غربی است.
حجتالاسلام میهنپرست گفت: دیدگاه سیاسی رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید بر توجه به حضور کلیه گروهها و جریانهای سیاسی در داخل این کشور است، هنگامیکه ایشان تمرکز خود را بر گفتگوهای یمنی- یمنی قراردادند نشان از چنین دیدگاهی دارد.
امامجمعه شهر چوار در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه برائت از مستکبران برائت از مظلومکشی و جنگافروزی است، گفت: پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مراسم حج، در شرایط کنونی بر بزرگترین خیانت ارتجاع عرب و سوءاستفاده استکبار جهانی از برخی از کشورهای جهان اسلام تأکید دارد.
وی بیان کرد: یکی از جنبههای مهم و تأثیرگذار در ابعاد سیاسی مناسک حج، برگزاری مراسم برائت از مشرکین است که نشانه توجه به مسائل بشری و بهویژه تأکید بر عزت و اقتدار امت اسلامی در برابر مستکبران است، حج بی برائت معنایی ندارد و حج با برائت درواقع بهترین فرصتی است که مسلمانان در مورد وحدت میان خود تفکر و از دشمنان اعلام برائت کنند، در این مراسم مسلمانان خشم خود را نسبت به خطرآفرینان جهان اسلام اعلام میکنند.
حجتالاسلام میهنپرست در ادامه با اشاره به اینکه عید غدیر رسالتهاست، افزود: هجدهم ذیالحجه روز عید الله الا کبر، عید اهلبیت حضرت محمد (ص) و اشرف الاعیاد است، روزی که در آن مهمترین واقعی تاریخ اسلام و آخرین و مهمترین مأموریت رسول گرامی اسلام (ص)، یعنی تعیین امام و ولی جامعه اسلامی توسط خاتم پیامبران در آن روز رقم میخورد.
امامجمعه شهر چوار خاطرنشان کرد: دلیل اهمیت موضوع که در حقیقت بیانگر هدف اصلی آن است، همان مسئلهای است که در ابلاغ خداوند به شخص پیامبر اسلام (ص) بیانشده، یعنی اتمام و اکمال دین و ارسال پیامبران و رسالت پیامبر خاتم (ص) است که با تعیین ولی و امام جامعه صورت میپذیرد.
نظر شما