به گزارش خبرگزاری شبستان، آمریکا خدمه گریس را تهدید کرد، ظریف فردا به کویت سفر میکند، تحریمهای آمریکا تاثیر مستقیمی بر تولیدات دارو دارند، ایران با اتمام حجت و صبوری یک ساله پس از خروج امریکا از برجام وارد مقاومت فعال شد از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در جمعه ۲۵ مرداد ماه است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
قرار نیست تهدید نظامی امریکاییها به حمله تبدیل شود
«مصطفی خوش چشم» شب گذشته (پنجشنبه 24 مرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به آزادسازی نفتکش گریس گفت: امریکا تلاش میکند با ابزارهای گوناگون از جمله فشار اقتصادی و تهدید، فشار زیادی بر جمهوری اسلامی ایران وارد کند تا بر این اساس مسئولان کشورمان محاسبات خود را تغییر دهند و پای میز مذاکره حاضر شوند.
کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه امریکاییها تهدید کرده بودند نمیگذارند ایران نفت صادر کند، گفت: آنها پاسخ خود را به سرعت و قدرت از مسئولان جمهوری اسلامی ایران دریافت کردند.
خوش چشم با بیان اینکه اگر سناریوی نوشته شده برای جلوگیری از صادرات نفت ایران با اقدام جبل الطارق در توقیف نفتکش کشورمان به سابقه تبدیل میشد، متحدان دیگر امریکا نیز این رفتار را تکرار میکردند، گفت: پاسخ مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران نگذاشت این اتفاق به سابقه تبدیل شود و سیاست امریکاییها منزوی شد.
ایران با اتمام حجت و صبوری یک ساله پس از خروج امریکا از برجام وارد مقاومت فعال شد
حجت الاسلام «مجتبی ذوالنوری» شب گذشته (پنجشنبه 24 مرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که به موضوع نفتکش گریس اختصاص داشت با اشاره به اینکه ایران زمان برجام و پس از آن با طرفهای غربی مدارای زیادی داشت و این موجب شد طرفهای مقابل احساس کنند اقدام نکردن ایران از موضع ضعف و ناتوانی است، گفت: ایران با اتمام حجت و صبوری یک ساله پس از خروج امریکا از برجام وارد مقاومت فعال شد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربیها بارها در منطقه خلیج فارس تخلف میکردند و ایران از این تخلفات چشم پوشی میکرد، گفت: پس از توقیف بدون دلیل و زورگویانه نفتکش کشورمان دیگر نسبت به تخلفان آنها در منطقه چشم پوشی نمیکنیم.
وی با اشاره به اینکه در برجام مسئولان ما فکر میکردند طرفهای مقابل به تعهدات خود عمل میکنند، در نتیجه همه تعهدات خود را اجرا کردند، افزود: پس از بد عهدی غربیها ما نیز تعهدات خود را کاهش دادیم. اکنون نیز اگر انگلیس یا هر کشور دیگر در منطقه تحت پوشش امنیتی ما تخلفی کند با قدرت با آن برخورد میکنیم و آنها بدانند دوران تسامح و چشم پوشی گذشته است
ائتلافی که امریکاییها میخواستند بر ضد ایران در منطقه ایجاد کنند شکست خورد
«حامد سروری» شب گذشته (پنجشنبه 24 مرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره نفتکش گریس و اقداماتی که از مراحل توقیف تا آزادسازی آن صورت گرفت گفت: امریکا رویکرد فشار حداکثری بر کشورمان را آغاز کرده است و انگلیس و فرانسه نیز آن را همراهی میکنند که ایران را تسلیم کنند، اما موفق نشدند.
معاون پژوهشکده چشم انداز و آینده پژوهی با بیان اینکه پس از این شکست، امریکا به سمت ناامن کردن تردد کشتیهای ایرانی رفت که اگر پاسخ این اقدام را نمیدادیم موجب بروز رویدادهای مشابهی میشد، گفت: در تاریخ، تحقیر اینگونه انگلیس بی سابقه بوده است و جمهوری اسلامی ایران توانست در ماجرای توقیف نفتکش کشورمان امریکاییها و انگلیسیها را تحقیر و ورق را به نفع کشورمان برگرداند.
وی با اشاره به اینکه رویکرد ایستادگی فعال که از ماههای گذشته آغاز شد با فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی که فرمودند نه جنگ و نه مذاکره؛ جواب داده است، گفت: امریکا در مقابل ایستادگی فعال ما ضربه حیثیتی خورده و اقتدار این کشور به گونهای خدشه دار شده است که حتی کشور کوچک جبل الطارق نیز امریکاییها را جدی نمیگیرد.
سروری با بیان اینکه سرنگونی پهپاد امریکایی و توقیف نفتکش انگلیسی ادبیات رژیم سعودی را نسبت به ایران تغییر داد و امارات را به سمت ایران کشاند، افزود: ائتلافی که امریکاییها میخواستند بر ضد ایران در منطقه ایجاد کنند شکست خورد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا خدمه نفتکش گریس را تهدید به ابطال روادید کرده است این در حالی است که قاضی دیوان عالی جبلالطارق روز پنجشنبه با بیان این که درخواست آمریکا برای توقیف کشتی به دست دادگاه نرسیده، گفت: مجوز آزادی کشتی گریس ۱ را صادر کرده است.
همچنین خبرگزاری هند اعلام کرد که تمامی ۲۴ خدمه هندی کشتی گریس ۱ آزاد شدهاند.
مورگان اورتاکوس مدعی است که کشتی گریس ۱ به سپاه ایران در انتقال نفت به سوریه کمک میکرده است؛ بنابراین برای هر شخص مرتبط با گریس ۱ عواقب دارد و قصد داریم روادید کارکنان کشتی را ا باطل کنیم.
«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران فردا شنبه در سفری یک روزه به کویت میرود. روزنامه کویتی«القبس» به نقل از برخی منابع آگاه با اعلام این خبر نوشت که ظریف در این دیدار با مقامات سیاسی کویت دیدار و با «صباح الخالد» معاون نخستوزیر و وزیر خارجه این کشور گفتوگوهای دوجانبه خواهد داشت.
محمدجواد ظریف عصر یکشنبه بیستم مرداد ماه به منظور دیدار و گفتوگو با مقامات قطری به دوحه رفت و در مدت دو روز حضورش در قطر با «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر و «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» همتای قطری خود، ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه و تحولات این روزهای منطقه را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد. ظریف در پایان این سفر در گزارشی توئیتری این سفر را سازنده خواند و بار دیگر تأکید کرد که ملتهای منطقه قادر به تضمین امنیت منطقه خلیج فارس هستند.
پیشتر سید «عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر خارجه ایران نیز خرداد ماه به سه کشور حوزه خلیج فارس سفر کرد و این سفر از روز یکشنبه پنجم خرداد ماه آغاز شد و معاون ظریف در اولین ایستگاه این تور منطقهای به مسقط رفت و از آنجا به کویت و در آخرین مقصد هم به دوحه سفر کرد و درباره آخرین تحولات منطقه و زیادهخواهیهای آمریکا و تلاش این کشور و برخی حامیانش برای ایجاد تنش در منطقه با مقامات این کشورها به گفتوگو پرداخت.
تحریمهای آمریکا تاثیر مستقیمی بر تولیدات دارو دارند
«محمدجواد ظریف»، وزیر امور خارجه کشورمان در توییتی نوشت: لازم نیست تنها از من بشنوید. فارین پالیسی در گزارشی به تاثیرات تروریسم اقتصادی دولت دونالد ترامپ بر روی ایرانیان پرداخته و شرح داده که این تحریمها بر افرادی که به تولید دارو برای بیماران سرطانی مشغول هستند، تاثیر مستقیم گذاشتهاند.
ظریف جز عزت برای ایران اسلامی نمیخواهد
«حسام الدین آشنا»، مشاور رییس جمهوری در حساب کاربری خود در توییتر نوشت ظریف تا کنون در مواجهه با دروغ ها و تخریب های سازمان یافته به سکوت یا دفاع حداقلی اکتفا کرده است.
نظر شما