به گزارش خبرگزاری شبستان، احمد حیدری، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش با اعلام اینکه از حدود 97 هزار واحد آموزشی بیش از 40هزار مدرسه دارای سند مالکیت هستند، گفت: هماکنون تعداد مدارس استیجاری به سه هزار مدرسه کاهش یافته است.
معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: بسته اجرایی برنامه عملیاتی مستندسازی اراضی و املاک آموزش و پرورش در سه محور شامل مستندسازی اراضی و املاک آموزش و پرورش، خرید یا تملک مدارس دارای حکم قلع و قمعی و خرید یا تملک مدارس استیجاری تدوین شده است که در صورت تأمین اعتبار لازم تا چهار سال آینده دیگر مدرسهای که به علت نداشتن سند مالکیت مورد تعرض یا تعدی قرار گیرد یا حکمی برای تخلیه و تخریب آن صادر شود، نخواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر جهش چشمگیری در اخذ سند مالکیت مدارس صورت گرفته است، افزود: از زمان تأسیس وزارت آموزش وپرورش تا قبل از سال 86 (یعنی حدود 90 سال)، تنها برای ده هزار مدرسه سند مالکیت اخذ شده بود و طی سالهای 84 تا 88 این رقم به بیست و پنج هزار مدرسه رسید و ظرف دو سال اخیر نیز برای تعداد پانزده هزار مدرسه سند اخذ شد.
حیدری با بیان اینکه امیدواریم تا پایان برنامه پنجم توسعه تمامی مدارس مشمول این طرح شوند، تصریح کرد: در سال 85 تعداد 891 مدرسه قلع و قمعی در سطح کشور وجود داشته است که با اقدامات صورت گرفته و توافق با مالکان یا خرید مدارس، این رقم به دویست و پانزده مدرسه کاهش یافته است، البته ارائه آمار دقیق و یا ریشهکنی این نوع مدارس تا زمانی که همه مدارس دارای سند نشده باشند امکانپذیر نیست، زیرا هر لحظه امکان دارد فردی با ارائه سندی ادعای مالکیت مدرسهای را بکند.
معاون حقوقی و امور مجلس با اشاره به وضعیت مدارس استیجاری، افزود: تا پیش از سال 85 تعداد چهار هزار و 838 مدرسه استیجاری در سطح کشور وجود داشته است که هماکنون تعداد مدارس استیجاری به سه هزار مدرسه کاهش یافته است.
وی با اشاره به دو راهکار برای حل مشکل مدارس استیجاری گفت: راهکار اول تبدیل به احسن کردن املاک آموزش و پرورش است تا بتوان از محل منابع آن و یا جابجایی ساختمانها این مشکل را حل کرد و در همین راستا بخشنامهای در شهریور سال گذشته به تمامی ادارات آموزش و پرورش استانها ارسال شد که بنابر پیگیریهای به عمل آمده، طی سالهای 88 و 89 تعداد ششصد و شصت و پنج ملک فروخته و تبدیل به احسن شدهاند و تعداد یک هزارو پانصدو 50 ملک نیز اجاره داده شده است.
حیدری خرید یا تملک مدارس استیجاری دارای استحکام بنا را راهکار دوم حل این مشکل دانست و اظهار کرد: در صورت اختصاص اعتبار در قوانین بودجه سنواتی، پیشنهاد شده است در هر سال از اجرای برنامه پنجم توسعه اخذ و صدور سند برای ده درصد از املاک فاقد سند اجرایی شود و بیست درصد از اراضی غیر محصور در هر سال برنامه، محصور شود که این امر از تصرف افراد غیر، به این اراضی جلوگیری خواهد کرد.
معاون حقوقی و امور مجلس با تاکید بر حفظ حقوق دولت و مالکان در جریان اجرای این برنامه خاطرنشان کرد: حفظ حقوق دولت و کاهش هزینههای نگهداری و بهرهبرداری از اراضی و املاک دولتی آموزش و پرورش، پرداخت حقوق مالکانه به مالکین مدارس دارای حکم خلع ید و قلع وقمع بنا و تملک مدارس استیجاری دارای استحکام بنا از راهبردهای اساسی در این بسته اجرایی است.
پایان پیام/
نظر شما