به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر خمیر، اصحاب رسانه استان هرمزگان به همراه هاشمی تختی نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی در این سفر با حضور در کارخانه سیمان هرمزگان، ضمن گفتگو با مسئولان این کارخانه، از نزدیک در جریان مراحل مختلف تولید « کلینکر »، « سیمان تیپ ۱» و « سیمان تیپ ۲ » قرار گرفتند.
« پژمان جامه دار »، کارشناس حسابرسی کارخانه سیمان هرمزگان که در این بازدید تور رسانه ای را همراهی می کرد، با اشاره به اینکه این کارخانه سال ۷۶ به بهره رسیده است، گفت: در این کارخانه سه نوع محصول سیمان تیپ ۱، سیمان تیپ ۲ و کلینکر تولید می شود.
وی ظرفیت تولید روزانه کارخانه سیمان هرمزگان را شش هزار تن اعلام کرد و افزود: در وهله نخست سیمان مورد نیاز استان هرمزگان تامین و مازاد آن به استان های همجوار و برخی از کشورهای خارجی از جمله عمان، امارات و تانزانیا در آفریقا صادر می شود.
کارشناس حسابرسی کارخانه سیمان هرمزگان با بیان اینکه بیش از هزار نفر به صورت مستقیم در کارخانه سیمان هرمزگان مشغول به کار می باشند، عنوان کرد: ۵۰ درصد از افراد شاغل در این کارخانه از نیروهای بومی منطقه هستند.
وی با ذکر این نکته که مواد اولیه تولید سیمان هرمزگان از دو معدن همجوار کارخانه تامین می شود، افزود: محصولات کارخانه سیمان هرمزگان به دو شکل « پاکت » و « فله » تولید می شود.
مهندس « سید مهدی موسوی »، سرشیفت کارخانه سیمان هرمزگان نیز با بیان همه مراحل تولید سیمان در این کارخانه مکانیزه ایست، گفت: معادن « سنگ آهک » و « سنگ مارل » که در همسایگی کارخانه هستند تا ۱۰۰ سال آینده می توانند مواد اولیه کارخانه تامین کند.
وی به تشریح مراحل مختلف تولید سیمان پرداخت و بیان کرد: سنگ های معادن ابتدا در سنگ شکن خرد شده و کلوخ ها به قطر شش سانت با نوار نقاله به اتاق کنترل هدایت و سپس نمونه ها مستقیم به اتاق کنترل نهایی و از آنجا به سیلوها منتقل می شود و پس از ترکیب به سمت آسیاب های مواد خام هدایت و پودر می شوند و به برج های پیش گرم کن انتقال می یابند و سپس وارد کوره استوانه ای می شوند و در نهایت مقداری گچ به پودر زده می شود و محصول سیمان به دست می آید.
بازدید از تالاب بین المللی « خور خوران » از دیگر برنامه های این تور بود؛ خور خوران به مساحت بیش از ۱۰۰ هزار هکتار پوشیده از جنگل های زیبای حرا در دامنه خلیج فارس به عنوان بزرگترین تالاب دریایی خاورمیانه از مناطق مهم گردشگری جنوب کشور محسوب می شود.
این تالاب در سواحل شمالی خلیج فارس در حدفاصل جزیره قشم(بندر لافت) و بندر خمیر در ۶۰ کیلومتری جنوب غربی بندرعباس واقع شده و یکی از بزرگترین پهنه های گلی دارای جنگل مانگرو(حرا) در ایران است.
« حرا «، گیاهی از تیره شاه پسند است؛ دانه آن روی درخت مادر میروید و نهال تولید میکند، سپس از درخت جدا شده و داخل مرداب میافتد.
جنگل حرا بر دریا و آب شور قرار دارد و این سازش با آب شور و شرایط نامناسب، از حرا یک گیاه استثنایی ساختهاست.
نظر شما