«سیده فرانک موسوی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، با اشاره به اقدامات اداره کل امور بانوان در بحث توانمندسازی زنان اظهار کرد: اداره کل امور بانوان به دلیل جایگاه حاکمیتی که دارد در واقع وظیفه سیاستگذاری برای حوزه زنان را عهده دار است و نمی تواند به حوزه اجرا وارد شود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان با بیان اینکه در سال 98 اولویت هایی را تعریف و نقشه راهی را حوزه زنان طراحی کرده ایم افزود: از جمله محورهای مدنظر شاخص عدالت جنسیتی است که در موضوعات مختلفی مورد بررسی قرار می دهیم؛ در این راستا جاهایی که از میانگین کشور پایین تر هستیم را ارتقا و آنجایی که در سطح میانگین کشوری قرار داریم را تقویت می کنیم.
وی سیاست اصلی حوزه امور بانوان استان را اجرای طرح های توانمندسازی زنان در ابعاد مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی عنوان کرد و اذعان داشت: در این زمینه در حال اجرای 2 طرح هستیم که یک طرح ویژه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در حاشیه اهواز است که با همکاری فنی و حرفه ای انجام می شود و طرح دوم توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار در هشت منطقه سیلابی است که با همکاری جهاد دانشگاهی در حال اجراست.
وی با اشاره به اینکه طرحی را هم برای 600 نفر از بانوان شهرستان اندیکا در نظر گرفته ایم که آموزش های مهارتی را دیده اند یا نیاز به تکمیل آموزش ها دارند اضافه کرد: این طرح را به معاونت اقتصادی استانداری ارائه دادیم که بتوانیم در سال 98 بر روی این موضوع کار کنیم.
موسوی تصریح کرد: علاوه بر این ها، طرح هایی را هم در رابطه با کاهش آسیب های اجتماعی و آموزش مهارت های اساسی زندگی به بانوان پیش بینی کردیم و چندین طرح را هم پیشنهاد دادیم که در صورت تصویب، اعتبار لازم در اختیار ما قرار بگیرد.
وی از طرح های آموزشی ویژه دختران دانش آموز و خانواده های آنها خبر داد و عنوان کرد: یکی از چالش های امروز ما کمبود سطح سواد رسانه ای خانواده هاست که نیاز است مادران و پدران با دنیای مجازی و آسیب های آن و بازی های رایانه ای که فرزندان علاقه بسیاری به آن دارند، آشنا شوند.
وی ادامه داد: در این راستا یکی از محورهایی که در سال جاری دنبال می کنیم، آموزش به والدین دانش آموزان در رابطه با آسیب های فضای مجازی و بازی های رایانه ای غیرمجاز و غیر استاندارد است که با این موضوعات آشنا و از مضرات آن آگاه شوند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان ابراز کرد: موضوع دیگری که تحت عنوان آسیب های اجتماعی دنبال می کنیم بحث پیشگیری از اعتیاد و مواد مخدر است که به زودی اعتبار این طرح ها را دریافت و تا پایان سال 98 با کمک دستگاه های متولی امر اجرایی می کنیم.
وی به اجرای طرح بازتوانی اجتماعی خانواده های گرفتار در بحران سیل اشاره کرد و یاد آور شد: در این طرح 84 روستا را تحت پوشش قرار دادیم و دوره های آموزشی ویژه تسهیلگران استانی برگزار شده تا با حضور در روستاها بتوانند به بازگرداندن مردم سیل زده به زندگی عادی و روزمره خود و ایجاد روحیه نشاط و شادابی در آنها کمک کنند؛ در این طرح حوزه علمیه و بهداشت و درمان هم همکاری دارند.
موسوی خاطر نشان کرد: همچنین یکی از کارهایی که در سال جاری در حال انجام داریم این است که هر فرمانداری 2 شاخص مهم در حوزه زنان را انتخاب می کند و در طول سال به طور ویژه به آن می پردازد و نتیجه آن را به اداره کل امور بانوان استانداری ارسال می کند.
وی با بیان اینکه علاوه بر این ها نظارت بر عملکرد فرمانداری ها در حوزه زنان را در دستور کار خود داریم اظهار داشت: همچنین به دنبال این هستیم بتوانیم تا پایان برنامه ششم توسعه 30 درصد بانوان توانمند را در رده های مدیریتی منصوب کنیم که این موضوع به صورت جدی دنبال می شود.
وی گفت: در این راستا بانوان توانمند در دستگاه های اجرایی و ادارات کل را شناسایی و آنها را به مدیران کل معرفی می کنیم تا از ظرفیت های این بانوان در رده های مدیریتی ادارات و فرمانداری ها استفاده شود؛ در این زمینه توانستیم بانوان توانمندی را در رده های مدیریت میانی منصوب کنیم تا به تدریج طی یکی دو سال آینده به سطح مدیریت های کلان ارتقا پیدا کنند.
نظر شما