به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان «احمد حسین زادگان» در همایش گرامیداشت روز خزر که امروز با حضور سفرای کشور های قزاقستان ، روسیه ، ایتالیا و آلمان برگزار شد ،گفت: مشکلات به وجود آمده در دریای خزر ناشی از عدم ضمانت اجرایی مصوبات کنوانسیون محیط زیستی خزر است .
استاندار مازندران افزود: سهم آلودگی کشورهای حاشیه خزر در آلودگی این دریاچه مشخص است و متاسفانه کشورهای حاشیه خزر عقبماندگی توسعهای خود را با فشار بر محیط زیست خزر جبران می کنند.
وی سهم آلودگی ایران را در دریای خزر در بحث فاضلاب و سموم کشاورزی دانست و گفت : باید همه این مسئله را جدی بگیرند زیرا در صورت بحرانی تر شدن شاید دیگر راهی برای بازگشت نباشد.
وی افزود : آلودگی نفتی یک تهدید اساسی برای خزر است و در دریای خزر نباید فقط به نفت اتکا کرد بلکه توجه به حوزه گردشگری در دریای خزر می تواند تاثیر گذار تر از نفت باشد .
حسین زادگان تاکید کرد: متاسفانه کنوانسیون تهران به عنوان یکی از قویترین کنوانسیون های حفاظت محیط زیستی بر روی زمین مانده و عملا هیچ کدام آن را اجرا نمی کنیم.
وی گفت: عدم ضمانت اجرا برای کنوانسیون تهران و استقرار دبیرخانه آن در کشوری بیگانه با مشکلات خزر بزرگ ترین آسیب را به کنوانسیون تهران وارد کرده است.
استاندار مازندران خواستار عملیات اجرایی در کنوانسیون تهران توسط 5 کشور حاشیه دریای خزر شد و افزود: اگر روند کنونی در برابر دریای خزر ادامه یابد دریای خزر همانند رودخانه ها ، به یک دریای مرده تبدیل خواهد شد.
وی همچنین سیل اخیر در کشور ما را ناشی از کم توجهی به اثرات زیست محیطی دانست و افزود: بی توجهی به محیط زیست خسارت جبران ناپذیری دارد.
به گزارش شبستان ،دریای خزر بزرگترین دریاچه دنیا است که ۴۰۰ گونه جانوری درآن زندگی می کنند و از حدود یک هزار کیلومتر از نوار ساحلی خزر در ایران حدود ۳۸۰ کیلومتر در حوزه استحفاظی مازندران قرار دارد.
در سال ۲۰۰۶ برای اولین بار کنوانسیون زیست محیطی خزر با عنوان کنوانسیون تهران برای 5 کشور حاشیه خزر لازم الاجرا درآمد وکشورهای حاشیه دریای خزر ۲۱مردادماه را به عنوان روز گرامیداشت خزر مصوب کردند.
نظر شما