به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محسن جوادی» امروز پنج شنبه ( ۲۴ مرداد ) در آیین اختتامیه نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی ضمن تشکر از دستاندرکاران برگزاری همایش که موجب روشن نگهداشتن چراغ کتاب و کتابخوانی در کشور شدند؛ اظهار داشت: این وزارت برای ترویج کتابخوانی در اشکال مختلف برنامههای مختلفی در نظر گرفته و اجرا میکند.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابراز خرسندی از شتاب صعودی افراد شرکتکننده در بازه زمانی ۴ دوره برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی توسط نهاد کتابخانههای عمومی کشور بیان کرد: در سال ۱۳۹۵ بیش از ۲۴۰ هزار در جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کردند و این رقم در سال ۹۸ به یکمیلیون ۳۶۰ هزار نفر رسیده است.
وی این حضور چشمگیر در جشنواره کتابخوانی رضوی را اتفاق بزرگی قلمداد کرد و گفت: باید قدردان کسانی باشیم که این برنامه را با این گستردگی و تنوع جغرافیایی به برکت امام رضا (ع) انجام میدهند.
جوادی با بیان اینکه هدف ما تنها ترویج کتابخوانی نیست؛ اظهار داشت: محتوای کتاب بسیار حائز اهمیت است، ما باید بدانیم چه کتابی باید ترویج دهیم، ما به دنبال ترویج اندیشه دینی در جامعه هستیم، امام رضا (ع) در روایتی میفرمایند: خدا رحمت کند کسی که امر ولایت را احیا کند و امر ولایت با فراگیری معارف دینی و تعلیم آن به دیگران احیا میشود.
وی ادامه داد: امام رضا (ع) در حدیثی دیگر میفرمایند: مردم اگر محاسن سخن ما را ببیند هدایت میشوند، با ترویج امر اهلبیت (ع) که یکی از آنها کتابخوانی رضوی است این امر امکانپذیر است و مردم هدایت میشوند.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: یکی از اهداف اصلی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد نشر کتاب است، این جشنواره گروههای مختلف را دربر میگیرد و زمینه حضور نابینایان به عنوان روشندلان در کتابخوانی را فراهم کرده است که جای خوشحالی است.
وی با بیان اینکه نشر برای روشندلان بسیار مشکل شده است و این برنامه در این زمینه توجه داشته است؛ افزود: توجه به فضای مجازی نکتهای قابل تأمل است و شاید در آینده فضای مجازی جایگزین فضای واقعی شود لذا از این فضا نباید غفلت کرد.
وی با ارائه پیشنهادی در خصوص ارتباط این نهاد با تمامی شرکتکنندگان در جشنواره گفت: این نهاد با تمام کسانی که در این برنامه شرکت کردند به ویژه کودکان برای ادامه این مسیر ارتباط داشته باشند تا در آینده این کودکان نویسندگان و هنرمندان بزرگی شوند.
جوادی با بیان اینکه تمام آثار ارسالی به جشنواره باید در سامانه در معرض دید و ارزیابی دیگران قرار گیرد؛ در ادامه گفت: کتابهای خوبی انتخاب شده اما کتابهای خوب در زمینه ترویج معارف اهلبیت (ع) باید افزایش یابد، کتابهای تألیفی یا خیلی سنگین و یا سطحی است و افراد متولی و نویسندگان باید در این خصوص تلاش کنند.
وی از بنیاد بینالمللی فرهنگی امام رضا (ع) خواست تا به تولید بخشی از کتابهای مربوط به اهلبیت (ع) متناسب با فهم عامه بپردازد و همچنین این کتابها به زبانهای مختلف برای خارجیان نیز منتشر شود.
نظر شما