به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، مهدی عزیزیان، مدیر عامل سازمان اقتصادی آستان قدس رضوی در نشست خبری به مناسبت سالگرد رونمایی از پنجمین ضریح حرم رضوی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تعویض ضریح و توسعه اماکن متبرکه آستان قدس رضوی بر اساس ضرورت و حضور خیل عظیم و نیاز زایرین بعد ازپیروزی انقلاب اسلامی ایران صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه طراحی ضریح فعلی امام رضا(ع) توسط استاد فرشچیان و قلم زنی ضریح توسط استاد خدادادزاده از اساتید قلم زنی نقره در اصفهان انجام شده است، تصریح کرد: کار طراحی و قلم زنی ضریح حرم رضوی یک طرح بی بدیل و همراه با هنر ایرانی و اسلامی است و همه گلبرگ های نقش بسته برروی ضریح به عدد پنج که نشانه خمسه شجره طیبه و عدد هشت که نشانه شمس الشموس است، ختم می شوند.
مدیر عامل سازمان اقتصادی آستان قدس رضوی با اشاره به اندازه ضریح فعلی و مقایسه با ضریح قبلی که چندان تفاوتی ندارد و تنها در قسمت های طرح بدنه، داخل ضریح و سقف ضریح با ضریح قبلی متفاوت است، اظهار داشت: استفاده از خاتم در داخل ضریح، استفاده از اسما الهی در زیر سقف ضریح از جمله تفاوت های ضریح فعلی با ضریح قبلی است.
وی با بیان اینکه قدمت ضریح فعلی به 11 سال می رسد، اذعان داشت: از جمله دلایل تعویض ضریح حرم مطهر رضوی حضور جمع کثیری از زائرین و سایش طرح های برجسته برروی ضریح با کسب اجازه از مقام معظم رهبری در 20 دی ماه 79 است که مراحل اجرایی تعویض ضریح صورت گرفته است.
عزیزیان با اشاره اینکه همزمان با تعویض ضریح مطهر امام رضا(ع) سنگ مضجع شریف امام رضا(ع) نیز تعویض گردید که تعویض سنگ مزجع با حضور مقام معظم رهبری صورت گرفت، خاطر نشان ساخت: اطراف سنگ فعلی مزجع شریف امام رضا(ع) حدیث ثقلین و برروی سطح سنگ تاریخ تولد و شهادت حضرت نوشته شده است.
وی با بیان اینکه در ضریح فعلی امام رضا (ع) سه هزار و 500 کیلو نقره و 47 کیلو طلا استفاده شده است، ادامه داد: قلم زنی، خاتم کاری، طلا کاری، حکاکی، سنگ بری از جمله اقداماتی است که در زمینه تعویض ضریح مطهر رضوی انجام شده است که ضریح فعلی حرم مطهر رضوی پنجمین ضریح امام رضا(ع) است.
مدیر عامل سابق سازمان توسعه حریم حرم رضوی تصریح کرد: همه فعالیت های اجرایی، بررسی سعی و خطاها تعویض ضریح مطهر رضوی بر روی ماکت گچی با ابعاد واقعی انجام شد بعد از طی مراحل اجرایی بر روی ماکت گجی به مرحله اجرا رسید که همه این مراحل در مدت 55 روز به صورت شبانه روزی و لحظه ای برای تکمیل ضریح فعلی تکمیل شده است.
عزیزیان با بیان اینکه اولین ضریح حرم رضوی صندوقچه ای چوبی که شرح این ضریح در سفر نامه ابن بیطوطه بیان شده است، ادامه داد: دومین ضریح حرم رضوی توسط یکی از نوادگان نادر شاه در 500 سال قبل ساخته و نصب، سومین ضریح در ضریح وقفی با تزیین گلبرگ های طلایی در دوران قاجار و چهارمین ضریح در سال 38 در دوران پهلوی نصب شده است.
وی با اشاره به این مطلب که ضریح سوم که ضریح وقفی است، گفت: با توجه به این مسئله ضریح وقفی دوران قاجار از حوزه منور رضوی خارج نشده است و ضریح فعلی در زیر این ضریح نصب شده است.
گفتنی است، 11 سال از قدمت ضریح فعلی حرم رضوی می گذرد که ضریح فعلی به تاریخ قمری در عید قربان سال 1421 قمری و مصادف با 16 اسفند سال 79 رونمایی شده است.
پایان پیام/
نظر شما