به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیتالله «سید احمد علمالهدی» امروز(۲۳ مرداد) در جمع مدیران، معاونان و کارکنان مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان با بیان اینکه مدیریت مساجد در مسئله هماهنگسازی ایدهها و آرمانها مخصوصاً منویات خاصه مقام معظم رهبری از سختیهای این جریان است، اظهار کرد: معمولاً حرکتهای تشکیلاتی که از یک هسته مرکزی آغاز میشود و در فروع آن توسعه پیدا میکند، اگر همراه با یک حاکمیت مرکزی نباشد، موفق نخواهد بود.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با یادآوری این نکته که کار در مساجد همچون کار تشکیلاتی نیست، افزود: اتفاقاً این کار در مساجد شدنی نیست که بیاییم حرکت تشکیلاتی را از یک هسته مرکزی شروع کنیم و این را در اجرا و عمل مدیریت کنیم، مدیریت مساجد، نظام و مدیریت خاص خودش را میطلبد که اگر برای آن طرح اجرایی خاصی وجود نداشته باشد، مدیریت جریان مسجد در راستای ایدهها و آرمانها پیش نمیرود.
وی به استفاده از ابتکار جوانان در مجموعههای مختلف اشاره کرد و گفت: خوشبختانه امروز در همه قسمتها با یک جریان ابتکاری نسل جوان برخوردار هستیم که از سلسله ابداعات و ابتکارات مفید برخوردارند و برای اینکه در اجرای مجموعه ابتکارات موفقیت حاصل شود، باید با تجربیات عناصر سابقهدار آمیختگی پیدا کنند تا به نحو مطلوب، از ابداعات و ابتکارات جریان جوان بهره گرفته شود.
آیت الله علم الهدی اظهارداشت: اینکه انقلاب بهوسیله مساجد به پیروزی رسید حرف درستی است اما بهوسیله کدام مساجد، در یک محله یک مسجد انقلابی بود و کار انقلابی میکرد اما چهار مسجد دیگر چوب لای چرخکار انقلابی این مساجد شدند، آقای امام جماعتی میگفت «مبارزه با طاغوت در غیبت امام زمان جایز نیست و کسی نیست که جواب این خونها را بدهد».
امام جمعه مشهد افزود: دو جریان متعارض در مسجد وجود دارد، یک جریان امام محور و از طرف دیگر، مسجد پایگاه مردمی است یعنی مردم محور، این یک پارادوکس برای مسجد است که هم امام محور و هم مردم محور است اما بین این دو تعادلی ایجاد شده که امور مسجد را پیش میبرد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی یادآور شد: مساجد کشور ما با مساجد کشورهای دیگر همچون عربستان سعودی متفاوت است که همه تحت یک مدیریت واحد یک حرف را بزنند، مدیریت چنین تشکیلاتی که هم مردم محور و هم امام محور است و درعینحال، آرمانها و ایدهها در آن پیاده میشود، کار آسانی نیست.
امام جمعه مشهد به طرح منطقه بندی مساجد در مشهد اشاره کرد و گفت: حسن منطقه بندی مساجد این است که لااقل نیروی مدیریت در مناطق مختلف پخش میشود و مساجد در فضای کوچکتری مدیریت میشوند، اصل طرح فوقالعاده خوب بود اما این منطقه بندی و ناحیه بندی باید به شکلی باشد که جوابگوی نیاز مساجد باشد.
آیت الله علم الهدی با بیان اینکه باید با تعاملات و استفاده از نظام تعامل با هیأت امنا و امام جماعت امور را پیش برد، اظهار کرد: پیشنماز سازی را جدی بگیرید، باید پیشنمازان جوان و توانمند تربیت کنید.
وی به طرح مدرسه در مسجد اشاره کرد و افزود: به سراغ «مدرسه با مسجد» بروید، اگر فضای مدرسه نباشد و بچه را بهعنوان مدرسه ببرید سر کلاس، نتیجه خوبی ندارد، مسجد نیز فضای مدرسه نیست، اینکه بگوییم تو در مسجد برو درس بخوان، نتایج خوبی ندارد زیرا بچه باید بچگی کند، نباید او را محدود کرد.
ایشان یادآور شد: یک سال در حاشیه شهر گفتیم پیشنمازهایی که به مساجد میروند، یک وعده هم به مدارس بروند و نماز بخوانند، این بچهها با امام جماعت ارتباط میگرفتند، بعد به مساجد رفتند و مساجد تبدیل به پایگاه فرهنگی بچهها شد، بهترین راه نزدیک کردن جوانان و نوجوانان به مسجد این است که فعالیتهای فرهنگی مدرسه در مسجد انجام بگیرد و به این شیوه، جوانان و نوجوانان با مسجد انس میگیرند.
نظر شما