راه اندازی دفتر امور فرهنگی روستاها در کانون مساجد مازندران

مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، توجه به روستاها را جزو بهترین اعمال دانست و از راه اندازی دفتر امور فرهنگی روستاها در دبیرخانه کانون های مساجد این استان خبر داد.

محمد فوقی، مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، امروز (19 آبان) به خبرنگار شبستان گفت: توسعه فرهنگی جزئی از مفهوم توسعه است، اما این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت که دستیابی به توسعه فرهنگی به مراتب دشوارتر از توسعه در دیگر بخش ها، نظیر توسعه اقتصادی و سیاسی است  و توسعه فرهنگی روستاها، زمینه ساز توسعه اقتصادی و اجتماعی است.

 

وی اضافه کرد: توسعه فرهنگی از فرایندهایی است که هرگز نمی توان آن را به شکل سطحی و کوتاه مدت در جامعه مطرح کرد، زیرا این مقوله به زیرساخت های محکم و مداوم فکری نیاز دارد و در حقیقت توسعه فرهنگی زمانی در جامعه ای تحقق می یابد که ذهنیت افراد آن جامعه متحول شده و همگان به امکانات فرهنگی موجود در جامعه به شکل یکسان دسترسی داشته باشند.

 

فوقی تاکید کرد: هدف از رشد و توسعه فرهنگی روستاها این است که افراد را برای مواجهه با دگرگونی سریع تکنولوژی و نظام اقتصادی آماده سازد تا آنجا که انسان ها از توسعه مادی بهره مند شوند و نه اینکه از آن رنجور گردند، همچنین هدف دیگر توسعه فرهنگی روستاها این است که افراد را برای به دست آوردن شخصیت و اصالت و فضیلت لازم جهت پذیرش کامل زندگانی یاری دهند.

 

این مسئول در ادامه اظهار کرد: با تصویب مجلس شورای اسلامی مقرر گردیده یک چهارم مساجد کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه، دارای کانون فرهنگی و هنری باشند.
 

وی افزود: با راه‌اندازی کانون های فرهنگی هنری مساجد در روستاها زمینه توسعه فرهنگی و هنری در نقاط محروم جامعه ایجاد شده و فرهنگ و هنر متعهد در روستاها پایه‌گذاری می‌شود و با ایجاد فضای فرهنگی و هنری در سطح روستاها، معضلات فرهنگی با رویه مناسبی زدوده می‌شود.


فوقی با اشاره به اینکه در روستاها، مراکز فرهنگی وجود ندارد که ارتباط مستقیم با مردم داشته باشند، تصریح کرد: در این راستا کانون های مساجد می توانند با اشاعه فرهنگ ناب دینی این خلاء را پر کنند که این امر اهمیت کانون های مساجد روستایی را بیان می کند.

 

مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران بیان کرد: قسمت زیادی از جمعیت و ظرفیت ها در روستاها هستند، بنابراین نگاه دولت خدمتگزار در توسعه فرهنگی، یکسان سازی فرهنگی و توزیع امکانات فرهنگی در بین روستا و شهر به طور عادلانه است.

 

وی، تقویت کتابخانه کانون، تقویت روحانی مسجد و ارتقا سطح آموزش مدیر مسئولان فرهنگی و هنری کانون مساجد، راه اندازی کاروان های فرهنگی و هنری برای ارائه برنامه های فرهنگی در روستاها و استفاده عموم روستائیان و بسترسازی برای رشد استعدادهای جوان و نوجوان در سطوح مختلف دینی، پژوهشی و کمک به آنها را از راهکارهای اجرائی توسعه فرهنگی در روستاها برشمرد.

 

فوقی در خصوص مشکلات کارهای فرهنگی در روستاها، ابراز کرد: انجام کار فرهنگی در روستا به طور سازمان یافته و دارای متولی خاص برای نخستین بار توسط دولت خرمتگزار انجام می شود و برای تقویت این امر باید در روستاها، اطلس فرهنگی تهیه و معضلات فرهنگی بررسی و آسیب شناسی شود.

وی، از مساجد به عنوان بهترین و موثرترین مکان رفع کمبود فضای آموزشی و فرهنگی و نمایشی در روستاها نام برد و اظهار کرد: با توجه به اینکه نگاه دولت و ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، افزایش کانون مساجد در روستاهاست فعالیت های سال جاری را به روستا محوری سوق دادیم.
 

فوقی اذعان کرد: یکی از مهم‌ترین مراکز فرهنگی در روستاها مساجد با محوریت امام جماعت بوده که پایگاهی مناسب برای توسعه و ترویج فرهنگ ناب اسلامی به شمار می‌روند.

 

وی عنوان کرد: ساخت اماکن فرهنگی از جمله کتابخانه، مساجد و سایر اماکن دیگر در روستاها باید در دستور کار باشد چرا که از دل همین روستاها انسان‌های بزرگی به جامعه معرفی می‌شوند که لازم است زمینه رشد آنها را از جمله در زمینه آموزش‌های فرهنگی ایجاد کنیم.

 

فوقی با بیان اینکه محرومیت زدایی و توجه به روستاها جزو بهترین اعمال است، اذعان کرد: توجه به این قشر ضعیف و ارائه امکانات مناسب به روستاییان موجب افزایش تولید، خودکفایی، پیشرفت و آبادانی هرچه بیشتر می‌شود که ارتقای فرهنگ عمومی و توسعه دین را به دنبال دارد.

 

وی، توسعه کانون های مساجد روستایی را از اولویت های ستـاد کـانون های فرهنگی و هنری مساجد بیان کرد و گفت: اجرای برنامه های منطبق با آداب و فرهنگ روستاها و تقویت مساجد و روستاها برای توسعه فعالیت های فرهنگی در روستاها از اهداف مهم دفتر امور فرهنگی روستاها در دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران است.


فوقی، سپرده شدن کار فرهنگی در روستاها به خود روستاییان و مشارکت آنها از طریق تاسیس کانون های فرهنگی و هنری را بهترین شیوه کار فرهنگی در روستاها و از راهکارهای اجرائی توسعه فرهنگ در این مکان ها بیان کرد.

 

مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، اظهار کرد: کار فرهنگی در روستا بسیار مشکل است به جهت اینکه مردم نسبت به ضرورت کار فرهنگی و نیازهای فرهنگی خود آگاهی کمی دارند.

وی با اشاره به اینکه با توجه به تهاجم فرهنگی دشمن نیازمند به تربیت نیروی نخبه و کارآمد و آشنا به کار فرهنگی در روستاها هستیم، اذعان داشت: با توجه به مشکلات و مشغله های گوناگونی که روستاییان دارند، وقت کمتری را به فعالیت های فرهنگی اختصاص می دهند بنابراین ممکن است آسیب های بیشتر و جدی تری در حوزه روستاها در بعضی از جهات موجود باشد چراکه امکانات رفاهی و فرهنگی و تکنولوژی پیشرفته در روستاها بدون فرهنگ و نیروی کارآمد تاثیر گذار نیست.

فوقی تصریح کرد: کار فرهنگی در روستاها مشکل است اما بهترین مدل برای کار فرهنگی شروع از مساجد و تدوین کارهای مناسب با نیاز روستاییان و در اختیار قرار دادن امکانات لازم و تشکیل کانون های فرهنگی و هنری مساجد روستایی است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 82040

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha