عرفه بزرگترین شناخت نامه معرفت پروردگار متعال است

روز عرفه بزرگترین شناخت نامه معرفت پروردگار متعال هست و جایگاهی است که تمام انبیا و اولیا برای رسیدن به معرفت سر بر آستان عبودیت و تسبیح الهی کرده اند.

خبرگزاری شبستان اردبیل:

 

«عَرَفَه» کلمه ای عربی از ماده «ع ر ف» است این ماده به معنای ادراک، فهم و شناختن چیزی همراه با تفکر و تدبر در آثار آن هست و نام عرفه از سرزمین عرفات گرفته شده است.

 

روز عرفه به نوعی بعنوان آغازگر مناسک حج نیز به شمار می آید و حج گزاران در این روز در صحرای عرفات گردهم می آیند و آئین شکرگزاری فریضه مهم حج را با دعا و استغفار به جا می آورند.

 

تاکنون اعمال مستحبی که طبق روایات برای این روز مشخص شده است عبارتند از 1- غسل، 2- استغفار و اعتراف به گناهان، 3- صدقه، 4- روزه، 5- بیتوته کردن در منا، 7- قرائت دعای عرفه امام حسین (علیه السلام).

 

طبق روایت از امام سجاد (علیه السلام) در روز عرفه صدای سائلی را که از مردم کمک می خواست شنیده و به او فرمود: وای بر تو، آیا از غیر خدا سئوال می کنی در این روز و حال آنکه امید می رود در این روز برای بچه های در شکم که فضل خدا شامل آنها شود و سعادتمند گردد.

 

طبق منابع معتبر خداوند متعال در روز عرفه به 3 مکان و 3 گروه از انسان ها توجه ویژه دارد:

1- کربلا و زائران امام حسین (علیه السلام)

2- صحرای عرفات (در نزدیکی مکه) و حجاج بیت الله الحرام

3- هر جا از دنیا که دستی به سوی او بلند شود و دلی بشکند.

 

عرفه جایگاهی است که تمام انبیا و اولیا برای رسیدن به معرفت سر بر آستان عبودیت و تسبیح الهی کرده اند که اوج این ارادت را حضرت سید الشهدا (ع) در بعداز ظهر روز عرفه همراه با فرزندان و گروهی از اصحاب از خیمه های خود بیرون آمدند و در صحرای عرفات و در دامن کوه رحمت رو به کعبه نشستند و بزرگترین شناخت نامه بشریت را از پروردگار متعال، نفس خود، هستی و فرستادگان الهی و تعالیم مفاهیم عظیم قرآن کریم را به بندگان آموختند.

کد خبر 819831

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha