«سارا عبادی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرماهشهر اظهار کرد: دو شیوه سنتی ماهیگیری «دستاشکن» و «آلات» شهرستان بندر ماهشهر در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی بندر ماهشهر افزود: شهرستان بندر ماهشهر در جنوب استان خوزستان به دلیل واقع شدن بین خشکی و دریا (محدوده ساحلی) و تاثیرپذیری از این دو، دارای ویژگیهای طبیعی خاصی و منحصر به فرد است.
وی خاطر نشان کرد: از جمله مهمترین ویژگیهای طبیعی منطقه وجود خورهای بندر ماهشهر است که در نتیجه هزاران سال جزر و مد و پیشروی آب دریا در سواحل پدید آمدهاند.
عبادی ادامه داد: خورها همواره نقش و تاثیر بسزایی در شیوه معیشت و زندگی ساکنان منطقه دارند و از قدیمیترین دوران تاکنون در میان شیوههای معیشتی مردمان این دیار، صیادی جایگاهی خاص و اهمیت بسیار زیادی داشته است.
وی تصریح کرد: هرچند از دیرباز صیادی در خور به روشهای مختلف انجام میگرفته است، اما دو روش ماهیگیری یعنی روش «دستاشکن» و روش «آلات» به سبب ویژگیهای محیطی در این منطقه بسیار مورد توجه بوده است.
وی ابراز کرد: منحصر به فرد بودن، قدمت فراوان، کاهش آسیبهای محیطی و زیست محیطی نسبت به دیگر روشهای صیادی، معرفی اصولی و دقیق، تلاش در راستای حفظ و ماندگاری سنتها و روشهای کهن ماهیگیری و دلایل فراوانی از این قبیل سبب شد تا این دو اثر به عنوان آثار ملی ناملموس کشور ثبت شوند.
رئیس اداره میراث فرهنگی بندر ماهشهر گفت: مراتب ثبت ملی «مهارت ماهیگیری به روش سنتی دستاشکن» به شماره «1700» و «مهارت ماهیگیری به روش سنتی آلات» به شماره «1701» در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیدهاند توسط رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور به استاندار خوزستان ابلاغ شد.
وی در پایان از مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، فرماندار بندرماهشهر، انجمن دوستداران میراث فرهنگی خلیج فارس و صیادان بومی به دلیل پشتیبانی، حمایت و همکاری در ثبت ملی این 2 اثر تقدیر کرد.
نظر شما