به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «تقی رستم وندی» امروز شنبه نوزدهم مرداد در نشست صمیمانه وزیر با جمعی از نیکوکاران و خیرین حوزه ازدواج گفت: مباحث اجتماعی به عنوان یک تحلیل راهبردی باید مورد توجه قرار بگیرد چون در این تحلیل بیشتر ارزش فعالیت های خیرین مشخص می شود.
معاون اجتماعی وزیر کشور بیان کرد: چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد ولی به رغم موفقیت هایی که ما در کشور داشتیم با مشکلات و چالش های زیادی هم روبرو بودیم که این چالش ها در بسیاری از کشورها موجب فروپاشی شده است اما اینکه چرا ما با وجود همه این چالش ها هشت سال دفاع مقدس، ترورهای منافقان، تحریم های ظالمانه و مشکلاتی که در ساختار نظام وجود داشت ولی جامعه ما همچنان مستحکم، مقاوم و پایدار مانده است، یک راز محسوب می شود؛ این رازی است که تحلیلگران خارجی در پی آن هستند و چون آنها از عمق و ریشه های جامعه ایرانی بی اطلاع می باشند، نمی توانند به پاسخ آن دست یابند.
وی با بیان اینکه بنده چهار عامل را دلیل پایداری و استحکام جامعه ایرانی می دانم، اظهار کرد: اولین و مهمترین راز پایداری ایرانی را باید در حوزه خانواده جست و جو کرد. خانواده به عنوان یک دژ مستحکم و ستون فقرات جامعه ایرانی محسوب می شود. این مسئله از دید بسیاری از جامعه شناسان و نظریه پردازان خارجی نیز مورد تأیید واقع شده است؛ بنابراین ما باید به هر قیمتی که شده است، این عنصر را تقویت کنیم.
رستم وندی افزود: از سال های میانه دهه 70 وقوع طلاق در جامعه ما شدت گرفت اما در دو سه سال اخیر به دلیل مداخلات و اقدامات صورت گرفته از شتاب طلاق کاسته شده است و خانواده ها نیز اهتمام بیشتری به این مسئله پیدا کردند و به رغم اینکه بعضی ها با استناد به طلاق در جامعه می خواهند این گونه وانمود کنند که جامعه ایرانی در اضمحلال خانواده قرار دارد ولی خوشبختانه آمارها چنین چیزی را تایید نمی کنند و تحقیقات نشان می دهد که خانواده در جامعه ایرانی پایدار است هرچند دچار تغییراتی شده که باید نسبت به این تغییرات هوشیار باشیم.
معاون اجتماعی وزیر کشور با بیان اینکه عامل دوم پایداری جامعه ایرانی دیانت است، خاطرنشان کرد: طبق نظرسنجی های صورت گرفته بیش از 95 درصد از پرسشگران اعتقاد به معاد، اهل بیت و خداوند دارند و ارزش ها و باورهای دینی در سرشت جامعه ایرانی آمیخته است.
رستم وندی ملیت را از دیگر عوامل پایداری و استحکام جامعه ایرانی عنوان کرد و افزود: جامعه ایرانی بیش از سه هزار سال پیش به رغم تکثر قومی و فرهنگی با صلح و آرامش در کنار یکدیگر زندگی کردند و یک امتزاج قومیت ایرانی در کشور ما ایجاد شده است که از عوامل مهم پایداری جامعه ما محسوب می شود.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی عامل دیگر پایداری و استحکام جامعه ما محسوب می شود، تصریح کرد: انقلاب اسلامی یک تحول و دگرگونی در تاریخ، سبک زندگی و نگرش ایرانی ایجاد کرد، به گونه ای که مردم ما برای استمرار این انقلاب حاضرند جان خود را بدهند.
رستم وندی اظهار کرد: در طی چهار دهه اخیر جامعه ما از جامعه روستایی به جامعه شهری تبدیل شده است، طبیعی است که مطالبات و خواسته های جامعه شهری نیز کاملا متفاوت با جامعه روستایی می باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه ما در دهه 60 دارای یک جامعه جوان بودیم، تصریح کرد: هیجده و نیم میلیون جوان در دهه 60 به دنیا آمده بودند که طبیعی بود باید دولت زمینه اشتغال و ازدواج آنها را در آینده فراهم می کرد و با توجه به اینکه جامعه جوان شهری جامعه ای با انتظارات و توقعات بالا می باشد، می بایست امکانات لازم برای آنها فراهم می شد، ضمن اینکه این جامعه جوان شهری جامعه تحصیلکرده و آموزش دیده بودند، به گونه ای که بعد از دهه 60 تحصیلات تکمیلی جوانان 120 برابر شده است؛ بنابراین باید امکانات لازم جهت اشتغال و ازدواج جوانان فراهم می شد ولی به دلیل مشکلات به وجود آمده ما نتوانستیم این امکانات را برای آنها فراهم کنیم؛ بنابراین در حال حاضر نقش شما خیرین ازدواج برای جبران کاهش بسیار مهم و ضروری است.
معاون اجتماعی وزیر کشور با بیان اینکه طی 5- 6 سال اخیر شاخص ازدواج به شدت کاهش یافته است، افزود: طی این مدت سالانه 9 درصد ازدواج جامعه ما رو به کاهش بوده است. اگر ما بتوانیم در هر استان زمینه ازدواج هزار نفر از جوانان را فراهم کنیم، کاهش 9 درصدی ازدواج را جبران خواهیم کرد.
نظر شما