مصوبه تعیین تکلیف استخدام حق التدریسی ها در پیچ و خم اجرا

قانون های مختلفی هم برای تعیین تکلیف کردن وضعیت استخدام نیروهای حق التدریس از سوی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است اما اجرایی شدن آن در پیچ و خم های بندهای قانونی و توجیهات و وعده های مسئولان وزارت آموزش وپرورش گرفتار شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سال هاست تکلیف بیش از 30 هزار نیرو حق التدریس روشن نیست. قانون های مختلفی هم برای تعیین تکلیف کردن  وضعیت استخدام نیروهای حق التدریس از سوی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است اما اجرایی شدن آن در پیچ و خم های بندهای قانونی و توجیهات و وعده های مسئولان وزارت آموزش وپرورش گرفتار شده است.

 

همین مسئله موجب شده است تا شاهد تجمع حدود یک هزار نفر از نیروهای حق التدریس درهفته های گذشته در مقابل وزارت آموزش و پرورش و مجلس شورای اسلامی باشیم. صحبت های سرپرست وزارت آموزش و پرورش هم موجب شد تا تشویش در نیروهای حق التدریس بیشتر شود.

 

جذب ۱۳ هزار نیروی حق التدریس تا اول مهر

حسینی با اشاره به بازنشسته شدن 58 هزار معلم در آستانه مهرماه، گفته است: از سوی دیگر ورودی‌ها به آموزش و پرورش از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی فقط 20 هزار نفر است که تلاش می‌کنیم بر اساس قانون مصوب سال 97 مجلس برای شروع سال تحصیلی جدید حدود 13 هزار نیروی حق التدریس، شرکتی، پیش دبستانی‌ها و آموزشیاران نهضت سواد آموزی جذب کنیم و مابقی نیروهای حق التدریسی را نیز در طول برنامه ششم بر اساس قانون مجلس جذب کنیم.

 

۳۰ هزار نفریم چرا ۱۳ هزار نفر استخدام شوند؟

در همین ارتباط یکی از نیروهای حق التدریس به خبرنگار شبستان می گوید: تعداد نیروهای حق التدریس بیش از 30 هزار نفر است. وزارت خانه می خواهد تنها 13 هزار نفر را جذب کند!تکلیف مابقی حق التدریس ها چه می شود؟ 10 سال به عنوان نیروی پیش دبستانی بودم، پس از تصویب یک قانون در مجلس چند سالی است به عنوان نیروی حق التدریس در مدارس تدریس می کنم.

او بیان می کند: چندین سال است عمرم در نظام تعلیم و تربیت با کمترین حقوق و جایگاه هدر رفته است. اکنون که 35 سال دارم هنوز تکلیف وضعیت استخدامی ما مشخص نیست. با این وجود به بالا بودن سن ما هم ایراد می گیرند در صورتی که ما یک عمر در خدمت نظام تعلیم و تربیت بوده ایم.

 

برخی از نیروهای حق التدریس هم متعقد هستند، وزارت آموزش و پرورش باید جذب نیروی از طریق ماده 28 (جذب معلم فارغ التحصیلان دانشگاه های مختلف کشور با برگزاری آزمون) را متوقف کند و نیروهای حق التدریس به صورت استخدام رسمی جذب کند.

تعیین تکلیف استخدامی در انتظار تایید دولت

این درحالی است، وزارت آموزش و پروزش آیین اجرایی بند (۳) قانون الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سواد آموزی را به دولت پیشنهاد داده است. به استناد بند ۳ قانون الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریس و آموزشیاران نهضت سواد آموزی مصوب ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ مجلس شورای اسلامی مقرر شده است، آیین نامه اجرایی این قانون توسط وزارت آموزش و پروش و سازمان اداری و استخدامی کشور با نظارت دو نفر از نمایندگان کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تهیه و به تصویب هیئت وزیران برسد.

 

پیش نویس آیین نامه مذکور با محوریت شناسایی، جذب و آموزش افراد مشمول این قانون در جلسات متعدد کارگروه با حضور اعضای نامبرده مورد بحث و بررسی قرار گرفته و پس از نهایی شدن برای سیر مراحل تصویب در هیئت وزیران به کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک هیئت دولت ارسال شده است.

 

اما هنوز خبری از نهایی شدن مراحل تصویب وجود ندارد همین مسئله تعیین تکلیف کردن نیروهای حق التدریس را در هاله ای از ابهام قرار داده است.

 

با جدیت پیگیر اجرایی شدن مصوبه مجلس هستیم

در همین ارتباط، «فاطمه سعیدی» به خبرنگار شبستان می گوید: مجلس مصوبه ای مبنی بر استخدام معلمان حق التدریسی داشته است که هنوزاجرایی نشده است و امیدواریم با نگاهی که دولت برای سامان دادن حق التدریسی ها دارد هرچه سریعتر در این زمینه تصمیم گیری شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس مجوز استخدام 35هزار نفر را به وزارت اموزش و پرورش داده است، بیان می کند: تعداد حق التدریسی ها در حال حاضر بیش از 30 هزار نفر است که با توجه به طرح مجلس امیدواریم هرچه سریعتر وضعیت شان سر و سامان پیدا کند.

 

او تصریح می کند: مجلس در حال پیگیری این موضوع است. کمیسیون آموزش و تحقیقات چندین جلسه در این زمینه برگزار کرده است و به جدیت پیگیر اجرایی شدن مصوبه مجلس است.

 

سعیدی خاطرنشان می کند: سردرگمی این نیروها و سرو سامان دادن به وضعیت آنها دغدغه ماست و ما پیگیری های خود در این زمینه را به جدیت ادامه می دهیم.

 

به هر روی؛ سال هاست وضعیت استخدامی و حقوقی این معلم ها مشخص نیست و آن ها سال هاست با این وجود به کلاس های درس می روند و ضمن جبران کسری نیروی وزارت آموزش و پرورش به فرزندان این مرز و بوم آموزش می دهند. باید تدابیری ویژه ای برای تعیین وضعیت آن ها صورت گیرد تا از سردرگمی در آیند.

کد خبر 819362

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha