« یاسر نانکلی» درگفت و گو با خبرنگار شبستان در همدان در مورد تعداد کلاس های نو آموزان عشایر گفت: با توجه به اینکه عشایر همدان در استانهای کرمانشاه، ایلام، لرستان و خوزستان مستقر می شوند جلسات متعددی در راستای آموزش عشایر در این استانها تشکیل شده است.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان همدان با اشاره به اینکه عدهای از دانشآموزان به دلیل مهاجرت کلاسهای خود را کامل به صورت کامل دنبال نمیکنند، خاطرنشان کرد: کلاسهای تکمیلی در راستای تکمیل آموزشهای نیمه تمام برگزار خواهد شد.
وی یکی از مشکلات آموزشی عشایر استان را پراکنده بودن و جابجایی زیاد آنها برشمرد و گفت: پراکندگی عشایر باعث کاهش و عدم خدماترسانی مطلوب به عشایر شده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از 50 درصد عشایر بیسواد هستند، اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلات سوادآموزی در عشایر عدم رغبت برخی از خانوادهها برای آموزش سوادآموزی فرزندان است.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان همدان با اشاره به اینکه غیر از معلم عشایری معلم اختصاصی برای عشایر نداریم، ایجاد فرصت های برابر آموزشی و افزایش پوشش تحصیلی در بین دانش آموزان عشایری در جهت انسداد مبادی بی سوادی بسیار مهم و ضروری است.
نانکلی افزود: بر اساس نوع زندگی عشایری به لحاظ کوچ متعدد و جابجایی سالیانه باید در جهت آموزش دانش آموزان عشایری تدابیر ویژه ای اندیشیده شود.
وی با بیان این که بیش از 10 کلاس آمادگی یک ماهه(دوزبانه) برای نوآموزان عشایری تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: این کلاس ها برای دانش آموزان پایه اولی که دارای گویش های غیر فارسی هستند و دوره پیش دبستانی را نگذرانده اند در نظر گرفته شده است
نظر شما