ذلالت و تسلیم شدن در ادبیات اسلامی جایگاهی ندارد

حکمتی نیک با بیان اینکه ایران اسلامی با مقاومت و ایستادگی همه جانبه مقابل دشمنان به بازدارندگی لازم دست یافته، گفت: ذلالت و تسلیم شدن در ادبیات اسلامی جایگاهی ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، «حجت الاسلام سیروس حکمتی نیک» امروز ( ۱۸ مرداد ) در خطبه های نماز جمعه یاسوج ضمن توصیه خود و نمازگزاران به رعایت تقوای الهی و دوری از گناه و معصیت، گفت: روزی امام زین العابدین (علیه السلام) خطاب به فرزند گرامی خود حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) فرمود: «ای پسرم، در بین جامعه بشری پنج گروه هستند که ظرفیت و استعداد لازم برای هم سخن شدن، اعتماد و مشورت کردن برخوردار نیستند و تا می توانی از دوستی، مصاحبت، همراهی، اعتماد، دوستی دائمی و رفاقت همیشگی و مشورت با آنها اجتناب کنید.

 

امام جمعه موقت یاسوج اظهار داشت: امام باقر (علیه السلام) فرمودند: «این گروه چه کسانی هستند، آنها را به من معرفی کن» که امام زین العابدین (علیه السلام) فرمودند:«پسرم نخست اینکه تا می توانی در زندگی اجتماعی خود و همزیستی با دیگران از رفاقت، دوستی، همراهی و اعتماد به انسان های دروغگو بپرهیز».

 

وی خاطرنشان کرد: انسانی که کار او دروغ گویی و اهل کلک زدن است، در زندگی قابل اعتماد نیست، زیرا انسان دروغگو مثل سراب در بیابان می ماند.

حکمتی نیک یادآور شد: این گروه (دروغگوها) واقعیت ها را غیر واقعی و غیر واقعی ها را واقعی جلوه می دهند که انسان باید در تعاملات و روابط اجتماعی از دوستی با افراد دروغگو بپرهیزد.

 

خطیب جمعه موقت یاسوج اظهار داشت: امام سجاد (علیه السلام) فرمود:«پسرم دوم تا می توانی از رفاقت، همراهی، سخن گفتن، اعتماد کردن و مشورت کردن با انسان های فاسق بپرهیز».

 

وی تاکید کرد: از آنجایی که فاسقین آدم هایی هستند که در انجام فساد، گناه و نافرمانی خدا هیچ پروایی ندارند و در محضر خداوند دچار گناه می شوند، گویا انسان های این گونه از دایره بندگان خدا خارج شده اند.

حکمتی نیک ادامه داد: امام سجاد (علیه السلام) فرمودند:«در عرصه زندگی اجتماعی خود تا می توانید از رفاقت و دوستی با انسان های بخیل و خسیس بپرهیزید».

 

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: یکی از زیباترین فضایل اخلاقی و صفات پسندیده این است که انسان در زندگی اجتماعی خود، اهل سخاوت، فضل، بخشش و انفاق در حق نیازمندان باشد.

 

وی ابراز داشت: امام سجاد (علیه السلام) فرمود: «بهتر است انسان در زندگی اجتماعی از دوستی، رفاقت، مجالست و همنشینی با انسانه ای نادان بپرهیزد و با دانشمندان و انسان های اهل خرد معاشرت داشته باشد».

حکمتی نیک اظهار داشت: امام زین العابدین به فرزند گرامی خود امام محمدباقر (علیه السلام) و همه ما فرمودند: «پنجم از رفاقت، دوستی، مجالست، هم نشینی و هم سخن شدن با انسان هایی که اهل «صله رحم» نیستند، اجتناب کنید.

 

امام جمعه موقت یاسوج با بیان اینکه صله رحم یکی از واجبات اجتماعی و قطع صله رحم از گناهان کبیره است، گفت: انسان به عنوان یک موجود مدنی و اجتماعی که اهل تعامل و معاشرت با دیگران است، باید اهل صله رحم باشد.

 

وی ضمن تاکید بر اینکه باید رفاقت، دوستی، معاشرت و رفت و آمد ما با افراد ارزشمند دینی باشد، اضافه کرد: در فرهنگ اهل بیت (علیهم السلام)، در ادبیات دین مبین اسلام و آموزه های الهی از ما خواسته اند که با اندیشمندان نشست و برخاست داشته باشیم.

حکمتی نیک در خطبه دوم، ضمن توصیه خود و نمازگزاران به رعایت تقوای الهی و دوری و اجتناب از گناه و معصیت، به ماه ذی الحجه اشاره کرد و گفت: ماه ذی الحجه یکی از ماه های پر فضیلت الهی است.

 

خطیب جمعه موقت یاسوج با اشاره به اینکه روز دهم این ماه «یوم الاضحی» نام گذاری شده، ادامه داد: حجاج بیت الله الحرام در روز «عید قربان» قربانی می کنند و با توجه به شرایط امروز و مشکلات اقتصادی، می توان به نیازمندان با قربانی کمک کرد.

 

وی با اشاره به اینکه روز هجدهم این ماه، عید غدیر است، یادآور شد: پیامبر گرامی اسلام در اخرین سفر حج امام علی (علیه السلام) را به عنوان امام مسلمین معرفی کردند.

حکمتی نیک به سالروز شهادت امام باقر (علیه السلام) اشاره کرد و گفت: معارف دین، دانشگاه اسلامی و شکوفایی تفکر شیعه و دین از تلاش های این امام همام است.

 

امام جمعه موقت یاسوج اظهار داشت: آن حضرت برای ترویج هر چه بیشتر دین مبین اسلام، احکام الهی و آموزه های دینی اقدام به تربیت شاگردان متعددی کرد.

 

وی در ادامه، خاطرنشان کرد: یکی از زیباترین گل واژه های دین، اندیشه ارزشمند مقاومت در برابر دشمن است.

 

حکمتی نیک تاکید کرد: اگر کشوری در بخش های مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مورد هجوم دشمن قرار گرفت، باید سه گزینه را  انتخاب کند.

 

خطیب جمعه موقت یاسوج در توضیح مطلب بالا، ادامه داد: نخست اینکه تسلیم شود، که در ادبیات اسلام «تسلیم شدن» جایگاهی ندارد و مورد سرزنش دین است.

وی یادآور شد: گزینه دوم به عنوان «نرمش قهرمانانه» مطرح است که باید از تاکیک و شیوه قهرمانانه استفاده کرد، حرکت امام حسن (علیه السلام) در تاریخ و در مقابل معاویه برای حفظ دین با نرمش قهرمانانه، مصلحت را در بستن معاهده می بیند.

 

حکمتی نیک گزینه مهم در مقابل دشمن را «مقاومت» دانست و اذعان داشت: این گزینه از پشتوانه علمی و منطقی در دین برخوردار است، مانند روزی که امام حسین (علیه السلام) در مقابل دستگاه جور، ظلم و ستم ایستاد و در طول تاریخ مقاومت و اندیشه ارزشمند او باقی ماند.

 

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد مقاومت را علت دشمنی آمریکا با کشورمان دانست و اضافه کرد: آمریکا در طراحی نقشه ها علیه کشور حد توقفی ندارد، زیرا مقاومت به این است که نه به شما ظلم شود و نه به کشوری دیگر ظلم شود و هدف آن  بازدارندگی در مقابل تهدیدهای دشمن است.

 

وی با بیان اینکه موضوع مقاومت در بعد نظامی جواب مثبت داده، تصریح کرد: ناوهای آمریکایی در خلیج فارس در حال تردد هستند، اما جرات رویارویی با ما و نیروهای سپاه پاسداران را ندارند.

 

حکمتی نیک با اشاره به اینکه در عرصه سیاسی در سطح جهان به استقلال سیاسی رسیده ایم، زیرا «گفتمان مقاومت» را پیگیری کردیم، گفت: نمونه آن مواضع قدرتمند رهبر معظم انقلاب در برابر نخست وزیر ژاپن برای انتقال پیام کشورمان به سران آمریکا بود.

 

امام جمعه موقت یاسوج گفت: موضوع بعد مشکلات اقتصادی است که در بیان رهبر انقلاب بن بستی وجود ندارد و ما نیازمند مدیریت انقلابی برای بهبود وضع اقتصادی هستیم.

کد خبر 819265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha