سعید صبوری: کارتئاتر دفاع مقدس نوعی ادای دین است

سعید صبوری، کارگردان تئاتر معتقد است تئاتر دفاع مقدس یک نوع تئاتر آرمانی است که شکل‌گیری آن مربوط به برداشت‌های ذهنی کارگردان از معانی و مفاهیم والای دفاع مقدس است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سعید صبوری، کارگردان تئاتر گفت: برداشت‌هایی که من از تئاتر دفاع مقدس دارم مربوط به خود جنگ نیست، بلکه آسیب‌هایی را مورد توجه قرار می‌دهم که بعد از دفاع مقدس نیز، نسل فعلی به انحای مختلف با آن درگیر است.


صبوری یادآور شد: در نمایش «قطار جنوب» زندگی زنی روایت می‌شود که 20 سال است از همسر رزمنده‌اش خبر ندارد، اما یک شب همسرش به خوابش می‌آید و این زن از سختی‌هایی که در این مدت به وی رفته است، سخن می‌گوید.

 

وی اضافه کرد: در کارهایم سعی می‌کنم به بخش‌هایی از دفاع مقدس بپردازم که تا به حال کمتر به آن پرداخته شده یا این‌ که گرایش به سمت آن گونه مضامین کمتر بوده است، چون نمی‌خواهم کپی‌برداری ازآثار رایج در این سبک کرده باشم.
 

این کارگردان تئاتر تصریح کرد: می‌خواهم به واسطه نمایش‌های دفاع مقدس نسبت به شهیدان و همه کسانی که از خود گذشتند تا ما امروز بتوانیم به راحتی زندگی کنیم، ادای دین کنم. رسیدن به این خواسته نیز برای من از طریق پرداختن به خانواده شهیدان حاصل شده است.


صبوری ضمن اشاره به لزوم تقویت جایگاه جشنواره تئاتر دفاع مقدس افزود: متأسفانه در جشنواره‌های دفاع مقدس به معنا و آرما‌ن‌های جنگ آن‌گونه که باید کمتر پرداخته شده و بیشتر حاشیه‌های آن مورد توجه قرار می‌گیرد که تئاتر دفاع مقدس را از راه اصلی خود دور می‌کند.

 

وی به عنوان یک تئاتری جوان از مسئولان حوزه تئاتر درخواست کرد: به تفکرات جوانان بیشتر بها دهند، و با محدودسازی و توصیه های کلیشه ای خلاقیت را از این گونه تئاتری دورنکنند.

 

گفتنی است، سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس در بخش های مسابقه صحنه ای، بین الملل، مسابقه آثارعروسکی و کودک و نوجوان، ویژه، خیابانی و تولید نمایشنامه و نمایشنامه خوانی به همت بنیاد فرهنگی روایت و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مشارکت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و مرکز هنرهای نمایشی به دبیری حسین پارسایی از 28 آبان تا 3 آذر همزمان با هفته بسیج برگزار می شود. 
 

پایان پیام/

کد خبر 81914

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha