به گزارش خبرگزاری شبستان از استان هرمزگان، حجت الاسلام والمسلمین علی مریدی زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان، در جلسه کمیته تخصصی مد و لباس در بندرعباس ضمن تاکید بر اهمیت برنامه ریزی در حوزه عفاف و حجاب، اظهار داشت: حجاب یکی از مهم ترین مظاهر جامعه اسلامی است و با توجه به تبلیغات سوء دشمنان، ضرورت دارد برنامه ریزی دقیق و عالمانه ای انجام و از همه ظرفیت ها در جهت اجرایی کردن آن در جامعه استفاده شود.
وی افزود: استان هرمزگان به دلیل تنوع قومی و فرهنگی در حوزه حجاب و به ویژه البسه و پوشش ها، دارای تنوع و گوناگونی مناسبی مطابق با موازین اسلامی است که کم کم دارد به فراموشی سپرده می شود و در جهت احیا و ترویج و اشاعه آن باید اقدام عاجل صورت گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین مریدی زاده خاطر نشان کرد: یکی از بهترین روش های ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه استفاده از ابزارهای فرهنگی و هنری همچون تئاتر، سینما، هنرهای تجسمی و ... است و این اداره کل آمادگی خود را در این خصوص اعلام می دارد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری هرمزگان نیز با اشاره به هجمه گسترده فرهنگی علیه کشورمان، بیان داشت: بسیاری از تولیدی های خارجی می خواهند مردم ایران به خصوص بانوان جامعه را به سمت استفاده از البسه و مدهای خود سوق دهند که ما باید برای مقابله با این هجمه لباس هایی با معیارهای ایرانی و اسلامی طراحی کنیم.
پری صیادی با بیان اینکه هرمزگان یک استان چند فرهنگی است، اظهار داشت: در هرمزگان افرادی با فرهنگ ها و سلیقه های مختلف و متفاوت زندگی می کنند و اگر قرار است الگو و مدل لباسی در هرمزگان طراحی شود این مدل باید پاسخگوی نیاز تمامی اقشار باشد.
وی ادامه داد: اگر فقط لباس بومی هرمزگان به عنوان یک الگوی کامل در این استان ارائه شود این لباس نمی تواند نیاز دیگر افرادی که در هرمزگان زندگی می کنند را بر طرف کند و باید به دیگر خرده فرهنگ هایی که در هرمزگان زندگی می کنند، توجه شود.
صیادی با تاکید بر استفاده از الگوهای ایرانی و اسلامی در طراحی لباس، تصریح کرد: یکی از مهم ترین برنامه های دفتر امور بانوان استانداری هرمزگان برگزاری نمایشگاه دائمی زن هرمزگان است که در این نمایشگاه الگوهای متنوع لباس برای استفاده زنان در هرمزگان ارائه می شود.
وی هدف از تشکیل کمیته مد و لباس را ارائه راهکار برای بهبود وضعیت پوشش در هرمزگان عنوان کرد و افزود: هدف ما در این کمیته شکایت از دستگاه های فرهنگی مختلف نیست بلکه می خواهیم به راهکارهای عملیاتی برای بهبود وضعیت پوشش در هرمزگان دست پیدا کنیم.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری هرمزگان به ضرورت کمک های مادی و معنوی دستگاه های اجرایی مختلف هرمزگان به بخش مد و لباس اشاره کرد و بیان داشت: طبق دستور رئیس جمهور تمام دستگاه های اجرایی باید پنج درصد از اعتبارات خود را به بانوان اختصاص دهند که دستگاه های اجرایی می توانند مقداری از این بودجه را در بخش مد و لباس هزینه کنند.
در ادامه انوشیروان پیشدار، معاون فرهنگی اداره کل ارشاد هرمزگان با تاکید برلزوم استفاده از بخش خصوصی در طراحی و تولید لباس های بومی و محلی، اظهار داشت: باید به تولیدکنندگان لباس های بومی تسهیلات بانکی با بهره پایین پرداخت شود تا این تولیدکنندگان مشکلی برای تولید لباس نداشته باشند.
وی ادامه داد: باید در لباس های مختلفی که برای زنان طراحی می شود از رنگ های متنوع و شاد با توجه به معیارهای اسلامی استفاده شود تا جوانان هم از این لباس ها استقبال کنند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان به استفاده یک سایت اماراتی از لباس های محلی هرمزگان برای جعل نام خلیج فارس اشاره کرد و بیان داشت: یک سایت اماراتی با استناد به استفاده اعضای یک گروه موسیقی هرمزگانی از لباس های عربی، بر عربی بودن خلیج فارس تاکید کرده که ما از تمام گروه های موسیقی و هنری هرمزگان خواسته ایم تا دیگر از لباس هایی که شبیه به لباس اعراب است استفاده نکنند.
پیشدار افزود: همچنین ما از معاونت سینمایی وزارت ارشاد هم درخواست کرده ایم تا دیگر در فیلم هایی که در مناطق جنوبی کشور تهیه می شود دیگر از لباس های عربی استفاده نشود تا کشورهای عربی نتوانند از این مسئله سوء استفاده کنند.
پایان پیام/
نظر شما