به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد قلب تپنده جامعه اسلامى و مهمترين پايگاه فرهنگى و تربیت دينى است. از این رو، مساجد جايگاه ويژهاى در بهبود و تعمیق فرهنگ و تربیت دینی در جامعه اسلامى دارند. از گذشته تاکنون، فرهنگسازى دینی از این پايگاه الهی آغاز می شده است؛ لذا تقویت مساجد، یکی از بهترين و مؤثرترين شیوهها براى اصلاح دین و فرهنگ امت اسلامی در بهترین مکان ترویج دین است.
برای آنکه اهالی یک محله از برنامه های پیرامونی مساجد مطلع شوند و دیگر مساجد از فعالیت ها و برنامه های شاخص آنها الگوبرداری کنند، لازم است، از فعالین مسجدی و نیروهای مستعد فعال در مساجد برای اطلاع رسانی فعالیت های مساجد بهره گیری شود.
در پاسخ به این نیاز و ضرورت، ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در طرحی با عنوان «هر مسجد، یک خبرنگار» که سال گذشته اجرای آن کلید خورد، تلاش می کند، برای جوانان علاقه مند به کار خبر و اطلاع رسانی دوره های آموزشی را برگزار کند. ضمن اینکه نیروهای مستعد از میان جوانان را با رویکرد دینی برای فعالیت خبری در حوزه دین رشد و پرورش دهد، تا مبلغی برای برنامه های مساجد و کانون های فرهنگی هنری شوند.
حجت الاسلام «مصطفی گرجی» درباره ضرورت تربیت خبرنگاران مسجدی، اظهار کرد: با توجه به سرعت و سبقت فعاليت هاي فرهنگي، اجتماعي، حتي ديني و مذهبي در دنيا و لزوم معرفي هر چه بهتر محصولات فكري و اندیشه ای، ارتباطات و نوع معرفي (خبر) نقش بسيار موثری در جلب انگيزه و اقبال مخاطبان دارد.
مدیرستاد هماهنگی کانون های مساجد استان یزد اظهار کرد: جامعه خبرنگاري در هر كشوري مي تواند اميد يا نا اميدي، پويايي يا بي تحركي، انگيزه و يا دلمردگي را به جامعه القا كند، بنابراين خبرنگاري تنها يك شغل نيست، بلكه دغدغه اي است كه شخص خبرنگار آن را در قالب گفتگو و مصاحبه، متن و گزارش برای رفع موانع و تسهيل امور مرتبط با هر موضوع پيگيري کرده و به سمع و نظر جامعه مي رساند.
وی ادامه داد: مسجد يكي از خاستگاه هاي مهم ديني و اجتماعي است كه نقش اثرگذار آن در شكل دهي اجتماعي سالم و رفع موانع برای رشد توسعه انساني جدّى و قابل تأمل است. با توجه به تبليغات و اخبار دنياي امروز در حوزه هاي فكري و ذهني نهادهاي ديني بايد در امر اخبار و تبليغات مطلوب و مقبول تلاش هاي متخصصانه براي جذب و ايجاد انگيزه داشته باشند.
حجت الاسلام گرجی افزود: يكي از اهداف مهمی که ستاد هماهنگی كانون هاي فرهنگي هنري مساجد در طرح «هر مسجد يك خبرنگار» دنبال می کند، تربیت نیروی متخصص و حرفه ای در این زمینه است، تا دغدغه مومنين در امر گزاره ها و رويدادهاي ديني و اجتماعي جدّى گرفته شود.
وی ابراز کرد: ما در استان يزد علاوه بر اجرای طرح «هر مسجد، یك خبرنگار»، طرح دیگری را تحت عنوان «راديو مسجد» دنبال مي كنيم بدین صورت كه خبرنگاران مسجد با حضور و گفتگو با اهالی مسجد دغدغه ها و اخبار مساجد را به صورت صوتي به جامعه انعكاس می دهند.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان یزد، خاطرنشان کرد: راديو مسجد يكي از پل هاي ارتباطي مردم و مسئولين است كه پس از شنيدن صداي مردم و اهالی مسجد و مطالبه گری آنها، زمینه ساز تسهيل و رفع مشكلات مردم هستند.
بنابراین گزارش، حجت الاسلام «علی چراغی پور» نیز در گفت وگو با شبستان با اشاره به سرعت تبادل اطلاعات در عصر کنونی به ضرورت تربیت خبرنگاران مسجدی اشاره و اظهار کرد: با تربیت خبرنگاران مسجد، مردم می توانند در کمترین زمان از مهم ترین، مفیدترین و جزیی ترین برنامه مساجد مطلع شوند.
مدیرستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان ایلام افزود: خبرنگار مسجدی با احساس مسئولیت پذیری اجتماعی ضمن رعایت عدالت، انصاف و موضع گیری خوب می تواند اخبار حوزه مسجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد را بر اساس حق و رعایت عدالت اطلاع رسانی کند.
بنابر آنچه مرور شد ترویج فرهنگ مسجد و مسجد محوری در جامعه و همچنین توجه بیشتر به فرهنگ سازی، گفتمان سازی و انعکاس اخبار مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد ضرورتی است که امروز در عصر ارتباطات و با توجه به تهاجم فرهنگی دشمن نیازمند اهتمام ویژه به آن هستیم، بنابراین می توان گفت این مهم با اجرای طرح «هر مسجد، یک خبرنگار» تا حدودیتامین می شود.
نظر شما