موسیقی سنتی رو به انقراض است

کامکار با بیان اینکه با موسیقی مبتذل، موسیقی ایرانی نابود شد، گفت: کمترین اثر جشنواره «دف نوای رحمت» روشن نگه داشتن مشعل فروزان دف است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «بیژن کامکار» امروز چهارشنبه 16 مرداد در نشست نهمین جشنواره بین المللی «دف؛ نوای رحمت» که در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد، گفت: معتقدم که موسیقی به خصوص موسیقی سنتی دارد منقرض می شود و این مسئله به دلیل عدم حمایت از موسیقی صورت گرفته است. 150 کانال رادیویی، تلویزیونی و ماهواره ای بر ضد موسیقی ما کار کردند.

 

این نوازنده و خواننده با بیان اینکه تکنولوژی پشت ما را خالی کرد، اظهار داشت: تنها ارتباط ما با مردم سی دی بود که در حال حاضر تولید نمی شود. موسیقی به شکل های بد و تراک تراک بین مردم پخش می شود. در حقیقت با خود موسیقی، موسیقی را نابود کردند. موسیقی مبتذل موسیقی را نابود کرد. در حال حاضر در هر کدام از استان ها خودجوش از طرف مردم حمایت هایی از موسیقی می شود.

 

وی با ابراز خرسندی از حضور در نهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت عنوان کرد: کمترین اثر این جشنواره این است که مشعل فروزان دف را روشن می کند، از تمام استان های کشور به این جشنواره می آیند و یک نوع شور و شوق خاصی موج می زند. آرزو دارم که حمایت ها بیشتر شود تا جشنواره دف و نوای رحمت جهانی شود. زمانی آرزو داشتم که هزاران نفر دف بزنند اما در حال حاضر میلیون ها نفر دف می زنند و از این بابت بسیار خوشحالم. از امین مرادی، رییس حوزه هنری کردستان به خاطر برگزاری جشنواره دف نوای رحمت تشکر می کنم.

 

این نوازنده و خواننده با بیان اینکه دف در سال 1353 به موسیقی برگشت، تصریح کرد: اصل ساز دف، ایرانی است. ما مدیون دراویش قادری هستیم که از این ساز محافظت کردند و نگذاشتند نابود شود. برای استفاده از دف از چهار خلیفه اذن گرفتم و با مدیریت خوب هوشنگ ابتهاج توانستم دف دست بگیرم. دف با دایره و دایره زنگی فرق می کند. استفاده های نابجایی از دف شده که در مقایسه با استفاده های بجا کم است. امروزه از دف در بین بانوان نیز استقبال شده است.

 

 

کد خبر 818674

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha