هفته کتاب با تکریم فعالان عرصه کتاب در حضور رییس جمهور آغاز می شود

بهمن دری با اشاره به تکریم فعالان عرصه کتاب با حضور رییس جمهور، گفت: 600 عنوان برنامه در تهران و 800 عنوان برنامه در استان ها برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در ایام هفته کتاب برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست رسانه ای نوزدهمین دوره کتاب جمهوری اسلامی ایران با حضور بهمن دری معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ساختمان فجر برگزار شد.


در ابتدای این نشست، دری با بیان اینکه نوزدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی از 22 آبان به صورت رسمی کار خود را آغاز می کند و تا 29 آبان ادامه دارد عنوان کرد: عملاً این دوره از هفته کتاب جمهوری اسلامی تبدیل به ماه کتاب شده است چرا که در سال گذشته برنامه ها به صورت فشرده برگزار می شدند و این موضوع ما را به این جمع بندی رساند که برخی از برنامه های تاثیرگذار قبل از هفته کتاب یا بعد از هفته کتاب برگزار شود.

 

وی ادامه داد: نمایشگاه کتب کاربردی، افتتاحیه نهمین نمایشگاه یاد یار مهربان، مطلع خوبی برای برپایی این جشن بزرگ است که در روز شنبه 21 آبان با آیین تقدیر از ناشران و با حضور ریاست جمهور در تالار وحدت برگزار می شود.

 

از فعالان عرصه کتاب تقدیر می شود

 وی ادامه داد: در این مراسم علاوه بر تکریم ناشران از مولفان، ناقدان و پژوهشگران عرصه دینی کتاب شناسان، مترجم، مصحح برگزیده تقدیر به عمل می آید.

 

وی با بیان اینکه همچنین در مراسم از 16 ناشر برگزیده و یک مدیروفهرست نویس برگزیده نیز تقدیر می شود، عنوان کرد: چنین مراسمی برای نخستین بار در طی هفته کتاب جمهوری اسلامی برگزار می شود.

 

وی همچنین به تفاوت های نوزدهمین هفته کتاب جمهوری اسلامی با دوره های قبل اشاره کرد و یادآور شد: حضور چشمگیر اتحادیه ها و ستادهای برگزاری و سازمانها افتتاح با حضور رییس جمهور همایش گردهمایی نویسندگان کشور، اجرای سرود هفته کتاب برای نخستین بار به تکیه به شعار هفته (یادگار ماندگار) گسترش دامنه هفته کتاب از تهران به استان ها از تفاوتهای عمده این دوره با دوره های قبل است.

 

وی همچنین خاطرنشان کرد: از شاخصه های مهم این دوره این است که ما برخلاف دوره های قبل به صورت دستگاهی به مساله کتابخوانی نکردیم بلکه محوریت کل برنامه های ما با بهره گیری از بیانات مقام معظم رهبری است که نامگذاری ها نیز بر این اساس صورت گرفته است.
 

 

برپایی 50 هزار نمایشگاه در 50 هزار مدرسه در ایام هفته کتاب

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد:امسال مجموعاً بالغ بر 600 عنوان برنامه در تهران برگزار می شود همچنین 50 هزار نمایشگاه در 50 هزار مدرسه، 800 عنوان برنامه در استانها و شهرستانها از جمله برنامه های هفته کتاب است که برای توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در نظر گرفته شده است.

 

وی به محورهای دیگر نوزدهمین دوره کتاب جمهوری اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: هدف ما بر این است که این برنامه ها صرفاً در ایام هفته کتاب نباشد بلکه در ایام دیگر سال نیز ادامه داشته باشد که در این زمینه تصمیم داریم که اهداء کتاب و سرانه کتاب گسترش یابد که در این زمینه نمایشگاه هایی در استانهای فارس، خراسان رضوی و ... تشکیل شده است.

 

دری همچنین عنوان کرد: برپایی نمایشگاه کتب کاربردی، برپایی یک هزار نمایشگاه دفاع مقدس و جنگ نرم در هزار نقطه کشور، برپایی کتاب سال دانشجویی و تکریم فرهیختگان دانشجویی با اهتمام و تبیین بیانات مقام معظم رهبری، برپایی 800 نمایشگاه کانون پرورش فکری در سراسر کشور همچنین برپایی کنگره سراسری ادبیات غدیر و همایش تشکل های صنفی نشر و غیره از دیگر برنامه های ما در این ایام است.

 

دری خاطر نشان کرد: غیر از تعداد برنامه هایی که گفته شد 60 برنامه ویژه استان تهران 59 برنامه ویژه کرمان، 49 برنامه از استان چهارمحال و بختیاری، 48 برنامه از قزوین به ترتیب تعداد بیشترین برنامه های ارایه شده توسط استانهای مختلف است و بقیه استانها بعد از این بعد از استانهای نام برده شده قرار می گیرند.

 

کتاب باید برای مسئولان و جامعه ما به عنوان مساله اصلی تلقی شود

وی درباره اهداف برپایی هفته کتاب جمهوری اسلامی اضافه کرد: محوریت نوزدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی با تاکید بر بیانات مقام معظم رهبری است که مورد توجه ما قرار گرفته است که در این راستا تقویت ارکان نشر، چاپ مناسب کتاب وعرضه گسترده و مناسب، افزایش میزان حضورومشارکت مردمی، بسیار مهم و مورد اهمیت است در واقع هدف ما این است که کتاب باید برای مسئولان و جامعه ما به عنوان مساله اصلی تلقی شود.

 

وی همچنین در پاسخ به این سوال که کتابهای مشروطی مجوز نشر دریافت می کنند نیزعنوان کرد: این کتابها معمولاً کتابهایی هستند که به اصلاحات اندکی نیاز دارند و زمانی که نسخه کتاب به اداره ما می رسد به ناشران گفته می شود که این اصلاحات را انجام دهند تا کتاب آنها مجوز نشر دریافت کند.

 

وی همچنین در پاسخ به انتقاد خبرنگاری مبنی بر اینکه ما شما را بسیار کم می بینیم و نمی توانیم پرسش های لازم را از شما بپرسیم نیز عنوان کرد: ما باید از هر نوع حاشیه نگاری و حاشیه نویسی دوری کنیم و من همواره حاضرم زمان زیادی را به خبرنگاری که سوال عمقی داشته باشد که به فرهنگ عمومی و کتابخوانی در جامعه کمک کند، صرف کنم.

 

وی در پایان گفت: از این به بعد امیدواریم بتوانیم هر دو ماه یکبار یک جلسه خبری برگزار کنیم که انشاالله تا پایان سال با یکی دو جلسه و نشست خبری در خدمت خبرنگاران و اصحاب رسانه باشیم.

 

نشست خبری نوزدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی صبح امروز با حضور بهمن دری و الهیاری در ساختمان فجر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 81857

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha