« علیرضا جعفری »، دبیر جشنواره مغ و مشتا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در میناب با بیان این که توسعه گردشگری یکی از منابع مهم درآمدزایی به شمار می رود، به نقش چشمگیر جشنواره های آئینی در بخش ها و حوزه های مختلف در مناطق پذیرنده گردشگر اشاره کرد و افزود: توسعه گردشگری زراعی-باغی یا اگروتوریسم یکی از اهداف برگزاری جشنواره مغ و مشتاست.
وی بالا بردن ارزش خرما در سطح کشور را از دیگر اهداف جشنواره آئینی مُغ و مُشتا برشمرد و اظهار کرد: جشنواره شامل دو بخش کارگاه آموزشی و اجرای نمادین برداشت و فرآوری سنتی محصول خرما است.
دبیر سومین جشنواره آئینی مُغ و مُشتا با ذکر این مطلب که آئین ها و آداب و رسوم سنتی و فولکلوریک، سرمایه ای عظیم برای منطقه محسوب می شوند، گفت: شهرستان میناب دارای آئین های فراوان و رسوم خاصی است که پرداختن به آنها در قالب جشنواره می تواند ضمن حفظ و پاسداشت واحیای آنها به صنعت گردشگری و در نتیجه توسعه اقتصادی نیز کمک کرد.
وی زمان برگزاری جشنواره را 31 مردادماه اعلام کرد و افزود: مغ و مشتا، جشنواره ای مردمی با رویکرد پرداختن به سبک زندگی مردم میناب در فصل برداشت خرما است که با همکاری فرمانداری، شهرداری و شورای اسلامی شهر میناب در پارک ملت این شهر برگزار می شود.
جعفری اضافه کرد: در سومین جشنواره آئینی مُغ و مُشتا کارگاه آموزشی گردشگری زراعی _ باغی یا اگروتوریسم در صبح و ویژه تعدادی از باغداران و آئین مغ بری، کنگ جوشی، مشتا داری، شیره گیری، سوندبافی و صنایع دستی، بازی های بومی محلی و بازسازی و نمایش سبک زندگی بومی مردم میناب در فصل برداشت محصول خرما عصر و با حضور گسترده مردم برگزار می شود.
وی در پایان با تقدیر از حمایت های اهالی رسانه در پوشش خبری جشنواره مغ و مشتا طی سال های گذشته، از خبرنگاران و عکاسان استانخواست در برگزاری این رویداد فرهنگی، دبیرخانه جشنواره را همراهی کنند.
نظر شما