وعده های جهانگیری برای توسعه خراسان جنوبی

اختصاص اعتبارات ویژه به پروژه راه آهن، انتقال آب از دریای عمان، آبرسانی به روستاها، توجه به زیرساخت ها و جاده های مرزی و ایجاد شرکت های فرآوری مواد معدنی خراسان جنوبی از مهمترین خواسته های مسئولان این استان در دیدار با معاون اول رئیس جمهور بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، خراسان جنوبی این روزها شاهد رفت و آمد مسئولان از مرکز کشور به استان برای رفع موانع تولید و توسعه استان است، در همین راستا دیروز (۱۵ مرداد) نمایندگان استان در مجلس به همراه استاندار با حضور در دفتر معاون اول رئیس جمهور مشکلات و موانع پیش روی توسعه استان را با جهانگیری مطرح کردند.

 

حجت الاسلام «سید محمدباقر عبادی» نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه در این دیدار علاوه بر نمایندگان استان در مجلس و استاندار، دکتر امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور و دکتر امید معاون توسعه روستايي و مناطق محروم كشور نیز حضور داشتند، گفت: بعد از سفر معاون پارلمانی رئیس جمهور به استان، مشکلات در هیات دولت مطرح شده و تاثیر خوبی در توجه بیشتر دولت به استان داشت و این دیدار هم در همین راستا برگزار شد.

 

وی با اشاره به اینکه راه آهن از موضوعاتی است که با بودجه عمومی کشور روند ساخت آن طولانی خواهد شد، افزود: در این جلسه تاکید شد که راه آهن بیش از 15 سال است، که خواسته مردمی است و هنوز تمام نشده و لازم است دولت اعتبار خوبی برای آن اختصاص دهد تا روند اجرایی آن سرعت بگیرد و معاون اول رئیس جمهور هم قول پیگیری داد، لذا امید است در این زمینه اتفاقات خوبی رخ دهد.

 

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس با بیان اینکه بیش از 500 روستای خراسان جنوبی با تانکر آبرسانی می شود، افزود: در این جلسه تاکید شد که مردم روستاهای استان تنها توقع تامین آب خوردن خود را از دولتمردان دارند که این توقع بالایی نیست و قرار شد پیگیری شود و اعتبارات بیشتری برای آبرسانی به روستاها اختصاص یابد.

 

حجت الاسلام عبادی اظهارداشت: در خصوص انتقال آب از دریای عمان به استان هم معاون اول رئیس جمهور تاکید داشت که آب باید از کنار دریای عمان شیرین شود و بعد به استانهایی که مشکل آب دارند از جمله خراسان جنوبی، انتقال داده شود.

 

وی با بیان اینکه همچنین در این دیدار مشکلات جاده های استان و به خصوص جاده های مرزی مطرح شد، افزود: معاون اول رئیس جمهور قول داد که برای جاده های استان هم اعتبارات قابل توجهی اختصاص دهد.

 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: کمبود فضاهای آموزشی استان و به خصوص بیرجند، افزایش اعتبارات آبخیزداری، اختصاص اعتبار از صندوق توسعه برای اشتغالزایی، قرار گرفتن بیرجند و قاین در ردیف مناطق محروم و درخواست سرمایه گذاری بیشتر ایدرو و ایمیدرو در استان از دیگر مواردی بود که مطرح شد و معاون اول رئیس جمهور نگاه مساعدی نسبت به این موضوعات داشت.

 

حجت الاسلام عبادی گفت: همچنین در این دیدار درخواست شد که برخی وزرا به خصوص وزیر نیرو و ارتباطات به استان سفر کنند چراکه آب جزو اولویت های استان است و خیلی از نقاط استان برای آنتن دهی تلفن همراه و حتی تلفن ثابت مشکل دارند.

 

وی با بیان اینکه توسعه کویرتایر نیازمند ارز برای وارد کردن تجهیزات است، گفت: این پروژه در صورت تحقق اشتغال تعدادی از جوانان را به همراه دارد، و معاون اول رئیس جمهوری نسبت به توسعه کارخانه کویرتایر کاملا نظر مساعدی داشت و اعلام کرد که با دستوری به زودی، ارز و امکانات در اختیار این شرکت تولیدی قرار خواهد گرفت و مشکلات توسعه این کارخانه برطرف می شود.

 

وی مشکلات روستائیان با منابع طبیعی را دیگر مواردی مطرح شده در این جلسه عنوان کرد و یادآور شد: منابع طبیعی باید در اجرای بخشنامه‌، آیین نامه و شیوه‌های اجرای منابع طبیعی یک تمایزی بین حواشی شهرهایی که زمین ها قیمت دارد با روستاهایی کویری بگذارند تا مشکلات مردم استان با منابع طبیعی حل شود.

 

۴۰ معدن نهبندان برق ندارند 

دکتر «نظرافضلی» رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی هم در گفتگو با شبستان به موارد مطرح شده در حوزه انتخابیه نهبندان و سربیشه دراین دیدار پرداخت و گفت: کم آبی و خشکسالی از مهمترین مشکلات بخش روستایی استان به خصوص نهبندان و سربیشه است که باید دولت به این موضوع توجه جدی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه معادن نهبندان و سربیشه، خوسف و طبس ظرفیت های بالایی در ایجاد اشتغال و توسعه استان دارند که باید شکوفا شوند، که در این جلسه برای فراوری سنگ های معدنی در استان خواستار کمک دولت شدیم، افزود: محصولات استراتژیک استان یک ظرفیت خوب در حوزه کشاورزی است که با توجه به هم مرز بودن با افغانستان می تواند در صادرات موثر باشد.

 

رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی ادامه داد: عدم زیرساخت های مناسب به خصوص جاده و برق در کنار معادن استان، ظرفیت های گردشگری، گیاهان دارویی، تامین آب شرب  روستاها از دیگر مواردی بود که در دیدار با معاون اول رئیس جمهور مطرح شد.

 

افضلی با اشاره به اینکه حدود 40 معدن در شاهکوه برق ندارند، گفت: در حال حاضر کار برق رسانی به این معادن از چاهداشی شروع شده است که باید سرعت پیدا کند.

 

وی دوبانده کردن جاده نهبندان - سربیشه را از مهمترین خواسته های مردم این حوزه دانست و گفت: دوباندن شدن جاده ها تا مرحله مناقصه رفته اما چون اعتبار نیست کار خوابیده است.

 

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس با اشاره به اینکه جاده مرزی ماهیرود به فراه افغانستان نیازمند دوبانده شدن است، افزود: توجه به جاده های روستایی، آنتن دهی تلویزیون، توجه به سالن های ورزشی، تامین اعتبار استخر شنای سربیشه، احیای قنوات، اعتبار برای فاضلاب سربیشه و توجه به مجتمع های گلخانه ای از دیگر مواردی بود که مطرح شد.

 

افضلی با بیان اینکه حدود 150 میلیارد تومان آبرسانی به روستاهای نهبندان و سربیشه نیاز دارد، گفت: دوبانده کردن جاده های این حوزه حدود 400 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: امید است این جلسه اعتبارات خوبی برای توسعه استان به همراه داشته باشد.

 

 

 

کد خبر 818412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha