توقف مصوبه اسقاط خودروهای تولید داخل

میرزایی گفت: اجرای مصوبه اسقاط خودروهای تولید داخل با لابی خودروسازان متوقف شده است.

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری شبستان، «مهدی میرزایی» در نشست خبری با موضوع آلودگی هوا به روند بهبود کیفیت هوا اشاره کرد و گفت: مقایسه کیفیت هوای سال های 96 و 97 بیانگر آن است که تعداد روزهای پاک شهر تهران افزایش یافته است.

 

رییس مرکز ملی هوا با بیان اینکه تهران در سال 2017 رتبه پانزدهم آلوده ترین پایتخت را به خود اختصاص داده بود، افزود: با اقداماتی که انجام شده در سال 2018 رتبه آلودگی هوای تهران به 23 رسیده است.

 

وی با اشاره به آمار اسقاط خودروهای فرسوده گفت: متاسفانه با لابی خودروسازان و دولت دوازدهم مصوبه اسقاط خودروهای داخلی لغو شد و هیچ مصوبه ای برای اسقاط به ازای تولید خودروی جدید نداریم.

 

رییس مرکز ملی هوا با اشاره به عدم اجرای مصوبه اسقاط وسایل نقلیه فرسوده، خاطرنشان کرد: پایین بودن ارزش گواهی اسقاط در مقابل قیمت خودروهای فرسوده در بازار آزاد علت اصلی مقاومت در برابر اسقاط خودروها است.

 

میرزایی با بیان اینکه خودروی اسقاطی 20 تا 25 برابر خودروی عادی آلاینده منتشر می کند، افزود: طبق پیش بینی آمار ناوگان فرسوده شهر تهران اگر فرآیند اسقاط انجام نشود در سال 1402 تعداد خودروهای فرسوده به 635 هزار دستگاه می رسد و خودروهای فرسوده سنگین نیز در این سال به بیش از 42 هزار دستگاه افزایش خواهد یافت.

 

میرزایی با بیان اینکه مجموع خودروهای فرسوده در سال 1402 به 677 هزار و 391 دستگاه خواهد رسید، تاکید کرد: عدم اجرای اسقاط باعث می شود تا تعداد موتورسیکلت های فرسوده در سال 1402 به دو میلیون و 392 هزار و 418 دستگاه برسد.

 

وی عمده آلودگی هوای تهران را ناشی از تردد موتورسیکلت های کاربراتوری عنوان کرد و گفت: دستورالعمل نحوه اسقاط موتورسیکلت های رسوبی موجود در پارکینگ ها و بررسی طرح های مربوط به نوسازی ناوگان فرسوده کشور از اقداماتی است که انجام داده ایم.

 

میرزایی با اشاره به تعویق یک ساله ماده 12 قانون هوای پاک در تیر ماه 98 گفت: تعویق قوانین مربوط به هوای پاک جدی ترین چالش پیش روی ما است.

 

وی در خصوص آلودگی های با منشأ سوخت دیزل نیز گفت: استفاده از صافی فیلتر ذرات برای خودروهای سنگین دیزلی طبق مصوبه سال 1393 الزامی شده است و همچنین ضرورت توزیع سوخت نفت و گاز یورو 4 نیز تصویب شده است.

 

رییس مرکز ملی هوا با بیان اینکه 57 درصد انتشار اولیه ذرات معلق در هوا ناشی از خودروهای دیزل است، افزود: مینی بوس 4.4 درصد، اتوبوس واحد 12.3 درصد، اتوبوس های سرویس 17.7 درصد و کامیون ها 22.3 درصد این آلودگی را تولید می کنند.

 

میرزایی نصب پایلوت دوده بر 40 دستگاه اتوبوس ناوگان حمل و نقل عمومی، تدوین دستورالعمل یورو 4، تولید روزانه 27 میلیون متر سوخت دیزل یورو 4 و تدوین تفاهم نامه پایش سوخت در جایگاه های دیزل را از جمله اقدامات انجام شده در حوزه کاهش آلودگی هوا عنوان کرد.

 

وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست با تولید خودروهای دیزل در کشور به صورت جدی مخالف است، گفت: پیگیری ها در خصوص تولید خودروی دیزل در کشور به مطالعات در بخش فنی موکول شده که در کنسرسیومی از دانشگاه های کشور انجام می شود.

 

رییس مرکز ملی هوا با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه معاینه فنی گفت: اجرای کامل حدود مجاز جدید معاینه فنی توسط وزارت کشور، عدم جریمه خودروهای فاقد معاینه فنی در کلان شهرهای دیگر به جز تهران توسط پلیس، عدم ایجاد دسترسی مناسب برای سازمان محیط زیست به سامانه سیمفا و عدم تخصیص بودجه حاصل از درآمدهای قانون هوای پاک بخشی از مشکلات در حوزه معاینه فنی است.

 

میرزایی با اشاره به مشارکت دستگاه ها و نهادهای مختلف در کارگروه ملی آلودگی هوا گفت: وزارت کشور بیشترین میزان حضور در جلسات کارگروه ملی آلودگی هوا را داشته است و وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه کمترین حضور را در جلسات این کارگروه داشته اند.

 

وی در خصوص نوسازی 70 هزار تاکسی بین سال های 94 تا 96 نیز گفت: نابسامانی وضعیت تولید خودرو، عدم ثبات قیمت، ممنوعیت واردات خودرو، عدم تخصیص بودجه از جمله مشکلاتی است که در حوزه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی با آن مواجه هستیم.

 

میرزایی در پایان گفت: شهرداری تهران، وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت همکاری های خوبی با ما داشته اند.

کد خبر 818294

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha