به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان ،انتخاب رشته کنکور سراسری از آن حیث که تعیین کننده زحمات یک یا چند ساله فرد و آینده تحصیلی و علمی پیش روی اوست از حساسیت ویژه ای برخوردار است و شاید همین حساسیت ها زمینه ساز ظهور قارچ گونه موسسات و افرادی بی تخصص در زمینه انتخاب رشته شده است که سودایی به جز کسب درآمد در سر نداشته و نخواهند داشت.
شاید بارها و بارها سازمان سنجش و آموزش کشور نیز در خصوص مراکز انتخاب رشته به ویژه مراکزی که انتخاب رشته مجازی را پیشنهاد داده اند هشدارهای بیشماری را به داوطلبان داده که بهترین انتخاب رشته با مرور دفترچه و توجه به علاقه و شناختی اجمالی از رشته ها توسط خود داوطلبان ممکن می باشد.
این روزها با مشخص شدن رتبهها و صدور کارنامهها، موج دوم اضطراب کنکور، داوطلبان و خانوادههای افراد مجاز به انتخاب رشته را در بر گرفته است، انتخابی که به گفته بسیاری مرحله تعیین مسیر زندگی یک جوان است.
اگرچه در انتخاب رشته کنکور شانس انتخاب یکصد رشته و مرکز برای هر داوطلب وجود دارد، اما حال و هوای کنکور و اضطرابهای خاص آن تشویش و تردیدهای زیادی را در انتخاب برای داوطلبان ایجاد میکند، به نحوی که به امید قبولی در رشتهای مناسب، راهی موسسات انتخاب رشتهای میشوند که یک شبه ایجاد شدهاند و برای یک انتخاب رشته یک ساعته مبالغ هنگفتی را دریافت می کنند.
طبق بررسی های خبرنگار شبستان این مشاوره یک ساعته که توسط فردی با القاب دکتر و مهندس و گاها داوطلبان سال گذشته کنکور انجام می شود ازمبلغ ۳۰۰ هزار تومان شروع و حتی تا ۵ میلیون نیز می رسد.
این موسسات با شعارها و تبلیغاتی همچون «قبولی تضمینی در هر جا و هر رشته»، «کلید نهایی در دست ماست» و «این آخرین فرصت زندگی است» و ... به سراغ داوطلبان آمدهاند تا امسال نیز در قبال دریافت مبلغ و بدون داشتن شناختی از علایق، توانمندیها و روحیات داوطلب انتخاب رشته کنند.
رفتار وسواس گونه والدین ؛ زمینه بازار گرمی موسسات انتخاب رشته
خانم عبدی مشاور آموزش و پرورش در خصوص وضعیت انتخاب رشته و موسسات غیر مجاز به خبرنگار شبستان گفت: متاسفانه خانواده ها با این تفکر که این آخرین هزینه در خصوص تحصیل فرزندانشان و ماحصل همه ی تلاش های آنهاست حاضرند به امیدی قبولی هرگونه هزینه ای را پرداخت کنند.
وی افزود: رفتار وسواس گونه والدین نسبت به نوع موسسات و همچنین رشته تحصیلی دانش آموزان همواره به مثابه اشتیاق از سوی موسسات کنکوری تلقی شده و زمینه بازار گرمی آنان را فراهم می کند.
وی ادامه داد : این رفتار وسواس گونه در سال های اخیر در والدین و به مراتب دانش آموزان بیشتر مشاهده می شود که حتی برای انتخاب رشته به چندین موسسه رجوع می کنند تا به قول خودشان خیالشان بابت قبولی راحت باشد.
این مشاور افزود: حال آنکه انتخاب رشته کاملا به علاقه دانش آموز بستگی دارد که با مطالعه دفترچه و با مشاهده قبولی رتبه های سال های گذشته در دانشگاه ها که در سایت های سازمان سنجش موجود است به راحتی خود فرد می تواند انتخاب رشته کند.
انتخاب رشته بر اساس علایق فردی و مطالعه دفترچه سازمان سنجش انجام شود
«اسفندیار نظری» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: آنچه مشاوران خصوصی انتخاب رشته بر آن مانور می دهند، فهم درست از راهنمای دفترچه انتخاب رشته است که فقط در ۱۰ صفحه تدوین شده و هر دانش آموزی با کمی حوصله می تواند به راحتی آن را یاد بگیرد.
وی گفت: باتوجه به ظرفیتهای اعلام شده از سوی سازمان سنجش آموزش کشور، داوطلبان به راحتی میتوانند جایگاه قبولی خود را متوجه شوند و نیازی به پرداخت هزینههای گزاف برای انتخاب رشته ندارند.
معاون آموزش و پرورش مازندران اظهار کرد:متاسفانه هیچ نظارت و ملاکی برای مبالغ اعلام شده وجود ندارد و تمامی هزینه های اعلام شده از سوی موسسات خصوصی انتخاب رشته کاملا سلیقه ای است.
نظری در آخر به داوطلبان کنکور 98 توصیه کرد که فقط دفترچه راهنمای انتخاب رشته را مطالعه و با توجه به علایق خود انتخاب رشته کنند و از پرداخت مبالغ گزاف برای انتخاب رشته به مؤسسات آزاد خودداری کنند و در دام سودجویان نیفتند.
نظر شما