به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری استان عصر امروز (14 مرداد) با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری در محل استاندار خراسان جنوبی برگزار شد.
زیرساخت های خراسان جنوبی نیازمند کمکهای اورژانسی است
«محمد صادق معتمدیان» استاندار خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به اینکه برخی مناطق این استان در بحث زیرساخت ها نیاز به کمک های اورژانسی دارند، گفت: قنوات، جادهها، حمل و نقل روستاها با معیشت و زندگی مردم ارتباط مستقیم دارد لذا باید از اعتبارات عمرانی در اختیار استان قرار گیرد تا در در مناطق مشکل دار هزینه شود.
وی درخواست کرد از محل تسهیلات ملی حداقل 2 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای توسعه اشتغال روستایی به استان اختصاص یابد.
آسفالت 130 کیلومتر راههای روستایی نیازمند تامین اعتبار
«مهدی جعفری» مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه طول راههای استان 17 هزار کیلومتر است، افزود: از این میزان 11 هزار و 400 کیلومتر راه روستایی است.
وی به آخرین وضعیت راههای روستایی خراسان جنوبی اشاره و ادامه داد: 5 هزار و 787 کیلومتر از راههای روستایی استان آسفالته و 4 هزار و 372 کیلومتر راه خاکی و یک هزار و 341 کیلومتر راه شوسه است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با بیان اینکه میزان پراکندگی روستاهای استان زیاد است که خدماتی رسانی را هزینه بر و با مشکل مواجه می کند، گفت: بیشترین عدم برخورداری راه روستایی از آسفالت در شهرستان سربیشه، نهبندان، درمیان و بیرجند است.
جعفری بیان کرد: برای آسفالت حدود 130 کیلومتر راههای روستایی استان خراسان جنوبی در 24 روستا مبلغ 35 میلیارد تومان اعتبار با احتساب قیر نیاز است.
اعتبار فعلی جوابگوی مرمت و لایروبی قنوات خراسان جنوبی نیست
«غلامرضا قوسی» رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به وجوئ 6 هزار و 252 رشته قنات در استان، اظهار داشت: تاکنون 3 هزار و 800 کیلومتر از این قنوات لایروبی شده است اما با اعتبارات فعلی 10 سال طول می کشد که قنوات برای یک مرحله مرمت و لایروبی شوند.
وی تامین اعتبار مرمت 109 رشته قنات به مبلغ 27 میلیارد تومان را درخواست کرد و افزود: همچنین 2 هزار و 313 میلیارد ریال تسهیلات برای تکمیل زنجیره ارزش تولید محصولات خاص زعفران، زرشک و عناب نیاز است.
قوسی گفت: 26 مجتمع دامپروری در استان وجود دارد که با 30 درصد ظرفیت فعال هستند و به دلیل کمبود اعتبار تکمیل نشدهاند و 9 مجتمع گلخانه نیمه تمام نیز در مجموع نیازمند 10 هزار میلیارد ریال تامین اعتبار است.
ایجاد اشتغال در بخش صنایع دستی و گردشگری استان نیازمند 32 میلیارد تومان تسهیلات
«حسن رمضانی» مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیت های خوب استان در بخش صنایع دستی پیشنهاد داد برای احیا و توسعه گلیم بافی و ایجاد اشتغال برای 350 نفر در این زمینه 3 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه خوسف یکی از مراکز عمده سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی است، افزود: برای ایجاد اشتغال یک هزار نفر در این بخش 15 میلیارد تومان تسهیلات نیاز است.
رمضانی با اشاره به اینکه پارچه مله شهرستان خوسف در فهرست آثار ملی قرار گرفته ، تاکید کرد: اشتغال زایی برای 800 نفر در این بخش نیازمند 4 میلیارد تومان تسهیلات است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: در بحث گردشگری برای راهاندازی 50 واحد اقامتگاه بومگردی در استان به ازای هر کدام 200 میلیون تومان (در مجموع 10 میلیارد تومان) تسهیلات نیاز است که در صورت تامین اعتبار تا پایان سال افتتاح خواهند شد.
گلایه از عملکرد بانک ها در پرداخت تسهیلات اشتغال
حجت الاسلام «سید محمدباقر عبادی»، نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در بحث اشتغال پرداخت تسهیلات به تنهایی کفایت نمیکند، گفت: اگر فرهنگسازی خوبی برای کار انجام نشود و آموزش لازم را ارائه ندهیم زمینه سوء استفاده برای سودجویان از این تسهیلات فراهم می شود.
وی ادامه داد: بخشی از مشکل اشتغال کشور مربوط به بحث فرهنگ سازی است لذا باید برنامه ریزی داشته باشیم و به آموزش ها توجه شود.
حجت الاسلام عبادی با تاکید بر اینکه صنایع دست بیار زودبازده است، عنوان کرد: بسیاری از روستاییان به دلیل خشکسالیهای متوالی کشاورزی خود را از دست داده و سرگردان هستند بنابراین باید صنایع کوچک و صنایع دستی به عنوان اشتغال جایگزین به کشاورزان توصیه و آموزشهای لازم به آنها ارائه شود.
نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس خواستار اعطای تسهیلات جدید اشتغال روستایی به استان شد و بیان کرد: خراسانجنوبی در بحث تسهیلات اشتغال روستایی موفق عمل کرده و پیش قدم بوده لذا باید به استان جایزه بدهید!
وی با ابراز گلایه از اینکه گاهی بانک ها در زمینه ارائه تسهیلات اشتغال سخت عمل کردند، گفت: باید انحراف از تسهیلات اشتغال پرداختی گزارش و نقص ها در این زمینه برطرف شود.
نظر شما