«علی کاظمی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد حذف چهار صفر گفت: در بسیاری از کشورها سابقه چنین کاری یعنی حذف صفرها وجود دارد. کشورهای آلمان، ترکیه، آرژانتین، برزیل و برخی از کشورهای آفریقای این کار را انجام دادند و برخی کشورها هم در بحث کنترل تورم و مسائل حاشیه ای نیز موفق بودند اما در برخی از کشورها نیز این تجربه موفقی نبوده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حذف چهارصفر مستلزم مصوبه مجلس است، اظهار داشت: البته این مسئله باید از طرف دولت در قالب لایحه به مجلس ارائه شود و نظر مجلس نیز در این رابطه گرفته شود و بعد از تایید شورای نگهبان تبدیل به قانون و برای اجرا ابلاغ شود که قطعا این روند نیز زمان بر است.
وی با بیان اینکه حذف چهار صفر هم محاسن و هم معایبی دارد، گفت: محاسن این طرح از معایب اش بیشتر است اما اگر دقیق و کارشناسی شده انجام نشود و همه نهادها در این زمینه همکاری نکنند ممکن است یکی از اهدافش که مهار تورم است با شکست مواجهه شود. خیلی از کشورها نه تنها نتوانستند به این طریق تورم شان را کنترل کنند بلکه افزایش نرخ تورم نیز داشتند.
کاظمی تصریح کرد: در حال حاضر ما شاهد کاهش ارزش پول ملی هستیم و دادوستد پولی نیز زیاد شده است که این مشکلات خاص خودش را دارد و جو روانی که در بازار ایجاد کرده است نیز باعث ایجاد التهاب شده است.
وی با بیان اینکه چاپ اسکناس و ضرورت ها و نیازهای آن نیز از دیگر مسائلی است که با حذف چهارصفر رفع می شود، گفت: یکی از معایبی که متوجه این طرح است تورم زا بودن آن است ،برخی معتقدند که حذف چهار صفر نه تنها تورم را کنترل نمی کند بلکه باعث ایجاد تورم افسار گسیخته نیزمی شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی و مسائلی که وجود دارد حذف چهارصفر می تواند تصمیم خوبی باشد البته به شرط اینکه زیرساخت های آن فراهم شود و همه نهادهای همراهی کنند./
نظر شما