گلایه مرزنشینان خراسان جنوبی از قوانین مالیاتی/ دولت و مجلس به تعاونی‌ها بها نمی‌دهند

رئیس اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی گفت: متاسفانه مالیات ارزش افزوده و عملکرد، کمر تعاونی های مرزنشینان استان را شکسته و واردات کالا را غیر صرفه کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، تعدادی از تعاونی‌های مرزنشین خراسان جنوبی امروز (13 مرداد) با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی دیدار کردند.

 

«الله نظر اسعدزاده» رئیس اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی در این جلسه با بیان اینکه مرزنشینان در حاشیه مرز زندگی می کنند و به نوعی حصار کشور هستند، گفت: مرزنشینان در اقتصاد و امنیت کشور نقش مهمی دارند و به نوعی سربازان همیشه آماده مرزها هستند و خواهند بود.

 

وی با اشاره به اینکه بخشی از امنیت مرزها به مرزنشینان برمی‌گردد، افزود: هرچه در نگهداری مرزنشینان تلاش کنیم، در واقع به امنیت مرزها کمک کردیم.

 

رئیس اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سهمیه ارزی برای مرزنشینان مبلغی به عنوان اجازه صادرات و واردات از جیب خود فرد است که هر مرزنشین می تواند از جیب شخصی خود 180 دلار صادرات و واردات انجام دهد، گفت: متاسفانه اقلامی که برای واردات مرزنشینان تعیین شده است توجیه اقتصادی ندارد و از طرفی بیشتر مرزنشینان سرمایه ای برای صادرات ندارند.

 

اسعدزاده با اشاره به اینکه متاسفانه مالیات بر ارزش افزوده، کمر تعاونی ها را شکسته است و  واردات کالا را غیر صرفه می کند، گفت: یکی دیگر از مشکلات این است که مرزنشینان کالا را باید حتما در داخل استان خودشان بفروشند و این کار را سخت می کند.

 

وی با اشاره به اینکه هنوز برخی مرزنشینان کارت فروش سوخت مرزنشینی به دست آنها نرسیده است، ادامه داد: شرکت صادرکننده کارت در این زمینه به تعهدات خود عمل نمی کند.

 

رئیس اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی با بیان اینکه طرح ساماندهی مرزنشینان با هدف جلوگیری از مهاجرت و امنیت مرزها و جلوگیری از حاشیه نشینی است، افزود: مالیات معوقه روی دوش تعاونی ها سنگین شده و تعاونی توان پرداخت ندارند، لذا می‌بایست این مالیات را یا قسطی کنند و یا بخشی از آن را ببخشند.

 

اسعدزاده با بیان اینکه قانون ساماندهی مبادلات مرزی هنوز مشکل دارد و باید اصلاح شود، اظهار داشت: هیچ بنگاهی تسهیلات مورد نیاز را برای واردات برنج به تعاونی های مرزنشینان نمی دهد، چنانچه این تسهیلات به تعاونی های مرزنشین داده شود در واردات کالاهای مورد نیاز به کشور و اشتغال مرزنشینان تاثیر زیادی خواهد داشت.

 

دولت و مجلس هیچ بهایی به تعاونی ها نمی دهند

« غلامحسین جهانی» دبیر اتاق تعاون مرزنشینان استان هم در این جلسه با بیان اینکه تعاون در وزارتخانه در حاشیه قرار دارد، گفت: باید سازمان تعاون در بدنه وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی تعریف شود.

 

وی با بیان اینکه معافیت مالیاتی تعاونی ها بهترین حربه برای کمک به دولت در دوران تحریم است، افزود: متاسفانه دولت هم هیچ بهایی به تعاونی ها نمی دهد، مجلس هم قانونی در حمایت از تعاونی ها ندارد.

 

دبیر اتاق تعاون مرزنشینان استان با بیان اینکه بانک توسعه تعاون هیچ حمایتی از تعاونی ها ندارد، عنوان کرد: دولت باید ردیف بودجه مجزایی را به تعاونی ها در استان های محروم و مرزی اختصاص دهد تا باعث ماندگاری مردم در مرزها شود.

 

جهانی ادامه داد: صندوق توسعه تعاون تسهیلات 18 درصد را فقط به تعاونی‌ها می‌دهد و این به درد تعاونی‌ها نمی‌خورد.

 

«محمدرضا امیرحسنخانی»، نماینده مردم طبس، فردوس، سرایان  و بشرویه در مجلس با بیان اینکه تعاونی ها از دولت و حمایت های دولتی قطع امید کنند و روی پای خود بایستند، افزود: تعاونی ها به اقتصاد خیلی می توانند کمک کنند اما چون تاکنون اهمیتی برای تعاونی ها قائل نبودیم موفق نبودند.

 

وی با بیان اینکه اکنون دانشگاهها ورود کنند و تئوری را مجدد بنویسند، افزود: راهی که در حال حاضر برخی از تعاونی ها می روند درست نیست.

 

توزیع کالاها به تعاونی‌ها سپرده شود

«نظر افضلی»، نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس هم با بیان اینکه دولت برخی کارها مانند توزیع کالا را می تواند به تعاونی ها بسپارد، افزود: تعاونی ها در دوران سخت دفاع مقدس در زمینه توزیع کالا به خوبی به وظایف خود عمل کردند.

 

وی با بیان اینکه مالیات انباشته معوقه تعاونی های مرزنشین استان را پیگیری می کنیم، گفت: یک آسیب شناسی در خصوص دلیل کم تحرکی تعاونی ها در کشور باید انجام شود.

 

«فرهاد فلاحتی» نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه شیوه های رفتاری تعاونی ها باید عوض شود، اظهار کرد: هر جایی که تعاونی در استان وجود دارد، می بینیم که یک جای کار آنها می لنگد و مشکل دارند که این باید ریشه ای درست شود.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر هر خانوار مرزنشین از 700 تا یک میلیون و 200 هزار تومان پول می‎گیرند، افزود: تعاونی های مرزنشینان می توانند برای بخشی از این مبلغ برنامه ریزی کنند و آن را وارد چرخه کار و فعالیت در همان مرزها کنند.

 

حجت الاسلام «سید محمدباقر عبادی» نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه مرزنشینان را باید تقویت کرد چراکه نفع آن به کشور می رسد، گفت: تعاونی مرزنشینان وقتی موفق باشد اقتصاد رونق می گیرد، لذا باید مزایایی برای تشویق مرزنشینان داده شود.

 

 

 

 

کد خبر 817724

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha