طرح سوال از شهردار گرگان؛ با مصلحت گرایی نظارت را از دست ندهیم

نایب رئیس شورای اسلامی شهر گرگان با طرح سوال از شهردار، گفت: با مصلحت گرایی، نظارت را از دست ندهیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گلستان، فائزه عبداللهی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر گرگان گفت: زمانی که گرگانی ها برای آغاز فعالیت دوره سوم شورای شهر روز شماری می کردند شاید کمتر کسی تصور می کرد که شورای این دوره با حضور طیف ها و گروه های مختلف از یک سو و شعارهایی که در زمان انتخابات عنوان می کردند از سوی دیگر اینچنین در موضوعات شهری رفتار کند.


وی افزود: البته نمی توان از تصمیم های مهم اخذ شده در قالب لوایح مختلف برای بهبود مدیریت شهری گرگان چشم پوشی کرد، اما آنچه در کارنامه شورای سوم مبهم مانده سکوت هایی است که برای دفاع از حقوق شهروندان گرگانی در برابر برخی تصمیم های شهرداری و سایر دستگاه ها به چشم می خورد.


عبداللهی تصریح کرد: معتقدم همان قدر که شورای شهر موظف است در مسایل بنیادین و کلیدی شهر در سطح کلان تصمیم گیری کند، ورود به مسائل روزمره و حتی جزئی که نفس شهر را بند آورده هم از درجه اهمیت بالایی برخوردار است و اعضای شوراها باید برای رفع آن به میدان بیایند و به عبارتی نباید دچار مصلحت گرایی شویم.


وی ادامه داد: باید بپذیریم اگر شورا به سوی مصلحت گرایی سوق یابد ابزار نظارتی آن محدود می شود و احتیاط زیاد شورا برای ایجاد حاشیه امن شهرداری و سایر دستگاه ها در عمل خاصیت شورا از دست می دهد. فضا، فضای تعیین تکلیفی است و شورا به عنوان یک رکن مدیریتی کشور به جای اینکه به اصول مدیریت شهری توجه نماید باید مصلحت را بسنجد و وقتی مصلحت گرایی جای اصول را بگیرد شورا پاسخگویی خودش را از دست می دهد.

 

عبداللهی افزود: باید ظرفیت پیگیری خود را افزایش دهیم و شهردار باید بداند که حساسیت شورا به مدیریت ایشان یک فرصت است نه تهدید من هم اعتقاد دارم نباید شورا به چالش و بحث و جدال های حاشیه ای رانده شود اما باید با تدبیر عمل کرد و نقطه تعادل میان افکار و سلایق متفاوت را یافت، اما نه به این قیمت که نقش نظارتی شورا کمرنگ شده و حقوق مردم در این مصلحت گرایی دچار خدشه شود.


وی گفت: قطعاً اگر مصلحت گرایی بیش از حد در فضای شورا حاکم شود تأثیرگذاری شوراها از بین می رود، آیا وقت آن نرسیده است که عملکرد شهردار گرگان نقد و بررسی شود و ایشان در خصوص برخی از موضوعات به پاسخگویی بپردازند.


نایب رئیس شورای اسلامی شهر گرگان خاطرنشان کرد: به استناد ماده 73 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور سوالات خود را از شهردار محترم گرگان به شرح ذیل اعلام کرد:


1. در اجرای ماده 5 قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و ماده 71 قانون شورا صراحتاً عنوان می دارد آن قسمت از طرح های تفصیلی و تغییر کاربری ها در ضوابط شهرسازی قبل از طرح در کمیسیون ماده 5 بایستی به تأیید شورای شهر برسد و سپس برای شهرداری لازم الاجراء خواهد بود، در این راستا اعضای محترم شورا بارها در جلسات از حضرتعالی درخواست نمودند کلیه پیشنهادات به دبیرخانه کمیسون ماده 5 چه در زمینه تغییر کاربری و یا افزایش تراکم و افزایش طبقات و افزایش تجاری و غیره قبل از پیشنهاد به دبیرخانه کمیسیون ماده 5 به تأیید شورای اسلامی شهر برسد، اما حضرتعالی بعضی از موارد که دارای توافقنامه با مالکین است به شورای اسلامی ارایه می نمائید، علت این امر چیست؟ ضمناً نمونه هایی از موارد پیشنهادی شهرداری به دبیرخانه کمیسیون ماده 5 برای توضیح لازم به حضورتان ارائه می گردد.


• نامه شماره 23375.6 مورخ 90.5 شهرداری برای تغییر کاربری از فضای سبز تثبیتی به مسکونی در زمینی واقع در بلوار ناهارخوران مابین خیابان خوارزمی و خیابان جام جم با مساحت 280 متر مربع.


• نامه شماره 11394.6 مورخ 90.3.7 شهرداری گرگان درخواست تغییر کاربری از فضای سبز عمومی برابر با طرح تفضیلی و فضای تثبیتی به کاربری خدماتی برای احداث مجتمع خدمات خودرویی و نمایندگی خودرو با مساحت 2888.50 متر مربع واقع در بلوار هیرکان- جاده سعدآباد.


• نامه شماره 42878.6 مورخ 89.8.11 شهرداری مبنی بر افزایش تراکم مسکونی از 210 درصد به 240 درصد و افزایش تراکم تجاری به میزان ده درصد و کاهش سطح اشغال از 30 درصد در همکف و 25 درصد در طبقات و افزایش سطح اشغال زیرزمین به صورت پارکینگ و تجاری به صورت 40 درصد و افزایش تعداد طبقات از هفت طبقه روی پیلوت به ده و چهارده طبقه(جمع واحدها 258 مترمربع) در بلوار ناهارخوران و سروش جنگل به مساحت 21068 مترمربع.


• نامه شماره 5907.6 مورخ 90.3.7 شهرداری مبنی بر افزایش تراکم از باغ مسکونی به مسکونی همجوار ویژه ناهارخوران- شهرک تالار آپادانا هشتم به مساحت 368.82 مترمربع و عرض معبر 10 متری.


• نامه شماره 60807.6 مورخ 89.11.10 شهرداری مبنی بر تغییر کاربری از فضای سبز عمومی به مسکونی ویژه ناهارخوران- واقع در بلوار گلشهر 8 گل آراء 12 به مساحت 1390.38 متر مربع با عرض معبر 8 متری.


• نامه شماره 41253.6 مورخ 89.8.4 شهرداری مبنی بر تغییر کاربری از آموزشی به مسکونی به مساحت 1282.5 مترمربع فلکه گرگان پارس. خیابان شهریور.


• نامه شماره 5907.6 مورخ 90.2.7 شهرداری مبنی بر تغییر کاربری از فضای سبز عمومی در بلوار کاشانی جنب جوجه طلایی با مساحت 340 مترمربع و عرض معبر 100 متر و 16 متری.


• نامه شماره 61105.6 مورخ 89.11.11 شهرداری مبنی بر تغییر کاربری از پارک خطی به مسکونی واقع در فرهنگشهر کوچه سوم غربی به مساحت ملک 1550 مترمربع.


• نامه شماره 28029.6 مورخ 90.5.29 واقع در بلوار ناهارخوران عدالت 99 کاربری مسکونی مبنی بر افزایش تراکم از مسکونی ویژه ناهارخوران به 240 درصد و افزایش سطح اشغال به 48 درصد با مساحت 918 مترمربع.


• نامه شماره 24293.6 مورخ 90.5.11 با مساحت 684 مترمربع واقع در بلوار صیاد شیرازی با کاربری مسکونی مبنی بر افزایش تجاری از 50 مترمربع به 340 مترمربع (2 باب تجاری) با عرض معبر 6 و 20 متری.


• نامه شماره 2770.6 مورخ 90.1.24 شهرداری به مساحت 35هزار و 336 مترمربع واقع در بلوار کمربندی، شمال میدان تره بار با کاربری فضای سبز تغییر کاربری از فضای سبز عمومی به مسکونی.


• نامه شماره 23855.6 مورخ 90.5.9 شهرداری به مساحت 256 مترمربع واقع در شهرک بهارستان، قزاق محله با کاربری مسکونی مبنی بر افزایش تجاری از 50 مترمربع به 99 مترمربع به عرض معبر 25 متری.


• نامه شماره 68819.6 مورخ 89.12.17 شهرداری مبنی بر تغییر کاربری از فضای سبز عمومی، فضای سبز تثبیتی برابر با طرح بازنگری طرح تفصیلی به مسکونی همجوار(تراکم متوسط) واقع در زیباشهر شمال خانه سالمندان به مساحت 163.80 مترمربع و عرض معبر 24متر.


• نامه شماره 35073.6 مورخ 89.7.4 شهرداری مبنی بر تغییر کاربری از فضای سبز عمومی به صنایع کارگاهی (مشاغل مزاحم) واقع در اراضی حد فاصل شمال میدان مفتح به طرف 60 متری افسران.


• پیشنهاد شهرداری مبنی بر تغییر کاربری دو قطعه زمین واقع در انتهای سروش جنگل با مساحت 30341 متر مربع برای مجتمع سازی در چهار بلوک، بلوک 12و 15و 17 و 25 طبقه به صورت سطح اشغال 16 درصد و تراکم 250 درصد به صورت مسکونی. آیا این بلوک 25 طبقه به منظر و چشم انداز جنگل خدشه وارد نمی کند؟


2. اغلب پروژه های عمرانی در مدت زمان مقرر محقق نمی شود مانند پروژه نوسازی جداول در محور خیابان پنجم آذر که از سال گذشته آغاز و همچنان ادامه داردِ، یا المان میدان بسیج، یا سالن های ورزشی در دست احداث، یا پل شریعتی و پل عابر پیاده و المان میدان شهرداری و ... درخواست این حقیر بود که حداقل بعضی از پروژه ها که در محور پرترافیک شهر می باشد، تسریع شود. علت طولانی شدن این پروژه ها چیست؟


3. با توجه به تملک محور هزار پیچ به دلیل حفظ فضای سبز شاهد ساخت و سازهای غیرمجاز در قسمت دیگر این تپه گردشگری هستیم و متاسفانه همچنان در حاشیه شهر گرگان نیز شاهد ایجاد بافت فرسوده و ساخت و ساز غیرمجاز هستیم، لطفاً توضیح دهید.


4. در تبلیغات شهری انگار هیچ برنامه ای نداریم و هر روز در گوشه و کنار شهر نصب داربست های جدید باعث ایجاد آلودگی های بصری شده است، برنامه های آینده را در این زمینه ارایه نمائید.


5. بر اساس بند 4 مصوبه شماره 87.29725.3 مورخ 87.7.15 ممنوعیت اجرای نمای تمام شیشه ای با توجه به اقلیم منظور مصوب شده است. علت تغییر قوانین ساخت و ساز با توجه به متقاضیان چه می باشد؟

مانند احداث نمای شیشه ای که بر اساس قانون شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و مصوبه شورا ممنوع می باشد اما شاهد دادن مجوز به برخی از انبوه سازان هستیم؟!


6. در دوره سوم شورای اسلامی برای جمع آوری زباله به صورت مکانیزه و پاکسازی و تنظیف سطح شهر از وجود نخاله و هرگونه ضایعات خارجی نسبت به خرید ماشین آلات و تجهیزات خدمات شهری و واگذاری بخشی از خدمات شهری به بخش خصوصی اعتبارات میلیاردی تخصیص یافت، اما همچنان شهروندان در نقاط مختلف شهر نسبت به وضعیت نظافت شهر اعتراض دارند، علل را توضیح دهید؟


7. با توجه به مصوبه شماره 88.33773.3 مورخ 88.2.27 شورای اسلامی واگذاری عملیات جمع آوری پسماندهای خشک در مبداء به بخش خصوصی با لایحه ترک تشریفات از سوی شهرداری به شرکتی واگذار شد اما با توجه به تصویب لایحه مساعدت شورا عملیات جمع آوری با وقفه روبرو شده است، علل را توضیح دهید؟


8. با توجه به مصوبات شورای اسلامی و تخصیص اعتبار در بودجه شهرداری مبنی بر خرید زمین برای ایجاد آرامستان جدید گرگان، در این خصوص تا کنون چه اقدامی صورت پذیرفت؟


9. یکی از اقدامات ارزنده شهرداری جمع آوری گاسفوردها از سطح شهر بود اما چرا وعده های داده شده شهرداری به برخی از صاحبان این نوع وسیله نقلیه در خصوص دادن امتیاز تاکسی و یا ارایه تسهیلات بانکی عملی نشد؟ که متاسفانه عدم تحقق وعده ها در این خصوص زمینه نابودی زندگی برخی از آنان را فراهم ساخت.


10. با توجه به اینکه پارک شادی محور ناهارخوران دارای امکانات و تجهیزات غیراستاندارد می باشد و شورای اسلامی درخواست پارک ویژه کودکان را نمودند چه اقداماتی در این زمینه صورت پذیرفته است؟


11. در خصوص تغییر کاربری زمینی به مساحت 21068 مترمربع در النگ دره با توجه به لایحه شهرداری مبنی بر مشارکت با بخش خصوصی در خصوص مساحت 6360 مترمربع سهم شهرداری چه اقداماتی انجام شده است؟


12. برخی از پروژه عمرانی مانند پارکینگ نعلبندان با مبلغ 308.861.307.455 ریال و ساختمان شهرداری منطقه یک واقع در کوی علیمحمدی با مبلغ 13.713.930.302 ریال و پروژه المان میدان بسیج با مبلغی بالغ بر 7 میلیارد تومان احداث شد. با توجه به اینکه پروژه های مذکور دارای مشاور بوده علت اختلاف برآورد اولیه مشاورین با هزینه های انجام شده چند برابر می باشد (مانند المان میدان بسیج که برآورد اولیه آن بالغ بر یک میلیارد و هشتصد میلیون تومان پیش بینی شده است و هزینه انجام شده چند برابر می باشد) چه توضیحی در این باره دارید؟ همچنین با وجود مشاور برای پروژه های مختلف عمرانی شاهد انعقاد چند قرارداد برای یک پروژه می باشیم به عنوان مثال برای پروژه سکوی زباله 4 قرارداد، برای عملیات کانال بهزیستی به استانداری 3 قرارداد، برای پروژه عملیات مرمت و لکه گیری آسفالت با دستگاه ویرتکن 6 قرارداد، برای پروژه احداث کانال شهدا 2 قرارداد و برای دیواره سازی رودخانه زیارت دو قرار داد منعقد شده است، علت این موضوع چیست؟

 

دلیل این پرسش این است که شاید اگر از ابتدا اعضای محترم شورا پی به هزینه های تمام شده بعضی از پروژه ها می بردند، تصمیمات دیگری برای مدیریت هزینه ها می گرفتند.


13. احداث پل هوایی عابر پیاده در میدان تاریخی شهرداری از تصمیمات بسیار عجیب شهرداری بود که در مراحل مختلف با لوایح ترک تشریفات به دلیل سرعت و دقت در انجام پروژه صورت پذیرفت اما متاسفانه در پایان پل مذکور بدون رعایت استانداردهای لازم انجام پذیرفت و با توجه به اینکه هر ماه مبلغی بالغ بر دو میلیون تومان هزینه نگهداری و نظافت پرداخت می شود اما در اغلب موارد پله های برقی پل مکانیزه خاموش و این امر مشکلاتی برای شهروندان ایجاد کرده ، علت این امر چیست؟


14. از اقدامات ارزنده شهرداری گرگان تدوین برنامه و افق چشم انداز 1404 گرگان بود اما آیا وقت آن نرسیده است که نسبت به ساماندهی ساختار تشکیلاتی و نیروی انسانی شهرداری اقدام شود؟ و حداقل برای تدوین شیوه نامه ارتباط بین مرکز و مناطق همراه با شرح وظایف مجموعه های مختلف شهرداری اقدام شود؟


15. در بررسی بدهی های معوقه برخی از سازندگان مجتمع های تجاری و خدماتی و مسکونی مشاهده شده است که با وجود اتمام ساخت و ساز پروژه ها و اقدام به فروش اموال هنوز نسبت به پرداخت بدهی شهرداری از سال های گذشته اقدام نکرده اند، در مواردی مشاهده میشود ارقام بالغ بر یک میلیارد تومان است که به علت حفظ آبروی افراد از ذکر نام خودداری می نمایم علت عدم پیگیری در اخذ مطالبات شهرداری چیست؟


16. در پروژه های عمرانی مانند پمپ بنزین جرجان، پمپ بنزین ترمینال و سایت آتش نشانی و غیره علت استفاده از مصالح نامرغوب چیست که هنوز پروژه به تحویل نرسیده بخشی از پروژه تخریب شده است؟


17. چرا اداره کل تعزیرات حکومتی استان سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر را محکوم به پرداخت یک میلیارد و دویست میلیون تومان نموده که با پیگیری های انجام شده و تخفیف در نهایت محکوم به پرداخت 6.165.288.000 هزار ریال نموده است؟


18. برای جلوگیری از سد معبر و رفع آن در پیاده روها و خیابان ها و معابر اصلی و فرعی سطح شهر تا کنون چه اقداماتی انجام شده است؟


19. به منظور افزایش فضاهای تفریحی برای احداث شهربازی و ایجاد فضای تفریحی- گردشی مناسب برای شهروندان که بارها مورد تاکید و درخواست اعضای محترم شورای اسلامی قرار گرفت چه اقدام موثری انجام شده است؟


20. در ساختار هیات مدیره و بازرسین سازمان های وابسته با پیشنهاد حضرتعالی و تصویب شورای سازمان ها اغلب از پرسنل شهرداری بهره گیری می شود آیا بهتر نبود حضرتعالی در جایگاه رئیس شورای سازمان ها حداقل در پیشنهاد بازرسین سازمان ها افرادی غیر از پرسنل شهرداری معرفی می کردید تا جایگاه مجری و ناظر منفک شود؟


21. در حالیکه حفظ و جلوگیری از تخریب بافت ارزشمند تاریخی یکی از دغدغه های شورای اسلامی شهر می باشد، شاهد اقداماتی در خصوص اجازه تخریب بافتهای ارزشمند تاریخی هستیم. درخواست حقیر از میراث فرهنگی، شهرداری و شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران و مهندسان مشاور آن است که به منظور حفظ و صیانت از اصالت بافت تاریخی تجدید نظر در روند اجرایی طرح بهسازی و نوسازی بافت فرسوده گرگان در اولویت قرار گیرد و برای ساکنان این محله ها که با مشکلاتی از جمله عبور و مرور و فرسوده شدن بنا روبرو هستند، چاره ای اندیشیده شود.


22. با توجه به تصویب شورای اسلامی شهر در خصوص اختصاص بودجه برای خرید یکی از خانه های تاریخی در بودجه سال جاری در این زمینه چه اقداماتی انجام شده است؟


23. تهیه زمین و تعیین مکان آرامستان جدید گرگان با توجه به تراکم آرامستان فعلی و عدم پاسخگویی ظرفیت آن به نیاز شهر به کجا رسید؟


24. یکی از اهداف ایجاد پل های عابر پیاده ایجاد امنیت تردد و رفع خطر از شهروندان است اما در پل زیر گذر عابر پیاده میدان شهید قندهاری با توجه به هزینه ای بالغ بر دویست میلیون تومان انتهای پل به لاین کندرو معبر منتهی می شود و به هنگام بارندگی شاهد آبگرفتگی در این مکان هستیم که آسیب پذیری جدی برای شهروندان را به همراه خواهد داشت توضیح شما در این خصوص چیست؟


25. برای افزایش فضای تفریحی و گردشی پارک شهر مرکز گرگان با نظر مساعد فرماندار محترم در خصوص تملک ساختمان هلال احمر و فرمانداری و دخانیات مطالبی مطرح شد که مقرر گشت حضرتعالی در این خصوص مذاکره و توافقنامه برای تملک ادارات مذکور را در دستور کار قرار دهید اما در عین ناباوری متوجه شدیم برای هلال احمر پروانه ساختمانی برای احداث 9 طبقه بالای همکف و سه طبقه زیرزمین 12 طبقه صادر شده است با توجه به مشکلات ترافیکی سنگین این محور شهر لطفاً توضیحات لازم را در این خصوص ارایه دهید.


26. جریان تغییرات نقشه های اجرایی طراحی و احداث ساختمان فرهنگسرا و سالن 1600 نفری شهر را به همراه توضیحات لازم و مستندات ارایه دهید.


27. با توجه به مصوبه شماره 87.23384.3 مورخ 87.3.7 در خصوص واگذاری تعدادی از واحدهای تجاری پارکینگ نعلبندان به صورت اجاره چه اقدامی صورت پذیرفته است؟


28. موارد ابهام در پروژه پارکینگ عدالت 17 به پیوست سوالات مطروحه در سه برگ جهت پاسخ به حضورتان ارایه می گردد.


29. در بودجه سال جاری برای انجام پروژه های عمرانی مبلغ 5 میلیارد و هفتاد میلیون تومان اخذ وام از سازمان شهرداری ها و دریافت تسهیلات بانکی لحاظ گردیده است تا کنون چه مبلغی از این وام را دریافت نموده اید؟


پایان پیام/

کد خبر 81770

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha